Acasă Economie Lucian Heiuș, Șeful ANAF, despre sfidarea OMV: ”Vom verifica la sânge, dacă vor refuza să plătească vom veni cu o impunere”

Lucian Heiuș, Șeful ANAF, despre sfidarea OMV: ”Vom verifica la sânge, dacă vor refuza să plătească vom veni cu o impunere”

0
173

Este scandal uriaș după ce OMV Petrom a anunțat că nu va plăti taxa de solidaritate în România, ci doar în Austria. Lucian Heiuş, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, spune că OMV va fi verificat la sânge, iar dacă refuză să plătească taxa de solidaritate, ANAF va veni cu o impunere.

ANAF va verifica la sânge toate societățile care se încadrează în prevederile ordonanței 186. Vom verifica dacă în cifra de afaceri se respectă acele venituri din codurile CAEN care sunt în ordonanță, respectiv să fie 75 % din cifra de afaceri pe acele conduri CAEN și după aceea vom verifica dacă calculul și cuantumul contribuției la solidaritate este corect calculat și achitat.

Dacă vor refuza să plătească vom veni cu o impunere„, a afirmat șeful ANAF.

Reamintim că, OMV Petrom a anunțat că nu va plăti taxa de solidaritate în România, ci doar în Austria. Specialiștii dau vina pe guvern și spun că regulamentul european a fost aplicat prost în țara noastră. Între timp, voci din guvern cer modificarea legii, astfel încât firma austriacă să fie suprataxată.

Joi, 12 ianuarie, grupul austriac OMV a anunțat că producția sa de hidrocarburi a crescut puternic în trimestrul patru al anului trecut, față de trimestrul al treilea. Astfel, șefii companiei-mamut se așteaptă la un impact negativ de aproximativ 150 de milioane de euro pentru anul 2022, potrivit acționarului majoritar al OMV.

Încarcă mai mult
Load More In Economie

Vezi Și

ANRE a decis noi reguli pe care furnizorii de energie care emit facturi cu întarziere vor trebui să le respecte

ANRE dă peste cap planurile Hidroelectrica. ANRE a decis noi reguli pe care furnizorii de …