Acasă Dorel Bulaiul progresist de la cultură, zice că sexul e sinonim cu genul: ”MAI preferă “sex” în loc de “gen”. Nu am nicio problemă cu asta. Sunt sinonime”

Bulaiul progresist de la cultură, zice că sexul e sinonim cu genul: ”MAI preferă “sex” în loc de “gen”. Nu am nicio problemă cu asta. Sunt sinonime”

0
1,170

Bulaiul progresist de la cultură, zice că sexul e sinonim cu genul: ”MAI preferă “sex” în loc de “gen”. Nu am nicio problemă cu asta. Sunt sinonime”.

Păi să vedem cât de sinonime sunt și cam ce zice dexul reziștilor pentru fiecare în parte:

SEX, sexe, s. n. 1. Totalitatea caracteristicilor morfologice și fiziologice care deosebesc animalele și plantele în două categorii distincte, masculi și femele. 2. Fiecare dintre cele două categorii de viețuitoare diferențiate după organele genitale; bărbați sau femei, masculi sau femele. ◊ Sexul tare (sau viril) = bărbații. Sexul slab (sau frumos) = femeile. [Pl. și: sexuri] – Din fr. sexe, lat. sexus.

GEN, genuri, s. n. 1. Fel, soi, tip (pe care le reprezintă un obiect, o ființă, un fenomen etc.). ♦ Fel de a fi al cuiva. 2. Diviziune obținută prin clasificarea creațiilor artistice după formă, stil, temă. ◊ Pictură de gen = pictură care înfățișează aspecte ale vieții cotidiene. ♦ Fiecare dintre diviziunile fundamentale în care se împart operele literare și care cuprind creațiile asemănătoare prin modul de a reprezenta realitatea. Genul epic. Genul liric. Genul dramatic. Genul oratoric. 3. Categorie gramaticală bazată pe distincția dintre ființe și obiecte, precum și dintre ființele de sex masculin și cele de sex feminin. 4. (Biol.) Categorie sistematică, subordonată familiei, care cuprinde una sau mai multe specii înrudite de plante sau de animale. 5. (Log.) Clasă de obiecte care au note esențiale comune și cuprind cel puțin două specii. ◊ Gen proxim = gen (5) care este cel mai apropiat de noțiunea de definit. – Din lat. genus, -eris.

MAI preferă “sex” în loc de “gen”. Nu am nicio problemă cu asta. Sunt sinonime.
Ce e mai grav e că o instituție a statului român schimbă CI după orice scandal de pe Facebook, dar nu ia cea mai așteptată decizie: eliminarea înscrierii domiciliului din CI. Fapt care îngreunează viața a milioane de români.

Respectul meu pentru maramureșeni, ardeleni și munteni: toți au elemente/ însemne culturale care se regăsesc pe noua carte de identitate.
Întrebarea mea pentru ministrul Bode e următoarea: de ce pe noul CI nu e loc și pentru simbolurile Moldovei – Palatul Culturii, mănăstirile din Bucovina, Mausoleul de la Mărășești?
Aștept răspuns, domnule ministru.

O speță similară: de ce este loc pe pașaport pentru o mănăstire de 30 de ani din Maramureș, Cascada Bigăr, dar nu și pentru mănăstirile noastre din Moldova – vechi de sute de ani – patrimoniu UNESCO?!
Și aici aștept răspuns, domnule ministru!” suferă progresistul Bulai pe pagina de facebook.

Încarcă mai mult
Load More In Dorel

Vezi Și

Hashtagistul Tudor Chirilă, un nou atac la Klaus Iohannis: ”Urcându-se la putere pe un discurs anti PSD, a dat speranţe oamenilor”

Hashtagistul Tudor Chirilă, atac dur la adresa lui Iohannis: ”Urcându-se la putere pe un d…