Acasă Economie Cîțu: ”Deficitul bugetar pentru primele nouă luni din 2020 este de 6,36% din PIB”

Cîțu: ”Deficitul bugetar pentru primele nouă luni din 2020 este de 6,36% din PIB”

0
0
520

Deficitul bugetar a ajuns la 6,36% din PIB in primele noua luni din 2020, atingand valoarea de 67,27 lei, in principal, pe fondul scaderii consumului si a profiturilor companiilor, conform datelor prezentate de Ministerul Finantelor Publice (MFP).

România trece, alături de economiile globale, prin cea mai mare criza din ultima suta de ani. Totusi, Romania va traversa aceasta perioada avand o situatie mult mai buna decat o estimau analistii, astfel ca revenirea in V este un scenariu care va fi confirmat de date”, a precizat ministrul Finantelor Publice, Florin CITU, intr-o conferinta de presa.

„Dupa primele noua luni de zile, executia bugetara arata un deficit de 6,36% din Produsul Intern Brut, sau 67,27 miliarde de lei. Jumatate din deficit 3,51% din PIB sau 37,12 miliarde lei sunt sume care au ramas la agentii economici, prin facilitate fiscale, investitii, cheltuieli exceptionale adoptate pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. In plus, mai avem 16,9 miliarde lei, ca urmare a amanarii platilor prin obligatii fiscale care expirau pe data de 25 octombrie si bineinteles ca am prelungit o parte din aceste facilitate„, a completat oficialul MFP.

Conform MFP, cheltuielile cu salariile bugetarilor s-au majorat cu 6,5%, in timp ce veniturile bugetului general consolidate au insumat 227,72 miliarde lei, in scadere cu 0,4% fata de nivelul incasat in perioada corespunzatoare a anului trecut.

Încarcă mai mult
Load More In Economie
Comments are closed.

Vezi Și

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunță o nouă intervenție în piața liberă prin limitarea adaosului comercial la produsele româneşti

Facebook 21 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Ministrul Agriculturii Florin Barbu…