Acasă Economie Cîțu: ”Vă garantez eu că România va avea un rating de țară mai bun”

Cîțu: ”Vă garantez eu că România va avea un rating de țară mai bun”

0
0
1,092

Eh, acuma că ne-a garantat Cîțu că România va avea un rating de țară mai bun, nu-i așa că vă simțiți mult mai bine, mult mai liniștiți, mult mai încrezători? Dar totuși, de ce nu are România acum un rating de țară mai bun? Nu era Cîțu cel care ne spunea în plină ”boală”, în plină stare de urgență, că ”economia României duduie” de parcă mai mai începusem să o auzim și noi, că ”România va ieși întărită economic din pandemie”? Acum brusc s-au evaporat banii prevăzuți în buget pentru alocații și pensii, s-a evaporat și rating-ul de țară. Păi cum vine asta?

Ne putem pune de acord domnule ministru al finanțelor și speculant pe bursă, ori duduie economia țării pentru că guvernul a fost un minunat și un competent, ori nu duduie și nu mai avem bani de nici unele, pentru că de fapt guvernul e unul populist, ipocrit și incompetent. Din două una, nu pot să fie amândouă.

”Vom reveni la perspectiva “stabil″ cât mai curând, iar tot ceea ce vom face în perioada următoare va duce la revenirea perspectivei “stabil” pentru România la toate agenţiile de rating.

Această perspectivă negativă nu este responsabilitatea acestui guvern, dar ce vă garantez eu: aşa cum am reuşit să oprim această retrogradare prin acţiunile acestui guvern vom reveni la perspectiva ‘stabil’ cât mai curând. Tot ce vom face în perioada următoare va duce, veţi vedea, la revenirea perspectivei ‘stabil’ pentru România la toate agenţiile de rating. Acesta este primul pas în direcţia corectă.

La începutul acestei perioade, abundau scenariile apocaliptice despre ce se întâmplă cu România, despre criza economică şi ni se arătau tot felul de scenarii cu o economie care se va prăbuşi. În primul trimestru, ştiţi foarte bine, avem cea mai mare creştere din Uniunea Europeană şi estimările recalibrate ale Comisiei Europene arată că România, chiar dacă este o contracţie a economiei mai mare decât o estimam noi, este sub ceea ce se întâmplă în restul Europei. Deci, până şi Comisia Europeană vede o contracţie economică, dar nu vede o contracţie la fel de mare ca în restul Europei. Măsurile pe care le-am luat – şi aş vrea să le menţionăm pe scurt astăzi: programul IMM Invest, şomajul tehnic, amânarea ratelor la plată, toate au dat rezultate şi se vede astăzi. Dar, cel mai important, şi este o informaţie pe care v-o aduc astăzi în premieră, cel mai important este că indicatorii de încredere aferenţi lunii mai semnalează o revenire a economiei româneşti peste alte state din regiune”, a declarat Florin Cîţu, la Palatul Victoria.

Totuși nicimăcar un cuvânt în scandalul momentului în care este implicată familia actualului ministru al finanțelor! Nici usturoi nu a mâncat…

Încarcă mai mult
Load More In Economie
Comments are closed.

Vezi Și

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunță o nouă intervenție în piața liberă prin limitarea adaosului comercial la produsele româneşti

Facebook 21 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Ministrul Agriculturii Florin Barbu…