Acasă Economie Ludovic Orban, dublarea alocațiilor amânată de la 1 Iulie, la 1 Ianuarie 2022

Ludovic Orban, dublarea alocațiilor amânată de la 1 Iulie, la 1 Ianuarie 2022

0
429

Ludovic Orban, a venit cu un anunţ neaşteptat de părinţi. Preşedintele PNL a declarat că alocaţiile vor fi dublate, doar că nu la termenul inițial de 1 Iulie, ci la 1 Ianuarie 2022.

Alocaţii 2021. Modificarea ar intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2022. Orban a adăugat că amendamentul a fost adoptat la Senat, iar acum aşteaptă unda verde şi de la Camera Deputaţilor.

Coaliţia îşi menţine angajamentul de a dubla alocaţiile conform legii. Am stabilit să crească alocaţiile. Următoarea creştere va fi de la 1 ianuarie 2022, aşa cum e amendamentul la legea de adoptarea a OUG care a trecut de Senat şi de în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Va fi de la 1 ianuarie. A fost un amendament adoptat la Senat şi va fi adoptat şi de Camera Deputaţilor. În cazul în care va fi atacată la CCR, Guvernul trebuie să fie pregătit să emită OUG. Când se alcătuieşte bugetul de stat, se alcătuieşte pe baza legislaţiei aflate în vigoare la acel moment. Menţinem acea majorare care este stabilită prin legea care a fost adoptată în Parlament. Va creşte de la 1 ianuarie 2022 prima tranşă, urmând să se decidă în funcţiile de resursele bugetare care va fi ultima tranşă.”, a declarat Ludovic Orban.

SD aduce acuzaţii la adresa Executivului după ce s-a decis să se anuleze majorarea alocaţiilor prevăzută în acest an.

2,1 miliarde lei este suma furată de Coaliţia PNL-USR-UDMR din buzunarele copiilor, prin anularea creşterii alocaţiilor. PSD condamnă ferm decizia premierului Cîţu care a anunţat că guvernul nu va acorda cea de a doua tranşă de majoare a alocaţiilor copiilor, prevăzută pentru 1 iulie. Înainte de alegerile din 2020, Cîţu şi Orban i-au minţit în faţă pe părinţi şi pe copii, cărora le promiteau că vor eşalona dublarea alocaţiilor adoptată de PSD în cinci tranşe semestriale egale. După ce au primit votul multor cetăţeni care au crezut în această promisiune, Guvernul Cîţu şi majoritatea PNL-USR-UDMR au anulat tranşele cuvenite copiilor. Este practic un furt din buzunarele copiilor”, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

Încarcă mai mult
Load More In Economie

Vezi Și

După ce coaliția de guvernare a anunțat amânarea dublării alocațiilor, Cîțu e chemat în instanță să spună unde sunt banii

Cu trei săptămâni înainte de momentul dublării alocațiilor, liderii coaliției de guvernare…