Acasă Dorel O nouă gafă a habarnistului ministru al finanţelor, ”liberalul” Dan Vîlceanu, nu ştie cât este salariul minim net

O nouă gafă a habarnistului ministru al finanţelor, ”liberalul” Dan Vîlceanu, nu ştie cât este salariul minim net

0
1,110

”Liberalul” Dan Vîlceanu, o nouă gafă uriașă, ca proaspăt ministru al finanțelor propus de Cîțu și învestit de Iohannis, habar nu are cât e salariul minim net.

O nouă gafă a proaspătului ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu. La prima sa conferință de presă în această calitate, el a fost întrebat dacă știe câți bani primește în mână un român plătit cu salariu minim brut pe economie. Vîlceanu a răspuns 1600 de lei, iar când un jurnalist i-a atras atenția că suma corectă este 1386 de lei, noul șef al Finanțelor a replicat „Nu are cum”.

Întrebat de presă dacă ştie cât este salariul minim în mână, net, în România, noul ministru de Finanţe a răspuns:

„Da, este în jur de 1.600 de lei”.

1.386 de lei – a venit răspunsul reporterului.

Dan Vîlceanu nu crede că salariul minim brut este 1.386 de lei.

E 2.380 de lei cred sau 2.300 salariul minim brut, deci nu are cum să fie 1.300 de lei, dar mă rog„, a continuat şeful de la Finanţe.

Aceasta este o nouă gafă a lui Vîlceanu, după ce, în prima zi când a preluat mandatul de Florin Cîţu, ministrul nu a ştiut cât este inflaţia.

Dan Vîlceanu, prima zi ca ministru, prima gafă. Şeful de la Finanţe nu a ştiut cât e inflaţia.

Noul ministru de Finanţe, Dan Vîlceanu, a fost prins pe picior greşit de jurnalişti. Chiar în prima zi, când a preluat funcţia de ministru, Dan Vîlceanu a arătat că nu ştie cât este inflaţia în România şi a contrazis datele oficiale.

Nu, inflaţia nu este la un nivel-record şi nici nu e 5%. 5% e o estimare a Băncii Naţionale (…) Din punctul meu de vedere lucrul acesta trebuie discutat în primul rând cu titularul problemei care este Banca Naţională„, a spus, joi, Vîlceanu.

Potrivit datelor publicate luna aceasta de Institutul Naţional de Statistică (INS), rata anuală a inflaţiei a urcat la 5% în iulie, de la 3,9% în iunie, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit.

Încarcă mai mult
Load More In Dorel

Vezi Și

Hashtagistul Tudor Chirilă, un nou atac la Klaus Iohannis: ”Urcându-se la putere pe un discurs anti PSD, a dat speranţe oamenilor”

Hashtagistul Tudor Chirilă, atac dur la adresa lui Iohannis: ”Urcându-se la putere pe un d…