Acasă Economie Hoția de la PNL e doar ”o problemă contabilă” ne explică Cîțu

Hoția de la PNL e doar ”o problemă contabilă” ne explică Cîțu

0
0
470

Daxă hoția și furtișagurile vin de la PNL, vorbim doar despre o simplă și nevinovată ”problemă contabilă”, dacă vine de la PSD, e pe bază de oligarhi ruși, trădare și interese străine.

Ministrul finanțelor, Florin Cîțu, sugerează că opoziția vrea să „predea” România oligarhilor ruși: Deja se vede pe piețele financiare Ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu, reia seria de declarații care plasează opoziția politică a PNL, în principal PSD, în sfera de influență a Rusiei. De această dată, Cîțu face referire la moțiunea de cenzură pregătită de social democrați, care, spune ministrul, afectează astfel imaginea României și posibilitățile Guvernului de a se împrumuta la exterior într-o perioadă dificilă.

Poate că există şi alte interese pe care ar trebui să le spună, întotdeauna vedem că cei care vin cu aceste măsuri sunt mai aproape de est şi de oligarhii de la est şi poate că ar trebui să ştim adevărul, până la urmă, pentru că nu cred că există doar interesul propriu”, a spus Cîțu, la Realitatea Plus. În ceea ce priveşte declaraţia lui Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Finanţelor a precizat că, în opinia sa, afirmaţiile acestuia cu privire la o posibil suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis sunt ale unei „voci singulare”. În acest context, Cîţu a precizat că moţiunea de cenzură şi declaraţiile precum cea a lui Tăriceanu sunt „exemple clare” că este nevoie de alegeri parlamentare. Cîţu a avansat ideea conform cărora în spatele unor declaraţii şi demersuri de acest fel sunt „şi alte interese”, care au legătură cu „estul”. „Încearcă orice pentru a distruge stabilitatea economică a României. Trebuie să ne mai întrebăm şi pentru cine o fac. Că, până la urmă, nu cred că o fac doar pentru interesul personal. Poate că există şi alte interese pe care ar trebui să le spună, întotdeauna vedem că cei care vin cu aceste măsuri sunt mai aproape de est şi de oligarhii de la est şi poate că ar trebui să ştim adevărul, până la urmă, pentru că nu cred că există doar interesul propriu”, a adăugat ministrul Finanţelor Publice. El a adresat „o invitaţie oficială pentru preşedintele Ciolacu şi garnitura de experţi” la Ministerul Finanţelor pentru a asculta explicaţiile legate de starea bugetului. „Vă spun că, dacă ascultă şi dacă înţeleg, vor retrage moţiunea de cenzură”, a spus Cîţu, în acest context.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, i-a făcut o invitație oficială lui Marcel Ciolacu, președintele PSD, pentru a-i prezenta exact situația financiară a României și starea economiei.

PROVOCARE!

În emisiunea de aseară de la Realitatea Plus am lansat o invitație oficială.

O reiterez aici.

Domnule Ciolacu,

”Eu, Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor Publice, vă invit în mod oficial pe dumneavoastră personal la Ministerul Finanțelor Publice pentru o prezentare a situației financiare a României și starea economiei.

Voi prezenta următoarele teme:

– Deficitul bugetului general consolidat
– Execuția bugetară după 7 luni de zile
– Situația datoriei publice
– Situația împrumuturilor
– Situația cheltuielilor bugetare, situația cheltuielilor legate direct de criza de coronavirus, situația cheltuielilor cu deschiderea anului școlar, situația cheltuielilor pentru cele doua rânduri alegeri, locale și parlamentare.
– Situația veniturilor bugetare și estimările pentru restul anului.

Îmi exprim disponibilitatea de a va răspunde la orice întrebare legată de buget sau starea economică a României.
Având în vedere situația dificilă, din punct de vedere sanitar și economic, prin care trece România astăzi, consider că o astfel de întâlnire trebuie să exceada contrele politice și să aibă un singur obiectiv, sănătatea și bunăstarea romanilor.

În acelasi timp, consider că este imporantant să avem această discuție înainte de dezbaterea moțiunii de cenzura.

Îmi exprim speranța că veți onora invitația mea pentru că sunt momente în viață fiecărui om politic când trebuie să se ridice deasupra intereselor de partid.

Florin Cîțu

Ministrul Finanțelor Publice

P.S. Cafeau o dăm noi, indiferent de cât de mare este delegația dumneavoastră”, este mesajul transmis de ministrul Finanțelor pe pagina sa de Facebook.

Încarcă mai mult
Load More In Economie
Comments are closed.

Vezi Și

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunță o nouă intervenție în piața liberă prin limitarea adaosului comercial la produsele româneşti

Facebook 21 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Ministrul Agriculturii Florin Barbu…