Acasă Dorel Nicușor Dan, nu știe să numească 5 realizări ale mandatului de până acum, Ciolacu: ”Să își asume PNL dezastrul din Bucucurești, PNL și USR îl susțin”

Nicușor Dan, nu știe să numească 5 realizări ale mandatului de până acum, Ciolacu: ”Să își asume PNL dezastrul din Bucucurești, PNL și USR îl susțin”

0
228

Edilul Capitalei, neomarxistul Nicușor ”Mucușor” Dan, nu știe să numească 5 realizări ale mandatului de până acum, blank total. ”Voi face un bilanț în fața bucureștenilor, atunci când va fi cazul”.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că PNL ar trebui să își asume ”dezastrul din București”, deoarece acest partid împreună cu USR au susținut candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei.

Nicușor Dan este candidatul PNL si al USR. Să și-l asume. Nu contează că suntem în coaliție. Să își asume PNL dezastrul din Bucucurești. PNL și USR îl susțin pe Nicușor Dan. Ăsta este adevărul. Nu cred că se poate supara cineva din PNL că spun acest lucru”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a mai subliniat că și la Primăria Sectorului 1 nu a câștigat alegerile Clotilde Armand, fiind vorba de fapt despre o fraudă electorală acolo.

La Primăria Sectorului 1 au votat românii, dar acolo s-au furat voturile. S-a demonstrat. Nu cred că cineva va mai accepta vreodată să se întâmple. Nu știu de ce instituțiile statului nu și-au făcut treaba, aștept și eu să aflu. Întotdeauna există manipulare la vot, și nu numai în România. Doamna Clotilde Armand, chiar dacă este din partea USR, a fost susținută de PNL și de USR. Dânsa nu înțelege de ce se duce la Primărie”, a mai explicat Ciolacu.

Domnul Nicuşor Dan a fost votat. Nicuşor Dan este candidatul Partidului Naţional Liberal şi al USR. Să şi-l asume. Nu contează că suntem în Coaliţie. Să îşi asume Partidul Naţional Liberal dezastrul din Bucureşti. Doamna Clotilde, chiar dacă este din partea USR, este candidat şi primar susţinut de către Partidul Naţional Liberal şi de către USR”, a spus Ciolacu.

Șeful PSD a mai susținut că reprezentanţii PNL ar trebui să îşi asume că au greşit atunci când i-au susţinut pe Nicuşor Dan şi pe Clotilde Armand.

Nu e nicio ruşine să spui: am greşit când i-am susţinut. Sau poate îi susţin în continuare, e posibil şi acest lucru. (…) Tot ceea ce se întâmplă în Bucureşti şi tot ce vedem la televizor se datorează PNL şi USR, care îl susţin pe Nicuşor Dan. Ăsta este adevărul. Nu cred că se poate supăra cineva din PNL că spun aceste lucruri, pentru că ăsta este adevărul, nu am venit să vă mint”, a mai completat Ciolacu.

Nicușor Dan susține că, până la alegerile locale se va concentra pe administrația publică, urmând că începând cu luna iunie 2024 să discute ”politică zi și noapte”. Afirmația vine după declarațiile șefului PSD, care a afirmat că liberalii trebuie să își asume ”dezastrul din București”.

”Alegerile, dacă nu mă înşel, vor fi în septembrie 2024. Până în iunie 2024 – administraţie publică. Reparăm conducte, cumpărăm troleibuze, facem linii unice, atragem fonduri europene. Din iunie 2024, discutăm politică zi şi noapte”, a declarat primarul general al Capitalei.

Nicușor Dan este de părere că are o relație ”foarte bună” cu consilierii general ai USR, PNL și PMP, precizând că această coaliție la nivel de București funcționează.

Am o relaţie foarte bună cu consilierii generali ai USR, PNL şi PMP. (…) Există o coaliţie care funcţionează la nivelul municipiul Bucureşti. Această coaliţie este formată din PNL, USR şi PMP şi funcţionează foarte bine. Ieri am avut o discuţie pe şedinţa de Consiliu General care va avea loc pe 31 ianuarie – şedinţa ordinară – şi am avut mai multe întâlniri şi vom avea pentru şedinţa de buget care va fi pe 3 februarie. Deci, această coaliţie funcţionează„, a explicat edilul Capitalei.

În ceea ce privește lista cu obiectivele de îndeplinit din partea PNL, Nicușor Dan susține ca aceasta nu a ajuns încă în posesia sa, termenul fiind sfârșitul lunii ianuarie. De asemenea, acesta a precizat că la finalul mandatului va prezenta un bilanț al realizărilor sale, iar până în prezent a reușit: scoaterea primăriei din faliment, semnarea contractelor pentru achiziționarea autobuzelor electrice și pentru realizarea studiului de fezabilitate privind semaforizarea a 500 de intersecții din Capitală.

Faptul că scoţi primăria din faliment înseamnă că vin companii să lucreze cu tine, ceea ce în ultimii ani ai mandatului trecut nu s-a realizat. Am adus 100 de tramvaie, pentru care erau banii din 2013. (…) Am semnat contracte pentru autobuze electrice. (…) Pentru semaforizare inteligentă, tocmai am atribuit studiul de fezabilitate pentru toate cele 500 de intersecţii ale Bucureştiului”, a adăugat acesta.

Primarul general al Capitalei, este convins de funcționarea coaliției la nivelul Bucureștiului și spune că până în iunie 2024 este preocupat doar de administrație.

Nicușor Dan a declarat că până în iunie 2024 prioritatea sa este administrația și că va discuta despre politică după această dată.

Declarația edilului a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă în cadrul căreia a fost întrebat ce va face în cazul în care i se va retrage sprijinul politic pentru 2024.

Alegerile, dacă nu mă înșel, vor fi în septembrie 2024. Până în iunie 2024 administrație publică, reparăm conducte, cumpărăm troleibuze, facem linii unice, atragem fonduri europene. Din iunie 2024 discutăm politică zi și noapte”, a răspuns Nicuşor Dan.

Încarcă mai mult
Load More In Dorel

Vezi Și

”Urmașa Brătienielor”, Alina Gorghiu, în prima zi a sesiunii Parlamentare 2023, vrea cont oficial pe TikTok la Senat

”Urmașa Brătienielor”, Alina Gorghiu, ca prioritate în prima zi a sesiunii Parlamentare 20…