Acasă Economie Enel a anunțat oficial întârzierea facturilor pe luna septembrie, notificarea pe care au primit-o toți clienții

Enel a anunțat oficial întârzierea facturilor pe luna septembrie, notificarea pe care au primit-o toți clienții

0
260

Clienții Enel au primit notificări zilele acestea că factura pe septembrie ar putea să vină cu întârziere din cauza schimbărilor de legislație de la 1 septembrie.

Bun găsit,

Noi modificări legislative au intrat în vigoare începând cu data de 1 septembrie 2022. Ele completează măsurile dedicate pieței energiei electrice și gazelor naturale prevăzute de O.U.G. nr. 27/2022, cu modificările și completările din O.U.G. 119/2022, aplicabile perioadei 1 septembrie 2022 – 31 august 2023.

Pentru ca tu să regăsești pe factura ta măsurile de sprijin prevăzute prin O.U.G. 119/2022, este necesar ca noi, furnizorul tău de energie electrică și gaze naturale, să le implementăm în sistemele noastre informatice.

Ca urmare, facturile aferente consumului de energie electrică și gaze naturale începând cu 1 septembrie vor fi emise după finalizarea integrării modificărilor în sistemul informatic, ceea ce ar putea duce la emiterea cu întârziere a acestora. Estimăm că vor ajunge la tine începând cu mijlocul lunii octombrie.

Ne cerem scuze pentru eventualele întârzieri și te invităm să citești informații despre cele mai recente modificări legislative pe www.enel.ro/Noutati-Legislative”, a transmis Enel.

Furnizorii de energie electrică ar putea să se confrunte cun noi schimbări de legislație, pe lângă cea care a intrat în vigoare de la 1 septembrie și care a apărut în aceeași zi în Monitorul Oficial. În curând încep dezbaterile în Camera Deputaților pe marginea legii de aprobare OUG 119/2022, care a trecut de Senat deja cu modificări ce presupun schimbări în sistemele de facturare. Rămâne de văzut ce vor adopta deputații.

Încarcă mai mult
Load More In Economie

Vezi Și

ANRE a decis noi reguli pe care furnizorii de energie care emit facturi cu întarziere vor trebui să le respecte

ANRE dă peste cap planurile Hidroelectrica. ANRE a decis noi reguli pe care furnizorii de …