Acasă Economie Ludovic Orban: ”O parte dintre bugetari vor intra în șomaj tehnic pentru 15 zile pe lună”

Ludovic Orban: ”O parte dintre bugetari vor intra în șomaj tehnic pentru 15 zile pe lună”

0
0
1,244

Păi cum așa ceva, cum una ca asta? Nu ne spunea ministrul finanțelor, Florin Cîțu, foarte îmbățoșat, că economia României va ieși întărită, ca prima economie a Europei de partea cealaltă a pandemiei?! Nu ne spunea președintele Klaus Iohannis, care evident se pricepe mult la economie, că ”economia României, suferă doar de puțin deficit” ? Cum să trimiți oamenii în șomaj? Astfel de măsuri, sunt incompatibile cu bunăstarea socială și creșterea economică!

Premierul Ludovic Orban a declarat, că Guvernul pregătește o ordonanță de urgență prin care angajații instituțiilor de stat care nu sunt implicate direct în combaterea epidemiei de coronavirus și efectelor sale vor fi trimiși acasă în șomaj tehnic pentru 15 zile pe lună, urmând să revină la muncă după două săptămâni pentru a-i înlocui pe ceilalți care au asigurat funcționarea repectivelor instituții.

Ne-am gândit la un mecanism relativ simplu în care împărțim angajații în două: unii vor merge la muncă 15 zile și vor asigura funcționarea, iar restul intră într-o formă de șomaj tehnic. După 15 zile, vin ceilalți care au stat în șomaj tehnic”, a explicat Ludovic Orban.

El a spus că cei trimiși în șomaj tehnic pentru două săptămâni vor primi 75% din salariul brut de încadrare

Premierul susține că astfel se va limita și posibilitatea de răspândire a virusului. Vor fi și excepții de la această regulă, Orban menționând angajații MApN.

Facem o analiză pe fiecare domeniu de activitate, măsura e deja gândită și urmează să fie implementată, restul sunt chestiuni de detalii. Va fi valabilă nu doar pentru adminsitrația centrală, ci și cea locală, pentru toate entitățile publice”, a mai spus șeful Guvernului.

Încarcă mai mult
Load More In Economie
Comments are closed.

Vezi Și

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunță o nouă intervenție în piața liberă prin limitarea adaosului comercial la produsele româneşti

Facebook 21 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Ministrul Agriculturii Florin Barbu…