Acasă Economie ”Economia duduie” și Florin Cîțu anunță concedieri

”Economia duduie” și Florin Cîțu anunță concedieri

0
634

După ce ministrul de finanțe, Cîțu ne explica țanțos…cum ”economia duduie” și cum România va ieși întărită din această pandemie, acum ne anunță că din cauză că economia a duduit prea mult, urmează concedieri.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat, luni seară, că reforma în aparatul bugetar a început deja prin reorganizarea unor ministere sau instituţii şi va continua. Cîţu a precizat că, pe durata pandemiei de coronavirus, s-a constatat că se poate lucra ”mult mai bine” şi cu mai puţini funcţionari în ministere.

Am început digitalizarea, este un mod transparent şi eficient de a face aparatul public mai suplu şi bineînţeles reorganizarea fiecărui minister. Reorganizarea la Ministerul de Finanţe este aproape finalizată, în acest moment. A fost reorganizat ANAF-ul, de fiecare dată au dispărut locuri de muncă, dar este adevărat şi înţeleg frustrarea, sectorul privat se uită către sectorul bugetar. Le spun că reforma în sistemul public se va face şi se face, dar cred că cel mai obiectiv mod de a face aceste reforme este informatizarea, prin digitalizare, după aceea vom vedea care va fi forma finală a aparatului bugetar”, a declarat Florin Cîţu.

Ministrul a mai declarat că ”organizarea continuă şi cred că mesajul a fost clar de la început, vom continua reforma în aparatul administrativ”.

Florin Cîţu a mai adăugat că pe perioada pandemiei s-a lucrat la fel de bine cu mai puţini funcţionari.

Noi ce am văzut în perioada pandemiei? S-a lucrat foarte bine, mult mai bine, cu un număr mai mic de funcţionari publici în ministerele importante. Au fost anumite ministere unde s-a văzut că s-a putut lucra la fel de bine cu mai puţini angajaţi. Este o lecţie pe care am învăţat-o în perioada de pandemie”, a mai precizat ministrul.

Încarcă mai mult
Load More In Economie

Vezi Și

”Liberalul” Lucian Heiuş, teleleu: ”Veniturile au fost supraestimate, eu cred că, astăzi România nu este pregătită pentru impozitarea progresivă”

”Liberalul” Lucian Heiuş, teleleu: ”Veniturile au fost supraestimate, eu cred că, astăzi R…