Acasă Economie Haos, motivul invocat de Enel, pentru care a emis la începutul acestei luni, facturi pentru prima jumătate a lunii decembrie

Haos, motivul invocat de Enel, pentru care a emis la începutul acestei luni, facturi pentru prima jumătate a lunii decembrie

0
0
332

Enel a emis la începutul acestei luni, facturi pentru prima jumătate a lunii decembrie. Care este motivul pentru care nu a facturat consumul din toată luna decembrie? ”Aflăm” răspunsul de la Ioana Krekan.

Începând cu data de 16 decembrie 2022, au intrat în vigoare noi prevederi legislative legate de modul de calcul al plafonării prețurilor la energie electrică. Acesta este motivul pentru care perioada 1-15 decembrie 2022 este facturată pe baza OUG 27/2022, a zis Ioana Krekan.

Pentru a aplica în mod corect plafonarea, conform legii, este nevoie acum să se implementeze cele mai noi prevederi în sistemul informatic.

Consumul din cea de a doua jumătate a lunii decembrie 2022 se va regăsi pe factura pe care clienții o vor primi în luna februarie, odată cu consumul de energie electrică pentru luna ianuarie 2023.

O precizare foarte importantă: plafonarea se va aplica pe fiecare lună în parte, nu se cumulează consumurile! Așadar, pentru luna decembrie se va efectua regularizarea și se va aplica plafonarea corespunzătoare, ținând cont de ambele măsuri legislative care au fost în vigoare pe parcursul acestei luni.

Acest lucru înseamnă că, în februarie, vom primi o factură în care vom vedea plafonarea atât pe jumătate decembrie, cât și pe ianuarie?

Consumul din fiecare lună este evidențiat pe câte o linie separată pe factură. Astfel, vom avea o linie pe care vom vedea perioada din decembrie și o linie pe care este evidențiată luna ianuarie. Sub fiecare dintre aceste luni este evidențiată plafonarea lunii respective. Deci consumurile nu se cumulează pentru a fi calculată plafonarea!

Încarcă mai mult
Load More In Economie
Comments are closed.

Vezi Și

Isărescu, despre un nou mandat la BNR: ”Din când în când trebuie să mă uit la buletin, decizia nici nu depinde de mine, depinde de Parlament”

Isărescu despre un nou mandat la BNR: ”Din când în când trebuie să mă uit la buletin, deci…