Acasă Dorel Singapore, denumește un nou hibrid de Orhidee, în cinstea ”ficusului” de la Cotroceni, demnitate pentru primul turist al ”României Normale”

Singapore, denumește un nou hibrid de Orhidee, în cinstea ”ficusului” de la Cotroceni, demnitate pentru primul turist al ”României Normale”

0
272

Primul turist al țării, Klaus Werner Iohannis, împreună cu prima sexoșenie a țării și aeronava de lux, şi-au început vizita ”de stat” în Republica Singapore, vineri dimineaţa fiind primit la Palatul Prezidenţial Istana de omologul său, Halimah Yacob.

”Preşedintele” Klaus Iohannis şi-a început vineri, 10 martie, vizita oficială în Republica Singapore, fiind primit la Palatul Prezidenţial Istana de omologul său, Halimah Yacob.

Iohannis este însoţit de soţia sa, Carmen, în vizita oficială. ”Discuţii excelente cu preşedintele Republicii Singapore, Halimah Yacob, privind modalităţile de aprofundare şi extindere a relaţiilor noastre bilaterale, bazate pe aceleaşi valori şi principii”, a transmis Iohannis, într-un mesaj postat pe Twitter.

Ulterior, preşedintele a avut şi o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Singapore, Lee Hsien Loong urmată de două zile de binemeritată odihnă printre orhideele din Singapore.

Vizita în Singapore marchează intrarea relaţiei bilaterale într-o nouă etapă de dezvoltare, aceasta fiind prima la nivel de preşedinte al României în această ţară, în ultimii 20 de ani, respectiv în contextul în care în anul 2022 au fost sărbătoriţi 55 de ani de relaţii bilaterale, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Obiectivul principal al acestei vizite este dinamizarea relaţiilor bilaterale, în acord cu potenţialul acestora, mai ales în plan economic-investiţional. Agenda vizitei de stat în Singapore cuprinde şi intensificarea cooperării în domeniile IT, educaţie, cercetare, securitate alimentară, conectivitate, securitate cibernetică şi înalte tehnologii, combaterea schimbărilor climatice şi tranziţia verde.

În materie de cooperare economică şi sectorială între România şi Singapore, pornind de la dinamica pozitivă a schimburilor comerciale în ultimii ani, inclusiv de la faptul că ţara noastră este al treilea mare furnizor din Uniunea Europeană de servicii IT în Singapore, interesul României vizează aprofundarea şi amplificarea acestui palier de colaborare, prin iniţierea de noi proiecte bilaterale, a mai menţionat sursa citată.

Obiectivul principal al acestei vizite este dinamizarea relaţiilor bilaterale, în acord cu potenţialul acestora, mai ales în plan economic-investiţional. Agenda vizitei de stat în Singapore cuprinde şi intensificarea cooperării în domeniile IT, educaţie, cercetare, securitate alimentară, conectivitate, securitate cibernetică şi înalte tehnologii, combaterea schimbărilor climatice şi tranziţia verde”, a arătat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit acesteia, în materie de cooperare economică şi sectorială între România şi Singapore, pornind de la dinamica pozitivă a schimburilor comerciale în ultimii ani, inclusiv de la faptul că ţara noastră este al treilea mare furnizor din Uniunea Europeană de servicii IT în Singapore, interesul României vizează aprofundarea şi amplificarea acestui palier de colaborare, prin iniţierea de noi proiecte bilaterale.

De asemenea, cu prilejul vizitei, va fi promovat interesul României pentru atragerea investiţiilor singaporeze, inclusiv în ceea ce priveşte proiectele prioritare de interconectare din cadrul Iniţiativei celor Trei Mări, în contextul în care Preşedintele Klaus Iohannis găzduieşte la Bucureşti, în acest an, Summitul acestei platforme, alături de Forumul de Afaceri, iar unul dintre obiectivele urmărite este creşterea contribuţiilor la Fondul de Investiţii al Iniţiativei”, a precizat instituţia citată.

Singapore este țara care vrea să își arate sprijinul pentru România și Klaus Iohannis într-un mod inedit, luând decizia ca un tip de orhidee să fie numit după președintele țării și soția acestuia.

Orhideea va fi oferită celor doi pe parcursul vizitei lor oficiale din Singapore, conform unui anunț al Ministerului de Externe al acestei țări.

Președintele din Singapore este cel care i-a invitat pe Carmen și Klaus Iohannis în țara sa în următoarea perioadă, după 55 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări. În Singapore va mai merge și ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu.

Președintele Iohannis și Prima Doamnă Carmen Iohannis vor primi pe parcursul vizitei un nou hibrid de orhidee, numit în cinstea lor. Ei vor fi, de asemenea, invitați la un banchet de stat de Halimah și Mohamed Abdullah Alhabshee”, se arată în finalul comunicatului.

Încarcă mai mult
Load More In Dorel

Vezi Și

Pelerinaj turistic, din Japonia în Singapore, din Bulgaria în Emiratele Arabe Unite, spre Bruxelles, primul turist al țării, călătorește

”Președintele” României, Klaus Iohannis, primul turist al țării, va participa, în perioada…