Acasă Dorel Disperat după atenție, cocota ”liberală”, Rareș ”Ruj Roz” Bogdan, îl ia din nou la mișto pe liderul PSD, Marcel Ciolacu: „S-a înscris în PNL?”

Disperat după atenție, cocota ”liberală”, Rareș ”Ruj Roz” Bogdan, îl ia din nou la mișto pe liderul PSD, Marcel Ciolacu: „S-a înscris în PNL?”

0
0
66

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, l-a ironizat din nou pe liderul PSD Marcel Ciolacu, pe fondul disputei pe care cei doi politicieni o poartă de la distanță. Bogdan a afirmat, la un post TV, că nimeni nu-i poate interzice să participe la ședințele coaliției, mai ales cineva din afara partidului.

S-a înscris Marcel Ciolacu în PNL? Că asta e un Breaking News, dacă s-a înscris. Eu sunt ales de 5.000 de oameni, reprezentant al celor 240.000 de membri ai PNL, ca prim-vicepreședinte al PNL cu cel mai mare număr de voturi după președinte. Practic, sunt al doilea om votat (….) Tot atunci, Consiliul Național, reieșit în urma congresului a hotărât ca cei patru prim-vicepreședinți ai partidului și secretarul general, plus președintele ales al partidului, să participe în Consiliul de Coordonare al Coaliției”, a spus Rareș Bogdan, la un post TV.

Europarlamentarul a opinat, totuși, că este posibil să fie ”doar o vorbă aruncată, nimic altceva.”

Este circ total în coaliție. Marcel Ciolacu îl face mitocan pe Rareș Bogdan, după ce acesta a spus că vrea ruperea alianței cu PSD și că l-a informat pe Klaus Iohannis despre tensiuni. Mai mult, premierul spune că liberalul vrea să atragă atenția publicului de la faptul că a mers la piață cu un ceas de 30 de mii de euro. Dacă PNL iese de la guvernare, Marcel Ciolacu spune că își va da demisia din funcția de premier.

După circul pe legea pensiilor, Rareș Bogdan l-a informat pe Klaus Iohannis că vrea ruperea alianței cu PSD. Anunțul a declanșat un adevărat circ în coaliția de guvernare. Marcel Ciolacu spune că nu mai vrea ca liberalul să participe la ședințele coaliției.

Să mergi la piață cu ceas de 30 de mii de euro să cumperi pătrunjel, domnul Rareș nu e prost, înseamnă că ești iresponsabil, înseamnă că ești un mitocan. Stai cu mine la masă cinci ore, discutăm și după ieși la TV și spui că i-ai atras atenția lui Iohannis că PSD fură”, a spus Marcel Ciolacu.

Dacă se decide ruperea alianței, Marcel Ciolacu anunță că își va depune și mandatul de premier. Între timp, Rareș Bogdan a venit cu un răspuns după atacurile liderului PSD.

PSD nu s-a schimbat și nu se va schimba nicioadată. Prefăcătoria, limbajul dublu, interesul pecuniar au prevalat în fața ideii de colaborare onestă. Noi chiar am crezut că e posibil, dar tovarășii aveau agenda lor, nu a României”, a scris ”liberalul” pe Facebook.

Și Dan Motreanu reacționează și suflă în cuptorul încins al coaliției: ”Această coaliţie este formată între PNL şi PSD, nu între Nicu şi Marcel. Există foarte multe neînţelegeri la nivelul celor două partide, dar treptat s-au amonizat.”

Prim-vicepreşedintele PNL Dan Motreanu a afirmat, duminică seară, că există şi vor exista în continuare discuţii şi neînţelegeri între PSD şi PNL, dar cele două partide trebuie să dea stabilitate ţării. ”Această coaliţie este formată între PNL şi PSD, nu între Nicu şi Marcel”, a afirmat ”liberalul”.

Dan Motreanu a comentat şi declaraţia premierului potrivit căreia, dacă PNL iese de la guvernare, îşi va depune mandatul. ”În momentul în care îşi va depune mandatul cred că nu va mai fi nici preşedintele PSD”, a declarat Motreanu.

Eu ştiu că această coaliţie este formată între PNL şi PSD, nu între Nicu şi Marcel. Şi, dacă PSD-ul acţionează doar prin raţionamentul şi vocea preşedintelui de partid, în Partidul Naţional Liberal există o altă cultură organizaţională şi suntem o echipă, suntem aleşi de un congres şi la aceste discuţii, potrivit mandatului pe care l-am primit din partea partidului, vom merge toţi cei care suntem în măsură să reprezentăm Partidul Naţional Liberal. Deci, Partidul Naţional Liberal va merge cu echipa completă din preşedinte, patru prim-vicepreşedinţi şi secretar general”, a declarat, duminică seară, Dan Motreanu.

Întrebat despre disputa dintre Rareş Bogdan şi Marcel Ciolacu, Dan Motreanu a afirmat: ”Evident că, într-o coaliţie, şi mai ales într-o coaliţie între noi şi PSD, care nici măcar nu am candidat împreună pe un proiect politic, e din ce în ce mai greu să guvernăm împreună, pentru că ne despart foarte multe lucruri şi evident că Partidul Naţional Liberal a candidat cu un alt program de guvernare, o are o altă structură a electoratului şi încearcă să îşi apere propriul electoral şi propriile principii şi viziuni politici şi de guvernare (…) Există foarte multe neînţelegeri la nivelul celor două partide, dar treptat s-au amonizat, pentru că, şi contextul internaţional şi contextul intern impune o stabilitate în acest moment”, a mai afirmat prim-vicepreşedintele ”liberal”.

Potrivit lui Motreanu, ”s-a ajuns la conflict, vor mai fi conflicte în perioada următoare”.

E clar că Partidul Naţional Liberal are propriile proiecte politice şi va ţine ca ele să fie implementat. Trebuie făcute concesii de ambele părţi (…) Suntem într-o conjunctură destul de complicată şi în acest moment nu există o altă posibilitate de guvernare, este nevoie de stabilitate (…) dar asta nu înseamnă că nu sunt discuţii, că sunt mai ample, că sunt mai puţin ample. Există şi vor exista discuţii”, a adăugat Motreanu.

Întrebat despre afirmaţia premierului Marcel Ciolacu potrivit căreia ăşi va depune mandatul dacă PNL iese de la guvernare, Motreanu a declarat: ”Da, dar este şi o obligaţie, pentru că este o schimbare a configuraţiei politice a guvernului. (…) Nu ştiu dacă îl avantajează acest lucru pe domnul Ciolacu, că în momentul în care îşi va depune mandatul cred că nu va mai fi nici preşedintele PSD”.

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, afirmă, miercuri seară, că nu se rupe coaliţia, iar Guvernul nu cade, lansând un atac dur la adresa prim-vicepreşedintelui PNL Rareş Bogdan, pe care l-a numit iresponsabil şi mitocan. În replică, Rareş Bogdan a afirmat că în anii 90, Iliescu, Bârlădeanu şi Marţian numeau protestatarii ”golani” şi tratau presa liberă cu ”Măi, animalule”, iar după 33 de ani, ”PSD-ul lui Ciolacu, Tudose şi Stănescu, vopsit în culorile curcubeului familiei S&D, a trecut la mitocanule”.

Încarcă mai mult
Load More In Dorel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Circ și dileală în Parlament la votul de retragere a imunității pentru ex premierul Cîțu, în V, Șoșoacă se compară cu Xena: ”Hello, Superman, Xena is speaking”

Circ și dileală în Parlament la votul de retragere a imunității pentru ex premierul Cîțu, …