Acasă Dorel După Samuel von Brukenthal, ”liberalul” Mihai Lupu, o ia pe urmele Ralucăi Turcan și îi urează ”La Mulți Ani” lui Constantin Brâncuși

După Samuel von Brukenthal, ”liberalul” Mihai Lupu, o ia pe urmele Ralucăi Turcan și îi urează ”La Mulți Ani” lui Constantin Brâncuși

0
494

După Samuel von Brukenthal, ”liberalul” Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, o ia pe urmele Ralucăi Turcan și îi urează ”La Mulți Ani” lui Constantin Brâncuși.

Ceea ce ei numesc abstract… este cel mai pur realism. Realitatea nu este reprezentată de forma exterioară, ci de ideea din spatele ei, de esența lucrurilor.

Astăzi, 19 februarie, sărbătorim ziua nașterii lui Constantin Brâncuși.

Considerat de mulți drept ‘părintele sculpturii moderne’, Constantin Brâncuși este un simbol istoric al României și o extraordinară sursă de inspirație pentru iubitorii de artă din lumea întreagă. Creațiile lui Brâncuși continuă să impresioneze și în ziua de astăzi, reprezentând o parte importantă din identitatea artistică românească. Astfel, ziua de 19 februarie va reprezenta mereu un motiv de mândrie pentru românii de pretutindeni.

La mulți ani, Constantin Brâncuși!

#Brâncuși” a scris Mihai Lupu pe pagina de facebook.

Fostul ministru al muncii, ”liberala” Raluca Turcan, scria un mesaj pe Facebook, în care îi ura ”La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal guvernator al Transilvaniei, născut la 26 iulie 1721 şi decedat în 1803. Ulterior, ministrul Muncii și-a editat postarea.

Astăzi istoria consemnează naşterea baronului Samuel von Brukenthal. Un sibian care zi de zi ne este exemplu. Un om înaintea vremurilor sale, un adevărat om al Luminilor, baronul Brukenthal ne-a lăsat o moştenire impresionantă. A lăsat Sibiului, a lăsat României, a lăsat Europei. Brukenthal, revenit de la Viena, a deschis unul dintre primele muzee ale lumii, a lăsat o impresionantă colecţie de artă şi o bibliotecă monumentală. Tot el ne-a dat lecţia cultivării mediului intelectual. El a creat o adevărată oază culturală în Sibiul finalului de secol XVIII. Samuel von Brukenthal este o bornă pentru cultura şi societatea României. La mulţi ani Samuel von Brukenthal!!!”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Încarcă mai mult
Load More In Dorel

Vezi Și

Penibil, tardiv, tulburat și nebărbierit, Buhnici, își pune cenușă în cap: ”Iertați-mă doamnelor, am vorbit ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier fără minte”

Penibil, tardiv tulburat și nebărbierit, George Buhnici, primele declarații după scandalul…