Acasă Dorel Alina Gorghiu: ”Nu a existat în România nici o formulă de guvernare care să fi livrat rezultate fără PNL, era valabil pe vremea lui Brătianu şi este şi acum”

Alina Gorghiu: ”Nu a existat în România nici o formulă de guvernare care să fi livrat rezultate fără PNL, era valabil pe vremea lui Brătianu şi este şi acum”

0
817

Alina Gorghiu se crede urmașă a Brătienilor: ”Nu a existat în România nici o formulă de guvernare care să fi livrat rezultate dacă PNL nu a fost o parte esenţială din majoritate. Era valabil pe vremea lui Brătianu şi este valabil şi acum.

Preşedintele interimar al Senatului Alina Gorghiu afirmă că nu a existat în România nicio formulă de guvernare care să fi livrat rezultate dacă PNL nu a fost o parte esenţială din majoritate, precizând că ”era valabil pe vremea lui Brătianu şi este valabil şi acum” şi că ”majoritatea reformelor s-au realizat când premierul României a fost din partea PNL”. Există o amprentă liberală în chestiuni foarte importante, precum integritatea în funcţiile publice sau refacerea legilor justiţiei”, a declarat Gorghiu.

Nu a existat în România nicio formulă de guvernare care să fi livrat rezultate dacă PNL nu a fost o parte esenţială din majoritate. Era valabil pe vremea lui Brătianu şi este valabil şi acum. Marea majoritate a reformelor s-au realizat când Premierul României a fost din partea PNL!

Liberalii au fost mereu, din 1990 şi până acum, promotorii integrării europene şi euro-atlantice. Şi, pentru viitor, PNL este partidul care are pe agendă cele mai clare obiective de dezvoltare pentru ţară: după ridicarea MCV, accederea în OECD, mergând către spaţiul Schengen.

Există o amprentă liberală în chestiuni foarte importante, precum integritatea în funcţiile publice sau refacerea legilor justiţiei. În domeniul politicilor economice, prin tot ce a însemnat accentul pus pe investiţii sau transformarea respectului pentru antreprenori în principiu de bază la guvernării. Şi plănuim multe alte reforme, de la cea a educaţiei până la stabilirea echilibrului de gen!”, a declarat Gorghiu la vernisajul expoziţiei “Centenarul Încoronării. România Regală şi personalitatea lui Ion I.C. Brătianu (1914-1922)”.

Ea a subliniat că prin această expoziţie este onorat ”liderul politic care a condus ţara în vreme de război, figura istorică legată de Marea Unire, care a făcut din PNL formaţiunea reformatoare care a susţinut votul universal şi reforma agrară”.

Ceea ce a lăsat el în urmă ne dă o dimensiune asupra întinderii istoriei PNL, cu multele realizări ale liberalismului care ne obligă foarte mult.

Văzând istoria liberalismului românesc, pe cea a Brătienilor, ne dăm seama cât de mare nevoie a avut România în ultimii 200 de ani de un mare partid politic reformator şi cât de important a fost faptul că acest partid a susţinut ideile liberale”, a argumentat preşedintele interimar al Senatului.

Gorghiu a subliniat că ”secretul Brătienilor” a fost acela că, în primul rând, Ionel Brătianu şi tatăl său, Ion Brătianu, au ales mereu stabilitatea guvernării în perioadele grele.

De la ei am învăţat şi noi să facem la fel!. (…) Aşa cum aminteam şi la 24 mai – Ziua PNL – anul acesta s-au împlinit 100 de ani de la începutul marii guvernări liberale conduse de Brătianu. Aceasta a însemnat o perioadă de stabilitate, de responsabilitate la guvernare şi a intrat în istorie ca ”decada brătienistă”. Ca şi atunci, România are nevoie acum de o perioadă de reforme gândite şi implementate cu coerenţă, pe care PNL poate să le livreze!”, a conchis Alina Gorghiu.

MCV va fi istorie, dar reformele vor continua în România. Mulţumim Comisiei Europene pentru modul în care a susţinut România în toţi aceşti ani, pentru colaborare şi pentru încrederea dovedită acum. Depăşirea perioadei de funcţionare a MCV este un moment foarte important în ceea ce priveşte finalizarea integrării europene a României. Este o performanţă extraordinară a ţării noastre, a tuturor românilor! Nu este întâmplător faptul că facem acest pas atât de mare în timpul mandatului unui preşedinte al României provenit din PNL, Klaus Iohannis, şi care se află în relaţie de parteneriat cu un premier PNL, Nicolae Ionel Ciucă. Liberalii au fost mereu, din 1990 şi până acum, promotorii integrării europene şi euro-atlantice şi susţinătorii celor mai importante reforme pentru România„, a scris Gorghiu, pe Facebook.

Potrivit senatorului PNL, „Justiţia din România a avut mereu suportul nostru în ceea ce priveşte asigurarea independenţei sale„.

Sper că toţi cei care au făcut greşeli în trecut au avut ocazia de a învăţa din ele. Legile justiţiei, maltratate în anii anteriori, au fost reparate şi sunt convinsă că sistemul judiciar va funcţiona corect. Decizia noastră de a face o prioritate politică din repararea legilor justiţiei s-a dovedit a fi corectă. Nici o amânare nu ar fi servit intereselor României„, a adăugat Alina Gorghiu.

Încarcă mai mult
Load More In Dorel

Vezi Și

Turistul Iohannis, justificând vacanța de lux în America de Sud: ”Cooperare internațională pentru a învăța din bunele practici dezvoltate în diferite state”

Turistul Klaus Iohannis, a evidențiat ”relaţiile speciale” ale României cu Brazilia, respe…