Acasă Dorel Cioloş cere votul pentru guvernul ”zero” și un sfert în Parlament și un moment de reculegere pentru „40 de morţi” ai pandemiei COVID

Cioloş cere votul pentru guvernul ”zero” și un sfert în Parlament și un moment de reculegere pentru „40 de morţi” ai pandemiei COVID

0
262

Premierul desemnat Dacian Cioloş a cerut miercuri, un moment de reculegere în Parlament, pentru „40 de morţi”, referindu-se, de fapt, la cele peste 40.000 de victime ale pandemiei COVID.

Dacian Cioloș a spus că au murit doar… 40 de oameni din cauza Covid-19 de la începutul pandemiei și până astăzi. De fapt, 40.000 de români au murit fiind infectați cu noul coronavirus.

Cu permisiunea președinților de ședință și cu îngăduința dumneavoastră, vă rog să ținem un moment de reculegere pentru cei peste 40 de români, femei, copii, bărbați, bunici, care și-au pierdut viața de la începutul acestei pandemii…!”, a declarat Dacian Cioloș, în plenul Parlamentului.

Suntem în mijlocul furtunii și nu ne permitem să fim superficiali sau iresponsabili”, a spus premierul desemnat, Dacian Cioloș, în timpul ședinței în care urmează să fie dat votul de învestitură. El a cerut ‘un vot pentru un guvern de criză’.

După audierile din comisiile de specialitate, care au avut loc marți, premierul desemnat Dacian Cioloș și miniștrii propuși în guvern vin în Parlament pentru votul de învestitură. Pare o misiune imposibilă pentru liderul USR să devină prim-ministru în fruntea unui guvern minoritar. Pentru acest lucru are nevoie de 234 de voturi, în condițiile în care USR are 80 de parlamentari.

UPDATE 11:50 Marcel Ciolacu:

În timp ce noi am stat două ore aici să facem iarăși politică, alte câteva zeci de români au pierdut lupta cu viața.
La fiecare două minute și jumătate, un român moare răpus de COVID.
În această sală în care astăzi s-au rostit din nou discursuri, încap maxim 500 de persoane. Este o sală foarte mare. Imaginați-vă că această sală ar fi fost ieri arhiplină. Ar fi fost lume și la balcoane. Imaginați-vă că ieri ar fi fost aici 574 de oameni. Pentru că ieri, 574 de români ca dumneavoastră au murit de COVID.
574 de familii rămase fără cineva drag. Lacrimile nu pot cuprinde toată această imensă suferință! Un tată, un bunic, o soră, o fiică sau un fiu!
Da, stimați colegi, sunt copii care mor în timp ce clasa politică se ține de tot felul de jocuri ridicole de putere!
3.200 de români au murit doar în ultima săptămână. O comună din România a dispărut pur și simplu. Și noi mai facem exerciții de imagine?! Noi mai venim aici să spunem discursuri?!
Noi mai avem tupeu să le spunem oamenilor că suntem responsabili?!
Noi mai stăm să analizăm cine e Spartan și cine e Superman?!
Chiar nu ne pasă absolut deloc?!
Acest joc politic al actualei puteri a mers prea departe. Egoismul, aroganța și lipsa de asumare ne-au adus în această situație dramatică.
Eu cred că ne-am certat suficient. Atunci când e nevoie de excavator să ne îngropăm morții înseamnă că este mult prea mult.
Toată această lupta politică face rău tuturor. Este o demență din care fiecare vrea să iasă cu cât mai multe procente.
Așa nu se mai poate!
E clar că acest Guvern nu are cum să treacă. Știe și dl Cioloș, știe toată lumea. Este o bătaie de joc la adresa românilor. Nu putem accepta un ministru al Sănătății care este părtaș la acest dezastru sanitar.
Dar trebuie să punem urgent ceva în loc. De aceea, fac un apel către toți șefii de partide! Vă cer să ne întâlnim imediat și să găsim împreună o soluție pentru a scoate România din criză!
Gata cu politica! Nu se mai poate așa. Trebuie să facem altceva. Trebuie ca politicienii să facă un pas în spate. Și să aducem specialiști și experți în sănătate care să vină urgent cu un proiect prin care să reducem numărul de morți. Avem medici foarte buni si aici in Parlament.
Spectacolul politic sinistru trebuie să înceteze! Vă cer să fiți măcar în al 12-lea ceas bărbați de stat! Vă cer să fiți alături de români în acest război cu moartea! Vă cer să trecem împreună România peste acest dezastru sanitar! Vă cer să nu rămâneți o pată urâtă și neagră în istoria acestei țări!

UPDATE 11:40 George Simion (AUR):

Klaus Iohannis și-a bătut joc de țara asta și pentru asta trebuie să plătească.
Este o șaradă. participăm cu toții la un teatru care nici măcar nu e bun, în care ne facem că alegem un guvern.
Niciodată în 30 de ani nu am avut un asemenea caz, să fie respinși toți miniștrii, să știi că vei pica în plen și să mergi mai departe.
Klaus Iohannis este responsabil.
Știu, domnilor de la PNL, că jumătate nu mai sunteți de acord cu Iohannis. Știu că la Teleorman aveți niște dosare la DNA, probabil cu asta v-a forțat să îl susțineți pe Cîțu.
Să trecem repede peste jocul ăsta absurd și să dăm țării o guvernare.
La Cotroceni nu a fost o singură propunere de premier. Și UDMR l-a propus pe Kelemen Hunor.
Trebuie să găsim puterea de a dialoga unii cu alții și să-i spunem lui Klaus Iohannis că nu își poate bate joc.
Fiți demni, conștienți că reprezentați populația și azi, după ce ne jucăm cu bilele pe aici, să ne punem la aceeași masă și să găsim o soluție.

UPDATE 11:30 Alfred Simonis PSD:

Primul semn bun pentru ziua de azi a început pentru mine când ați intrat în sală. Înseamnă că v-ați amintit că ați fost desemnat și putem încheia această mascaradă.
V-am ascultat discursul. Unde ați fost până acum? Ați venit din spuma mării? Sunteți același Dacian Cioloș care a mai fost prim-ministru, același Dacian Cioloș al președintelui partidului care a mai fost la guvernare și a gestionat domeniul sănătății.
Este responsabil care ne cere votul și știe că nu va trece de Parlament? Este responsabil ca acum câteva zile să spuneți că nu discutați cu PSD și acum să ne rugați să vă votăm?
Ați folosit această nominalizare ca pe un joc în care să vă victimizați.
Victima nu sunteți dvs. ci românii, care nu mai au locuri în spitale, nu primesc medicamente. Nu mai sunt saci pentru cadavre. Din cauza incompetenței și a nepăsării miniștrilor dvs. au murit oameni, iar acest lucru e un fapt.
Ați făcut toată vara balet, ați organizat congrese și dați vina pe Cîțu. Are și el responsabilitate.
Soluția pe care o aduceți pentru a rezolva pandemia este aceeași persoană care a gestionat dezastruos pandemia.

Încarcă mai mult
Load More In Dorel

Vezi Și

Hashtagistul Tudor Chirilă, un nou atac la Klaus Iohannis: ”Urcându-se la putere pe un discurs anti PSD, a dat speranţe oamenilor”

Hashtagistul Tudor Chirilă, atac dur la adresa lui Iohannis: ”Urcându-se la putere pe un d…