Acasă Dorel Florin Roman, o dă cotită cu ”cartea” din CV care nu poate fi găsită: ”Nu m-am gândit că o asemenea neglijență ar putea însemna o situație”

Florin Roman, o dă cotită cu ”cartea” din CV care nu poate fi găsită: ”Nu m-am gândit că o asemenea neglijență ar putea însemna o situație”

0
680

Florin Roman, ministrul ”liberal” al Cercetării, a oferit mai multe explicații despre lucrarea care apare în CV-ul său, ”Teoria sistemelor informaţionale”, dar pe care nici el și nici editura la care a fost publicată nu o găsesc.

Am precizat clar că potrivit CV-ului, discutăm de lucrări publicate, nu de cărți publicate. Am făcut precizarea, că s-a făcut o confuzie între o carte apărută în 2009 și o revistă din 2006. Ăsta e adevărul.

Eu sunt cu conștiința împăcată că am făcut un lucru bun. Mi-am asumat acea neglijență că nu am arhivat sau nu am păstrat acea revistă timp de 15 ani, neconsiderând că e foarte concludentă.

Ea a fost confirmată și de profesorul cu care am lucrat, dar știți cum e în lumea asta. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune. Sunt și lucruri care pot fi contestate sau nu, sunt oameni care oricâte lămuriri aduci te cred și alții nu cred în ce spui.

Când activam ca jurnalist aveam o colecție personală în care arhivam. Sunt lucruri de-a lungul anilor pe care le păstrez, pe altele le consider mai puțin importante și nu le păstrez. Nu m-am gândit la vremea respectivă că o asemenea neglijență ar putea să însemne o situație. Domnul profesor Paraschiv a confirmat-o”, a declarat Florin Roman.

Florin Roman a precizat, în acest context, că ”nu este ministru la beletristică”:

Dacă-mi permiteți și o glumă: n-am ajuns ministru la beletristică și nu e cel mai important lucru. Cel mai important lucru e că eu am făcut un lucru bun. Dacă sunt criticat pentru această neglijență, au tot dreptul cei care au criticat. Sunt persoană publică, dacă apar semne de întrebare, am ieșit și am dat explicații. Cei care vor să le înțeleagă le înțeleg, cei care nu vor, nu”, a mai spus Florin Roman.

Lucrarea ”Teoria sistemelor informaţionale”, pe care Florin Roman și-a trecut-o în CV, și despre care susține că a scris-o și a apărut la Editura Academiei Române, în 2006, nu poate fi găsită nici la editură, nici la Biblioteca Naţională, iar ministrul a spus că nu o găsește nici acasă.

Ulterior, el a precizat că ”se creează o confuzie între publicarea unei cărţi şi o lucrare de cercetare ştiinţifică”.

Ministrul Digitalizării, Florin Roman, a anunțat vineri, printr-un mesaj pe Facebook, că volumul de carte despre care le-a relatat jurnaliștilor și despre care susținea că l-a scris și publicat, fapt menționat și în CV, este, de fapt, un articol apărut într-o revistă, în urma unor ”discuții zilnice” pe care le-a avut cu un profesor universitar.

Roman susține că s-a făcut o confuzie între ”publicarea unei cărții” (sic!) și o lucrare științifică, dar și o confuzie între ”o lucrare de cercetare” și o carte cu teme similare.

Roman spune că nu mai găsește revista în care a fost publicat articolul.

În urma unor articole apărute īn presă, doresc să fac următoarele precizări: Se creează o confuzie între publicarea unei cărții și o lucrare de cercetare științifică, care poate fi publicată în literatura de specialitate. De asemenea, se creează o confuzie între o lucrare de cercetare, din 2006, și o carte publicată in 2009, cu teme asemănătoare. Lucrarea menționată în CV-ul meu este rezultatul unor întâlniri și discuții zilnice, din perioada 2004-2006, cu profesorul conferențiar universitar dr Titi Paraschiv, care, de altfel, a confirmat public acest lucru. Admit faptul că nu am regăsit după 15 ani revista unde a fost publicată lucrarea respectivă, motiv pentru care am adresat rugămintea domnului profesor Paraschiv să mă ajute în a căuta, īn arhiva personală a domniei sale, lucrarea invocată. Am ținut să fac precizările necesare pentru corecta informare a opiniei publice”, a scris Florin Roman, vineri, pe Facebook.

Încarcă mai mult
Load More In Dorel

Vezi Și

Hashtagistul Tudor Chirilă, un nou atac la Klaus Iohannis: ”Urcându-se la putere pe un discurs anti PSD, a dat speranţe oamenilor”

Hashtagistul Tudor Chirilă, atac dur la adresa lui Iohannis: ”Urcându-se la putere pe un d…