Acasă Economie Cîțu anunță că prețurile alimentelor au scăzut, INS anunță scumpirea acestora cu 5 procente

Cîțu anunță că prețurile alimentelor au scăzut, INS anunță scumpirea acestora cu 5 procente

0
0
980

Ministrul finanțelor, Florin Cîțu, pare mai tot timpul pe contrasensul realităților economice din România și ce e totuși fascinant și îngrijorător. e seninătatea și lejeritatea debordantă cu care face astfel de declarații, pare că și crede ce declară!

Florin Cîțu a declarat, în această dimineață, că ”în luna septembrie, preţurile bunurilor alimentare au scăzut faţă de august, la fel și la bunurile nealimentare”, în ciuda faptului că Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat, tot astăzi, că alimentele sunt mai scumpe cu aproximativ 5%.

Rata inflaţiei este şi în luna septembrie mică! Este cea mai mică rată a inflaţiei din octombrie 2017 şi până astăzi. Rata inflaţiei a scăzut în fiecare lună în guvernarea PNL! Comparativ cu guvernarea socialistă, când rata inflaţiei a crescut de la 0 la 5,4%.

Şi asta contrar tuturor mesajelor alarmiste care vin de la PSD: explozia preţurilor, penurie de bunuri pe piaţă! SUNT ŞI BUNURI PE PIAŢĂ şi PREŢURILE ACESTORA SCAD!!!

Mai mult, în luna septembrie, preţurile bunurilor alimentare au scăzut faţă de august, la fel şi la bunurile nealimentare!”, a declarat Florin Cîțu.

Pe de altă parte, Institutul Național de Statistică a declarat, în această dimineață, că românii plătesc din ce în ce mai mult pentru alimente. Vorbim despre o creștere a prețurilor alimentelor de aproape 5 procente în vreme ce serviciile s-au scumpit cu 2,8% iar mărfurile alimentare cu 0,6%.

Cea mai îngrijorătoare veste este cea legată de deficitul comercial al României care a urcat la peste 11,5 miliarde de euro în primele 8 luni ale anului.

În luna septembrie 2020, comparativ cu aceeași lună a anului 2019, mărfurile alimentare s-au scumpit cu 4,96%, serviciile cu 2,89%, iar mărfurile nealimentare cu 0,62%.

Cea mai mare scumpire s-a produs la fasole – 17,7%, citrice – 15,9%, fructe – 10,4%, făină – 7,1%, carne de porc – 4,1%, servicii poștale – 12,1% și tutun – 6,8%.

Încarcă mai mult
Load More In Economie
Comments are closed.

Vezi Și

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunță o nouă intervenție în piața liberă prin limitarea adaosului comercial la produsele româneşti

Facebook 21 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Ministrul Agriculturii Florin Barbu…