Acasă Economie Consilierul lui Mugur Isărescu, ”fosila” economică, Adrian Vasilescu, un nou avertisment pentru români: ”Ne vom îndrepta către impozite mai mari”

Consilierul lui Mugur Isărescu, ”fosila” economică, Adrian Vasilescu, un nou avertisment pentru români: ”Ne vom îndrepta către impozite mai mari”

0
652

Un nou semnal de alarmă, tras de consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României. Adrian Vasilescu a avertizat că dobânzile sunt în creştere, fiind vorba despre o tendinţă de majorare în toată lumea.

Consilierul lui Mugur Isărescu estimează că ne vom îndrepta spre impozite mai mari, în condiţiile în care România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privinţa impozitelor raportate la PIB. Adrian Vasilescu a declarat că se produce o tranziţie de la marea relaxare începută din 2012 şi până la marea înăsprire.

Dobânzile sunt în creştere, este o perioadă în toată lumea de creştere a dobânzilor, de altfel se produce un transfer, o tranziţie de la marea relaxare cu care s-au obişnuit marile Bănci Centrale prin 2012 şi până înainte de criza asta, la marea înăsprire. Dobânzile cresc şi Banca Naţională a crescut dobânzile de trei ori în an”, a anunţat Adrian Vasilescu.

Consilierul guvernatorul BNR a explicat că România se îndreaptă către impozite mai mari.

Ne vom îndrepta inevitabil, este o părere personală, nu vorbesc în numele Băncii Naţionale, către impozite mai mari pentru că la această oră suntem ţara cu impozitele raportate la PIB pe ultimul loc din Uniunea Europeană. Adică, veniturile din buget raportate la PIB sunt pe ultimul loc din Uniunea Europeană. Avem venituri de 27% şi dorinţă de cheltuieli de 40%. Nu se leagă. E greu să faci creşteri de impozit pentru că şi aşa populaţia este sleită de inflaţie, puterea de cumpărare a scăzut, dar România a întârziat cu această măsură. Ea trebuia luată mai de mult. Depinde cum se va înţelege Guvernul cu populaţia, coaliţia care ar trebui să voteze în Parlament o asemenea măsură cu populaţia”, a explicat Adrian Vasilescu.

Încarcă mai mult
Load More In Economie

Vezi Și

PSD anunţă viziunea pentru noul Cod Fiscal 2022: ”Echitate socială și solidaritate între contribuabili”

PSD anunţă viziunea pentru noul Cod Fiscal 2022: ”Echitate socială și solidaritate între c…