Acasă Economie Ce face totuși ministrul finanțelor Cîțu cu banii împrumutați la dobânzi record?

Ce face totuși ministrul finanțelor Cîțu cu banii împrumutați la dobânzi record?

0
0
842

Executivul Oran, în frunte cu triada Orban, Cîțu, Violeta Alexandru, ne tot spun în ultimele 7 luni cum vor majora ei alocațiile și punctul de pensie în acest an, dar de fapt poate totuși nu, dar cu siguranță da, dar de fapt nu conform cu actuala lege în vigoare, dar poate că totuși se vor amâna pentru că nu sunt bani! Bâlbâiala și bătaia de joc cu care sunt tratați pensionarii, au atins cote de nesuportat, de netolerat!

Și nu sunt bani, chiar dacă ”economia duduie” și nu sunt bani în ciuda faptului că premierul Ludovic Orban, cu fiecare ocazie în ședințele de guvern, nu scapă ocazia în a lăuda bălos performanțele propriului guvern. Și nu sunt bani, în ciuda faptului că ministrul de finanțe Cîțu, continuă să se împrumute la dobânzi record în UE. Și nu sunt bani, chiar inițial ne-a fost spus că banii pentru majorările de alocații și indexarea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie, au fost prinși în buget.

Ce faceți cu purcoiul de bani, domnule Cîțu?

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 2,109 miliarde de lei de la bănci, prin două emisiuni de obligaţiuni de stat, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Astfel, Finanţele au atras 1,255 miliarde de lei printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitate la 61 de luni, la un randament mediu de 3,71%, şi 854 milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitate la 26 de luni, la un randament de 3,40%.

Astăzi au fost programate două licitaţii suplimentare prin care statul vrea să atragă câte 75 de milioane de lei la randamentele stabilite luni.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în luna iunie 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,5 miliarde de lei, din care 1,1 miliarde de lei prin două emisiuni de certificate de trezorerie cu discount şi 3,4 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 510 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Încarcă mai mult
Load More In Economie
Comments are closed.

Vezi Și

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunță o nouă intervenție în piața liberă prin limitarea adaosului comercial la produsele româneşti

Facebook 21 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Ministrul Agriculturii Florin Barbu…