Acasă Declarații Virgil Guran, un apropiat al lui Ludovic Orban, susține că serviciile de informații se implică în lupta pentru șefia PNL

Virgil Guran, un apropiat al lui Ludovic Orban, susține că serviciile de informații se implică în lupta pentru șefia PNL

0
952

Virgil Guran, susținător al lui Ludovic Orban și lider al PNL Dâmbovița, ”credeți-mă ce spun că știu ce spun”, acuză într-un interviu la RFI România serviciile de informații, că se implică în lupta internă pentru șefia PNL.

Există de regulă în România, din păcate, a existat un obicei să se mai implice și… hai să zicem anumiți oameni care dețin informații reale sau ireale, oameni care mai încearcă să forțeze nota. Cu alte cuvinte, după cum vedeți, mai apar în această perioadă președinți de organizații cărora li se scoate câte un dosar vechi-vechi sau chiar ceva nou și pueril deocamdată. Există această temere că se implică și anumite organisme care nu au ce căuta în această competiție politică”, a spus Guran într-un interviu la RFI România.

Întrebat de reporter dacă e vorba despre implicarea serviciilor de informații, el a răspuns: ”Este posibil la un moment dat și acest lucru, dar într-adevăr, acest lucru trebuie probat. Eu cred că mai mult, Ludovic a atras atenția că nu trebuie să se întâmple ceea ce trebuie să recunoaștem că în România s-a mai întâmplat în trecut și că nu este bine în momentul de față să se întâmple. Deocamdată nu am văzut să aibă probleme deosebite anumiți președinți de județe, dar se tot vehiculează această idee. Sper să rămână la statutul de discuții și nu ceva concret. Ar fi păcat pentru democrația României”.

El a comentat astfel declarația făcută în weekend de Ludovic Orban, care le-a atras atenția ”celor din exteriorul PNL, care sucesc mâini la spate, care umblă la scheletele din dulap ale unora şi altora”, că nu va ceda.

Eu spun și am curajul să spun că au existat în trecut astfel de implicări și s-a dovedit, ce să mai… că ați văzut cazuri de notorietate în privința DNA-ului și a serviciilor, cu anumiți conducători de acolo, care au fost și destituiți la un moment dat și acest lucru trebuie să înceteze, pentru că într-o țară normală nu se întâmplă așa ceva și de asta au ajuns să se dezvolte, să existe o democrație. La noi, în România, din păcate, câte un om care are personalitate, care încearcă să facă ceva, i se găsește imediat ceva, ca să fie denigrat, chiar dacă se dovedește peste un anumit timp că nu este real, de multe ori îi întrerupe cariera politică sau chiar omul renunță, fiind efectiv scârbit de ceea ce se întâmplă”, a mai spus Guran când a fost întrebat despre asemănarea dintre discursul lui Ludovic Orban și cel al lui Liviu Dragnea.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Vezi Și

Ludovic Orban, opțiuni pentru criza politică într-o conferință de presăla Arad: ”Una dintre soluţii este inclusiv demisia premierului”

Ludovic Orban, încă șef al ”liberalilor”, a declarat la Arad, joi seară, în timpul unei co…