Acasă Economie Noul șef ANAF, Lucian Heiuş, anunță controale ample în domeniile cu risc de evaziune fiscală

Noul șef ANAF, Lucian Heiuş, anunță controale ample în domeniile cu risc de evaziune fiscală

0
73

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), va începe zilele următoare controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune, pentru combaterea acestui flagel fiind necesare acţiuni ferme şi decisive, a transmis preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, care a preluat șefia organismului pe 6 mai.

Combaterea evaziunii este unul dintre principalele obiective ale ANAF, precum și parte din misiunea mea personală la conducerea acestei instituții. Acțiuni ferme și decisive sunt necesare pentru eradicarea acestui flagel al economiei pentru a asigura resursele necesare îmbunătățirii nivelului de trai al populației”, a mai afirmat Lucian Heiuș, într-o declarație publicată.

Îmi asum misiunea de a demonstra că ANAF-ul este un partener al contribuabililor oneşti, că această instituţie merită încrederea şi respectul cetăţenilor, dar şi că vom lupta cu determinare împotriva evaziunii fiscale. În acest sens, vreau să vă anunţ că în următoarele zile vor începe controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune. Combaterea evaziunii este unul dintre principalele obiective ale ANAF, precum şi parte din misiunea mea personală la conducerea acestei instituţii. Acţiuni ferme şi decisive sunt necesare pentru eradicarea acestui flagel al economiei pentru a asigura resursele necesare îmbunătăţirii nivelului de trai al populaţiei„, a spus Heiuş într-un mesaj transmis duminică.

Acesta a adăugat că plata taxelor şi impozitelor este şi un act de responsabilitate socială pentru fiecare, de la marile corporaţii, la mici antreprenori, până la persoanele fizice.

Bugetul țării depinde de colectarea cât mai ridicată a dărilor către stat.

Trebuie să fim cu toţii conştienţi şi responsabili şi să înţelegem că un grad de colectare cât mai mare se traduce într-un buget naţional sănătos, care poate acoperi cu uşurinţă nevoile de funcţionare ale statului, mai ales în sectoare sensibile, ca educaţia, sănătatea sau infrastructura. În acelaşi timp, vă promit că nu voi tolera niciun fel de abuz din partea organelor de control! Nu voi accepta ca imaginea acestei instituţii să fie murdărită de o mână de oameni care şi-au pierdut reperele morale„, a subliniat preşedintele ANAF.

Heiuş a subliniat, că începând de duminică, pune la dispoziţia contribuabililor un număr de telefon – 0723 568 179 – conectat la cabinetul său, unde aceştia pot suna şi reclama orice comportament abuziv al inspectorilor ANAF, iar el se va ocupa personal „de verificarea şi soluţionarea cu fermitate a celor semnalate”.

Cred, că plata taxelor și impozitelor este și un act de responsabilitate socială pentru fiecare dintre noi, de la marile corporații, la mici antreprenori, până la persoanele fizice”, a subliniat noul președinte ANAF.

În același timp, spune Heiuș, ”vă promit că nu voi tolera niciun fel de abuz din partea organelor de control! Nu voi accepta ca imaginea acestei instituții să fie murdărită de o mână de oameni care și-au pierdut reperele morale!”.

Încarcă mai mult
Load More In Economie

Vezi Și

PSD anunţă viziunea pentru noul Cod Fiscal 2022: ”Echitate socială și solidaritate între contribuabili”

PSD anunţă viziunea pentru noul Cod Fiscal 2022: ”Echitate socială și solidaritate între c…