Acasă Economie Premierul Cîţu a anunţat miercuri, că Guvernul este aproape de a finaliza proiectul bugetului de stat pe anul 2021

Premierul Cîţu a anunţat miercuri, că Guvernul este aproape de a finaliza proiectul bugetului de stat pe anul 2021

0
234

Deja cu mare întârziere, premierul Florin Cîţu, a anunţat miercuri, că Guvernul este aproape de a finaliza proiectul bugetului de stat pe anul 2021. Şeful Executivului a explicat că „nu este un buget simplu” şi cel mai probabil acesta va fi aprobat săptămâna viitoare.

Ne putem doar întreba, retoric desigur, cam ce s-ar fi întâmplat, dacă guvernul ”ciumei roșii” ar fi întârziat atât de mult cu fnalizarea bugetului de stat! Jihad.

Florin Cîţu a explicat că proiectul bugetului se referă la perioada 2021-2022, iar acesta ”începe să repare anomalii introduse în legislaţia din România în ultimii patru ani”.

În continuare, bugetul ştiu că este o discuţie în spaţiul public. Suntem foarte aproape de a avea o formă finală. Încă discutăm cu ordonatorii de credite ceea ce eu am cerut tot timpul, acele măsuri de reducere a cheltuielilor. Ele încep să vină şi le veţi vedea şi în spaţiul public. Avem aici şi o evoluţie a cheltuielilor salariilor din sectorul bugetar în perioada 2016-2020, dar voi face o prezentare separat pe această temă în zilele următoare”, a afirmat premierul Florin Cîţu, la Palatul Victoria.

Întrebat când va fi trimis proiectul bugetului de stat pe 2021 în Parlament, Cîţu a afirmat că ”cel mai onest” termen este săptămâna viitoare.

Nu este un buget simplu. Este un buget care se uită la perioada 2021-2022, este un buget care începe să repare anomalii introduse în legislaţia din România în ultimii patru ani. Vă dau doar un exemplu: cheltuielile cu salariile s-au dublat în perioada 2016 – 2020 de la 57 de miliarde de lei anual la 110 miliarde de lei. Nu cred că s-a dublat nimic, veniturile nu s-au dublat în România în ultimii patru ani de zile, economia nu a avut o dinamică dublă în ultimii patru ani de zile, dar cheltuielile de personal s-au dublat.

Vă dau un singur exemplu. Trebuie să reaşezăm prin acest buget structura economiei, să continuăm să investim, este un buget care are o sumă pentru investiţii mai mare decât anul trecut, anul trecut a fost o sumă record, dar şi anul acesta are o sumă mai mare şi un buget care are în vedere doi ani, după cum am spus, 2021-2022, pentru că reformele pe care le implementăm în 2021 vor avea efecte în 2022, de aceea trebuie să meargă în tandem”, a explicat premierul Cîţu.

Încarcă mai mult
Load More In Economie
Comments are closed.

Vezi Și

Euro a depășit cotația istorică, se așteaptă o creștere spre 5 lei în a doua parte a anului

Euro a depășit cotația istorică pe piața interbancară și se tranzacționează acum cu 4,87 b…