Acasă Dorel Marcel Ciolacu îl ironizează pe Rareş Bogdan: ”Întotdeauna trebuie să existe şi nea Ion de la raion”

Marcel Ciolacu îl ironizează pe Rareş Bogdan: ”Întotdeauna trebuie să existe şi nea Ion de la raion”

1
68

Marcel Ciolacu, ironii la adresa ”liberalului” și gureșului, ironizează pe Rareş Bogdan: ”Întotdeauna trebuie să existe şi nea Ion de la raion. Nu înseamnă că eu trebuie să îi răspund”.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri că social-democraţii vor veni „cât de curând” cu o propunere pentru conducerea Ministerului Apărării, după demisia lui Vasile Dîncu.

Marcel Ciolacu l-a ironizat pe europarlamentarul PNL Rareş Bogdan, care spunea că, dacă cei de la PSD nu sunt în stare să propună o soluţie şi nu au, să le spună, pentru că ”PNL în orice moment şi pentru orice portofoliu are soluţii”.

În momentul acesta, Ministerul Apărării are la conducere omul care a condus acel minister și a fost șeful de Statul Major (n.r. Nicolae Ciucă). Deci nu este o problemă la Ministerul Apărării”, a declarat liderul PSD, întrebat de jurnaliști când va fi anunțat titularul de la Ministerul Apărării, în urma demisiei lui Dîncu.

La insistenţele jurnaliştilor prezenţi la târgul agricol Indagra, acolo unde a făcut miercuri o vizită, Marcel Ciolacu a declarat că PSD va veni cu o propunere ”cât de curând”.

Despre varianta ca PSD să cedeze PNL conducerea Ministerului Apărării, Ciolacu a spus că nu este „o abordare serioasă un eventual troc, dar are loc o discuție în coaliție, cum e și normal”.

El l-a ironizat pe europarlamentarul PNL Rareş Bogdan, care spunea că, dacă cei de la PSD nu sunt în stare să propună o soluţie şi nu au, să le spună, pentru că ”PNL în orice moment şi pentru orice portofoliu are soluţii”: ”Întotdeauna trebuie să existe și nea Ion de la raion. Nu înseamnă că eu trebuie să îi răspund”.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a făcut vorbire marți, despre scenariul lansat de social-democraţi de a renunţa la ministerul Apărării, după demisia lui Vasile Dîncu, în schimbul unui minister liberal, că dacă cei de la PSD nu sunt în stare să propună o soluţie şi nu au, să le spună, pentru că PNL, în orice moment şi pentru orice portofoliu are soluţii. Rareş Bogdan a precizat, însă, că liberalii nu sunt dispuşi şi nu vor ceda absolut niciun portofoliu din cele pe care le au în acest moment.

Întrebat ce se va întâmpla cu plafonul de 9,4% din PNRR pentru pensii şi dacă PSD ia în calcul mărirea acestuia, Marcel Ciolacu a spus că „nu există un astfel de plafon în nicio ţară din Europa. Mi se pare corect ca acel plafon să fie scos, mai ales că nu ne putem asuma un plafon pentru următorii 50 de ani.

Sunt foarte multe lucruri de negociat în PNRR, sunt ferm convins că domnul prim-ministru, împreună cu ministrul de resort, vor avea succes. Prioritatea noastră, fiindcă sunt aici cu dl ministru Daea, este să prindem cât mai multe sume. Dacă vom prinde şi 2 miliarde pentru irigaţii, în sfârşit voi putea spune şi eu că PNRR este salvat„.

Ulterior, a fost adusă în discuţie chestiunea unei noi ordonanţe în energie. Întrebat dacă aceasta va veni de la Guvern sau dacă vor fi făcute modificări prin Parlament, Marcel Ciolacu a spus că „în acest moment avem o ordonanţă care este în circuitul parlamentar. Să aşteptăm decizia din comisii. Eu aştept de la ministrul Energiei propuneri clare. Ordonanţa este în vigoare. Haideţi să depăşim acest moment, eu îl aştept pe domnul ministru. Se va discuta acest lucru în prima şedinţă a coaliţiei„.

Schimb de ministere între PSD şi PNL. Rareș Bogdan are un mesaj tranșant

Eu sper ca PSD să reuşească să înţeleagă, dacă nu o să le explicăm, că România are cea mai lungă graniţă cu o ţară aflată în conflict armat, care suferă din cauza unei agresiuni a unei ţări vecine, Rusia. Nu pot în astfel de situaţii să tratez portofoliul Apărării ca pe oricare altul şi să îl consider la şi altele”, a spus Rareş Bogdan, despre scenariul unui schimb de ministere între PSD şi PNL.

Europarlamentarul liberal a precizat despre o nominalizare cât mai rapidă la Ministerul Apărării că „este vital, în această perioadă, atât pentru România cât şi pentru NATO şi UE, pentru că România este ţară de graniţă a UE şi este pilon esenţial al NATO în această parte a Europei şi a lumii şi nu poate cineva să trateze cineva acest minister cu tergiversări, amânări şi tranzacţionări”.

Apărarea României şi Armata Română nu pot fi subiecte de tranzacţionare, sper ca toţi cei care trebuie să vină cu o soluţie rapidă să înţeleagă însemnătatea acestui post de ministru, având în vedere că România în fiecare zi este în legătură directă cu Comandamentul central al NATO, şi, de asemenea, este în fiecare zi parte esenţială în strategia de apărare a civilizaţiei europene şi de consoilidare a democraţiilor”, a spus Rareş Bogdan.

Noi nu suntem dispuşi şi nu vom ceda absolut niciun portofoliu existent, dar, în orice moment, în cazul în care partenerii de la PSD şi UDMR nu au soluţii, avem oameni foarte bine pregătiţi pentru a ocupa poziţii cheie în statul român. Nu ne jucăm cu România, cu apărarea României”, a mai spus Rareș Bogdan.

Încarcă mai mult
Load More In Dorel

Vezi Și

Hashtagistul Marius Manole anunţă, că intenționează să-şi ia cetăţenie moldovenească şi se declară mândru de preşedintele Maia Sandu

Hashtagistul rezistac, Marius Manole a anunţat, că vrea să-şi ia cetăţenie moldovenească ş…