Acasă Dorel Doreii Ciucă și Ciolacu, au uitat să îl ia cu ei la fabrica de camioane pentru Armată, pe noul ministru al Apărării: ”O chestiune de necorelare”

Doreii Ciucă și Ciolacu, au uitat să îl ia cu ei la fabrica de camioane pentru Armată, pe noul ministru al Apărării: ”O chestiune de necorelare”

0
0
341

Premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au uitat să-l invite, miercuri, pe ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, la un eveniment care viza exact…apărarea și armata.

Este vorba despre o vizită oficială a acestor demnitari la o fabrică de asamblare a camioanelor pentru armată, aflată la Petreşti, în judeţul Dâmboviţa.

La declarațiile de presă, premierul Ciucă a fost întrebat de jurnaliști de ce nu a fost prezent și noul ministru al Apărării Naționale.

Iar în timp ce șeful Guvernului se chinuia să găsească o explicație, Ciolacu…rădea în spatele lui.

Premierul a recunoscut că nu l-a chemat nimeni pe ministrul Apărării, deoarece el a crezut că îl va anunța Ciolacu pe Tîlvăr, acesta fiind, de altfel, membru PSD. La rândul său, Ciolacu a crezut că ministrul va fi anunțat de Guvern.

Domnul ministru abia a reușit să preia portofoliul, ieri. A fost o chestiune de necorelare între noi…Și am crezut că îl anunță domnu președinte Ciolacu. Dânsul a considerat că anunț eu…

Sincer, eu m-am gândit ăăă…că poate este bine să vedem…ăăă și la nivelul de lider și politic toată această…ăăă…întreprindere de aici, astfel încât pe baza strategiei care se pregătește la nivelul Ministerul Economiei să luăm decizia politică prin care să reorientăm industria de apărare.

Domnul ministru va veni aci împreună cu domnul ministru al economiei atunci când vor considera că este necesar să discute elemente tehnice specifice celor două ministere. Pentru noi a fost important să vedem partea de viitor, a ceea ce urmează să se desfășoare, pentru a putea să luăm decizii în concordanță cu ceea ce avem de făcut pentru industria de apărare” – a explicat Nicolae Ciucă.

Fabrica are o suprafaţă de 9.000 de metri pătraţi. Investiţia este de 50 de milioane de euro şi este realizată în cadrul offsetului aferent contractului de înzestrare a Armatei Române cu vehicule produse de IVECO Defence.

Marcel Ciolacu a subliniat că este un business de succes, tot ce se produce aici rămâne în înzestrarea armatei şi, în opinia sa, este un exemplu de bună practică.

Cu toate acestea, liderul de la Palatul Victoria a dat asigurări legate de faptul că va ajunge în Dâmbovița în viitor și Tîlvăr, alături de colegul de la Economie, Florin Spătaru.

Domnul ministru va veni aci (n.r. – aici) împreună cu dl ministru al Economiei atunci când vor considera că este necesar să discute elemente tehnice specifice celor două ministere”, a mai precizat Ciucă.

Ciucă a anunțat faptul că România se va încadra în ținta de deficit bugetar asumată pentru acest an, iar calculele arată că nici anul viitor nu se va depăși deficitul bugetar.

Până în acest moment deficitul bugetar este în limitele care ne permit să nu depășim ținta asumată de 5,84 și 6,32%. Sunt toate premisele ca nici anul viitor să nu depășim ținta de deficit bugetar”, a spus Nicolae Ciucă.

Liderul de la Palatul Victoria a fost rezervat privind detaliile referitoare la creșterea salariului minim. El a precizat că „este la îndemâna fiecărui manager, a fiecărui conducător de astfel de companie să stabilească salariul în funcţie de valoarea muncii prestate de fiecare angajat în parte”.

Revenind la cifre, sigur că ne dorim ca salariul minim să crească şi de fiecare dată când am avut această posibilitate am discutat şi despre salarii şi despre pensii. Reprezintă obiectivul nostru, astfel încât să îi sprijinim pe oameni să nu suporte întreaga povară a ceea ce înseamnă creşterea preţurilor şi efectele pe care le produce inflaţia, doar că până nu vom avea o analiză, pe buget, pe cifre concret, nu doresc să fac nicio referire cu privire la cuantumul cu care va creşte salariul minim”, a mai spus Ciucă.

Întrebat dacă s-a renunţat la majorarea salariului minim la 3.000 de lei, premierul a spus că a făcut referire foarte clar că valoarea va depinde de cifrele care sunt reflectate în proiectul de buget.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Dâmboviţa, că este evident că va trebui mărit salariul minim pe economie, el arătând că din discuţia cu Asociaţia patronatelor din construcţii, aceştia le-au spus că este mult prea mică o majorare la 3.000 de lei pentru domeniul construcţiilor şi că ei ar prefera în jur de 4.000 de lei.

Este normal să se mărească salariul minim pe economie. Sunt mai multe variante pe care ni le-au prezentat şi cei de la IMM-uri, şi cei din industrie. Sunt ferm convins că împreună cu ministerul de Finanţe, vom lua decizia, dar este evident că va trebui mărit salariul minim pe economie”, a spus preşedintele PSD.

Încarcă mai mult
Load More In Dorel
Comments are closed.

Vezi Și

Edilul Mucureștilor, Nicușor ”Mucușor” Dan, pătruns politic: ”Cred că avem înţelepciunea să construim acele înţelegeri, pentru ca 2024 să fie fără PSD”

Edilul Mucureștilor, Nicușor ”Mucușor” Dan, pătruns politic: ”Cred că avem înţelepciunea s…