Acasă Dorel Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, despre ”aurul verde” și odele aduse ”domnului Nicolae Ceaușescu” : ”Poate, din oboseală nu am fost așa inspirat”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, despre ”aurul verde” și odele aduse ”domnului Nicolae Ceaușescu” : ”Poate, din oboseală nu am fost așa inspirat”

0
0
145

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat luni, 18 martie, despre afirmaţiile în care îl cita cu admiraţie pe fostul dictator Nicolae Ceauşescu, că ”poate a fost o declaraţie neinspirată a mea” şi a susținut că nu poate fi nostalgic după regimul comunist, pentru că la Revoluţie avea 10 ani.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu s-a scuzat, luni, pentru afirmaţiile sale ”neinspirate” în care îl cita pe Nicolae Ceauşescu pentru a se apăra în afacerea ”stuful din Deltă”. ”Nu am cum să fiu nostalgic după regimul comunist pentru că eu aveam 10 ani atunci”, s-a apărat el.

”Mai mult de atât, sunt nostalgic după sistemul de irigaţii din România, care este sistemul de irigaţii al românilor şi mi-aş dori foarte mult să investim în continuare în sistemul de irigaţii, să ajungem să irigăm ca în 1989. Sunt nostalgic şi îmi doresc foarte mult ca toate resursele economice ale României să fie exploatate”, a adăugat ministrul PSD.

Ministrul Agriculturii a adăugat că, ”a fost o perioadă foarte, foarte încărcată şi poate din oboseală nu am fost aşa inspirat şi am făcut această declaraţie” şi a explicat că săptămâna trecută a fost una încărcată. ”Poate că a fost o declaraţie neinspirată a mea. Sigur, săptămâna trecută a fost o săptămână foarte încărcată, am avut discuţii cu mediul asociativ privind noile depuneri de cereri pentru subvenţiile pe anul 2024, am mers şi în terioriu pentru că foarte mulţi fermieri, atât în sistemul de irigaţii, cât şi în zootehnie şi vegetal solicită prezenţa mea să discutăm despre proiectele pe care le vom lansa începând cu luna iulie. A fost o perioadă foarte, foarte încărcată şi poate din oboseală nu am fost aşa inspirat şi am făcut această declaraţie. Dar nu sunt nostalgic nici după regimul comunist, nici după Ceauşescu”, a conchis Barbu.

Florin Barbu a afirmat, întrebat într-un interviu acordat Euronews România, de ce a fost nevoie să fie declarată păşune zona de stuf din Deltă, o zonă mlăştinoasă, care nu ar avea nicio legătură cu termenul de pajişte, că nu vrea să exagereze, dar ”preşedintele nostru, domnul Nicolae Ceauşescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României”.

”Da, aici cred că nici eu nu am răspuns corect şi nu m-am referit la Ceauşescu. În al doilea rând, am văzut în presă…Nu am cum să fiu nostalgic după regimul comunist pentru că eu aveam 10 ani atunci. Mai mult de atât, sunt nostalgic după sistemul de irigaţii din România, care este sistemul de irigaţii al românilor şi mi-aş dori foarte mult să investim în continuare în sistemul de irigaţii, să ajungem să irigăm ca în 1989. Sunt nostalgic şi îmi doresc foarte mult ca toate resursele economice ale României să fie exploatate”, a declarat Florin Barbu.

Ministrul PSD al agriculturii a adăugat că săptămâna trecută a fost una plină pentru el, cu discuţii pentru noile depuneri de cereri pentru subvenţiile pe 2024, a mers şi în teritoriu să stea de vorbă cu fermierii și a susținut că a făcut declarațiile din oboseală.

”Poate că a fost o declaraţie neinspirată a mea. A fost o perioadă foarte, foarte încărcată şi poate din oboseală nu am fost aşa inspirat şi am făcut această declaraţie. Dar nu sunt nostalgic nici după regimul comunist, nici după Ceauşescu”, a mai afirmat Barbu.

Precizările au venit după ce săptămâna trecută a spus la Euronews România, întrebat de ce a fost nevoie să fie declarată păşune zona de stuf din Deltă, că nu vrea să exagereze, dar ”preşedintele nostru, domnul Nicolae Ceauşescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României”.

Prezent în cadrul unei emisiuni, la TVR1, ministrul Barbu își explică afirmația referitoare la fostul dictator român prin faptul că nu e vorba de nostalgie după regimul comunist, ci doar de oboseală.

Ministrul Agriculturii spune că este nostalgic doar după sistemul de irigație pe care l-a avut România în perioada antedecembristă.

”Nu vreau să exagerez, președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României”, declarase, săptămâna trecută, Florin Barbu, într-un interviu la Euronews. În urma afirmațiilor sale, USR a cerut demisia acestuia, iar ministrul urmează să fie audiat azi în Comisia de Agricultură a Senatului.

Subiectul declarației surprinzătoare făcută săptămâna trecută de ministrul Agriculturii, Florin Barbu, nu a fost ocolit în cadrul interviului acordat astăzi, luni – 18 martie, de către șeful de Agricultură în emisiunea Agrostrategia de pte TVR 1. Florin Barbu a recunoscut că a greșit când a făcut referire la fostul dictator, arătând că nu este nostalgic nici după regimul Ceaușescu, nici după comunism.

Invitat în cadrul emisiunii Agrostrategia de la TVR 1, ministrul Florin Barbu a fost întrebat în legătură cu declarația în care l-a citat pe fostul dictator Nicolae Ceaușescu cu privire la exploatarea stufului din Delta Dunării.

Subiectul declarației surprinzătoare făcută săptămâna trecută de ministrul Agriculturii, Florin Barbu, nu a fost ocolit în cadrul interviului acordat astăzi, luni – 18 martie, de către șeful de Agricultură în emisiunea Agrostrategia de pte TVR 1. Florin Barbu a recunoscut că a greșit când a făcut referire la fostul dictator, arătând că nu este nostalgic nici după regimul Ceaușescu, nici după comunism.

Invitat în cadrul emisiunii Agrostrategia de la TVR 1, ministrul Florin Barbu a fost întrebat în legătură cu declarația în care l-a citat pe fostul dictator Nicolae Ceaușescu cu privire la exploatarea stufului din Delta Dunării.

”Da, aici cred că nici eu nu am răspuns corect și nu m-am referit la Ceaușescu. În al doilea rând, am văzut în presă…nu am cum să fiu nostalgic după regimul comunist pentru că eu aveam 10 ani atunci (la Revoluție – n.r.), mai mult de atât, sunt nostalgic după sistemul de irigații din România, care este sistemul de irigații al românilor și mi-aș dori foarte mult să investim în continuare în sistemul de irigații, să ajungem să irigăm ca în 1989. Sunt nostalgic și îmi doresc foarte mult ca toate resursele economice ale României să fie exploatate”, a spus Barbu.

Șeful de la Agricultură a mai completat: ”Poate că a fost o declarație neinspirată a mea. Sigur, săptămâna trecută a fost o săptpămână foarte încărcată, am avut discuții cu mediul asociativ privind noile depuneri de cereri pentru subvențiile pe anul 2024, am mers și în terioriu pentru că foarte mulți fermieri, atât în sistemul de irigații, cât și în zootehnie și vegetal solicită prezența mea să discutăm despre proiectele pe care le vom lansa începând cu luna iulie (…) A fost o perioadă foarte, foarte încărcată și poate din oboseală nu am fost așa inspirat și am făcut această declarație. Dar nu sunt nostalgic nici după regimul comunist, nici după Ceaușescu”.

Invitat în cadrul unui interviu live la Euronews, ministrul a fost întrebat de ce a fost nevoie ca o zonă mlăștinoasă cu stuf să fie declarată pășune. Ca răspuns, Barbu a folosit sintagma ”președintelui nostru, Nicolae Ceaușescu”. ”Nu vreau sa exagerez, președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României”, a spus ministrul.

Încarcă mai mult
Load More In Dorel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Diana Șoșoacă, primul circ în Parlamentul European: ”Mi-au tăiat internetul. Aici se întâlnesc satanele. O să aduc un preot. M-am dus la Metsola”

Facebook 35 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Diana Șoșoacă, primul circ în Parla…