Acasă Economie PSD propune ca plafonarea preţurilor la energie să se raporteze la consumul curent şi nu la anul 2021 sau cumulat pe ultimii 3 ani

PSD propune ca plafonarea preţurilor la energie să se raporteze la consumul curent şi nu la anul 2021 sau cumulat pe ultimii 3 ani

0
199

PSD propune ca plafonarea preţurilor la energie să se raporteze la consumul curent şi nu la anul 2021 sau cumulat pe ultimii 3 ani.

PSD nu este de acord ca plafonarea preţurilor la energie să se raporteze la consumul din anul 2021 şi a anunţat că va depune un amendament la OUG 119/2022 pentru modificarea acestei prevederi.

PSD va depune un amendament în Parlament pentru modificarea OUG 119/2022, astfel încât persoanele care îşi reduc consumul curent de energie electrică să poată beneficia de preţuri plafonate. Amendamentul PSD prevede ca pragurile maxime de consum pentru care se acordă compensări, respectiv de 100 şi 300 kWh/lună, să se raporteze la consumul curent şi nu la media lunară din anul 2021, cum este forma actuală a OUG 119/2022”, se arată într-un comunicat de presă al PSD.

Social-democraţii susţin că astfel cetăţenii vor fi stimulaţi să facă economie la energie electrică, ”ceea ce va sprijini efortul României de a-şi reduce consumul naţional cu 10%, conform obiectivelor stabilite de Comisia Europeană”.

Totodată, România nu va fi nevoită să adopte alte reglementări care să impună obligaţii şi sancţiuni asupra consumatorilor casnici pentru reducerea consumului, aşa cum se întâmplă în alte state din Uniunii”, explică PSD.

Încarcă mai mult
Load More In Economie

Vezi Și

Sute de mii de români vor plăti de astăzi rate mai mari la credite, IRCC a crescut la 4,06%

Sute de mii de români vor plăti de astăzi rate mai mari la credite, IRCC a crescut la 4,06…