Acasă Economie Florin Cîțu: ”Nu sunt bani pentru mărirea pensiilor”

Florin Cîțu: ”Nu sunt bani pentru mărirea pensiilor”

0
5,168

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, după ce ne-a spus cum duduie economia, de mai că o auzeam și noi, acum vine și ne spune că nu sunt bani pentru creșterea pensiilor de la 1 Septembrie.

Florin Cîțu spune că, luând în considerare cum este construit bugetul astăzi și luând în considerare criza provocată de COVID-19, legea pensiilor și alte legi similare care au trecut de Parlament nu au sursă de finanațare.

”O să vă spun o părere personală, este clar că această lege a pensiilor creează probleme de sustenabilitate a bugetului, nu numai pentru 2020, ci și pentru 2021 și 2022. Pentru 2020 înseamnă un plus de 10 miliarde de lei la buget plus 30 de miliarde de lei în 2021, bani care nu există, bani care trebuie împrumutați!”, a declarat ministrul Finanțelor.

Cum adică nu sunt bani pentru indexarea punctului de pensie cu 40% de la 1 Septembrie?

Nu ne-ați repetat dumneavoastră precum o mantră și vă dădeați ochii peste cap a exasperare, de fiecare dată când erați întrebat dacă mai măriți pensiile potrivit cu legea pensilor în vigoare?

Nu erați dumneavoastră cel ce ne spuneați că banii pentru indexarea punctului de pensie cu 40% de la 1 Septembrie sunt prinși deja în buget? Ce ați făcut cu ei? I-ați redirecționat în alte scopuri și dacă da, pentru ce scopuri?

Nu erați dumneavoastră cel ce ne spuneați că v-ați împrumutat înainte de pandemie, la dobânzi demne de lumea a 3-a, tocmai pentru că ați anticipat această criză și ca să aveți o plasă de siguranță în caz de cădere economică?

Nu erați dumneavoastră cel ce ne spuneați că ”economia României duduie”, că suntem singura țară din Europa care vom ieși din Pandemie cu creștere economică și întăriți?

Să nu ne spuneți acum, că tot ce ați declarat până acum, sunt de fapt doar niște baliverne fără niciun suport, fără nicio valoare, ca și dumneavoastră de altfel?!

Încarcă mai mult
Load More In Economie

Vezi Și

Euro, la un nou maxim istoric, 4.9261 lei pe un euro

Leul s-a depreciat, astăzi, cu 0,18 bani faţă de euro, moneda europeană atingând un nou ma…