Acasă Dorel Florin Cîțu, a confundat Parlamentul cu sala de judecată, înaintea discursului susținut de Volodimir Zelenski: ”Onorată instanță…”

Florin Cîțu, a confundat Parlamentul cu sala de judecată, înaintea discursului susținut de Volodimir Zelenski: ”Onorată instanță…”

0
363

Încă președintele Senatului, Florin Cîțu, a confundat Parlamentul României cu sala de judecată. Momentul a avut loc atunci când prezida ședința în care președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj pentru România. În loc să spună ”onorată asistență” a spus ”onorată instanță”.

Începem ședința comună, de luni, 4 aprilie 2022. Domnule președinte Volodimir Zelenski, președinte al Ucrainei, domnule președinte al Camerei Deputaților, domnule prim-ministru, doamnelor și domnilor miniștri, doamnelor și domnilor senatori și deputați, stimați invitați, onorată instanță, vă rog să-mi permiteți să declar deschisă ședința comnă de astăzi a Senatului și Camerei Deputaților”, a spus Cîțu.

Nu este primul moment de acest fel făcut de Florin Cîțu. El a menționat ”onorată instanță” și atunci când a vorbit despre Pogromul de la Iași.

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a transmis un mesaj înainte ca președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, să își susțină discursul în Parlamentul României.

Mulțumesc că mi-ați acceptat invitația de a susține acest discurs. Sunteți un erou nu doar în Ucraina, ci și în România, precum și în toate statele care respectă principiile și valorile democratice. Curajul si perseverența de care ați dat dovadă ne inspiră pe toți. Ne motivează să fim mai uniți pentru că doar împreună putem reuși tot ceea ce ne-am propus și doar împreună putem învinge.

Este inadmisibil ce se întâmplă acum în România. Vladimir Putin este un criminal care sfidează orice lege, orice tratat internațional. A condus Rusia către un război ilegal. Masacrul de la Bucha nu trebuie să rămână nepedepsit. România a sesizat deja Curtea Penală Internațională cu privire la infracțiuni de genocid, crime de război și crime împotriva umanității comise pe teritoriul Ucrainei.

Domnule președinte, prin gestul dumneavoastră de a merge în mijlocul ucrainenilor din Bucha ați arătat încă o dată că sunteți un adeărat lider pentru poporul dumneavoastră și meritați tot respectul și admirația conducătorilor de peste tot. De aceea, noi avem datoria de a nu rămâne pasivi.”, a declarat Florin Cîțu.

Președintele Senatului a mai spus că Rusia trebuie să fie izolată total în plan internațional: ”Pentru stoparea Rusiei, trebuie să facem mai mult, și mai mult… Rusia trebuie să fie izolată complet.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susținut un discurs în Parlamentul României în această seară.

În luna martie, liderul ucrainean a reușit să țină discursuri în fața a 17 parlamente din întreaga lume.

Volodimir Zelenski s-a adresat, de asemenea, instituțiilor Consiliul European, G7 și NATO, dar a vorbit la Forumul de la Doha. Zelenski s-a adresat pentru prima dată în mod virtual Parlamentului European la 1 martie.

A doua sa alocuțiune a avut loc în fața parlamentului britanic la 8 martie, iar în următoarele zile a vorbit în fața aleșilor din Polonia, Canada, Statele Unite, Germania, Elveția, Israel, Italia, Franța, Japonia, Suedia, Danemarca și Norvegia.

Președintele Ucrainei s-a adresat și parlamentelor australian, olandez și belgian.


Încarcă mai mult
Load More In Dorel

Vezi Și

Hashtagistul Tudor Chirilă, un nou atac la Klaus Iohannis: ”Urcându-se la putere pe un discurs anti PSD, a dat speranţe oamenilor”

Hashtagistul Tudor Chirilă, atac dur la adresa lui Iohannis: ”Urcându-se la putere pe un d…