Acasă Eveniment Ambasada Rusiei, MAE și Parchetul de pe lângă Tribunalul București, reacții după incidentul în care a fost implicat Bogdan Drăghici

Ambasada Rusiei, MAE și Parchetul de pe lângă Tribunalul București, reacții după incidentul în care a fost implicat Bogdan Drăghici

0
152

Bogdan Drăghici e bărbatul, care în această dimineață s-a sinucis prin autoincendiere în fața Ambasadei Rusiei din București. Chiar ieri acesta ar fi aflat că e condamnat la 15 ani și 4 luni de închisoare, într-un dosar că și-a batjocorit fiica, dar și infracțiunea de agresiune sexuală a acesteia.

Potrivit informațiilor, Bogdan Drăghici s-a urcat în această dimineață, în cursul orei 06:00, la volanul mașinii sale, un autoturism înmatriculat în România, dar aflat pe numele tatălui său, și a condus până la Ambasada Rusiei la București, de pe șoseaua Kiseleff.

În momentul în care a ajuns în zonă, el s-a stropit cu benzină, și-a dat foc în mașină, după care a intrat cu autoturismul în care viteză și în flăcări, în gardul Ambasadei Rusiei. La fața locului s-a deplasat un echipaj de intervenție, dar care l-au găsit pe Bogdan Drăghici mort.

Profitând de context, adică de războiul pornit de Rusia în Ucraina, dar și corelat cu faptul că primise 15 ani de închisoare pentru o faptă gravă, avocatul Bogdan Drăghici a ales să iasă din scenă într-un mod extrem, în capul lui, probabil, împușcând doi iepuri deodată.

Avocatul a vrut să se sinucidă și a făcut-o intrând în viteză în gardul ambasadei Rusiei la București, țară mult hulită din cauza războiului pornit în Ucraina, după ce fusese condamnat la 15 ani de închisoare pentru că și-a abuzat fiica vitregă în vârstă de doar 10 ani.

Bogdan Drăghici se afla în arest la domiciliu. Astfel, avocatul nu avea voie să își părăsească locuința fără permisiunea instanței sau să ia legătura cu cele două fiice ale sale, ori cu cealaltă fetiță pe care o hărțuise. În plus, Bogdan Drăghici nu avea voie să comunice nici cu fosta soție sau cu tatăl celeilalte fetițe, nici cu alți martori implicați în proces.

Avocatul nu avea voie să iasă din casă decât doar pentru a se prezenta în fața instanței sau pentru procurarea mijloacelor esențiale pentru existență.

Bogdan Drăghici, președintele Asociației T.A.T.A, cel care a provocat incendiul de la Ambasada Rusiei, a postat un mesaj cu doar două zile înainte de acest incident în care își exprima solidaritatea față de ucraineni.

Bogdan Drăghici s-a urcat la volanul unei mașini și a intrat în gardul Ambasadei Rusiei. Mașina a luat foc, iar președintele T.A.T.A. a murit pe loc. Incidentul are loc la doar o zi după ce Bogdan Drăghici a fost condamnat la 15 ani și 4 luni de închisoare pentru fapte de viol, agresiune și rele tratamente aplicate unui minor.

În urmă cu două zile, pe Facebook, el scria un mesaj prin care se arăta extrem de revoltat de ceea ce se petrece în Ucraina și de felul în care Rusia a decis să invadeze țara vecină României.

Iată mesajul postat de Bogdan Drăghici pe Facebook în urmă cu două zile:

Și eu sunt ucrainean! Ar fi minunat să ne considerăm toți ucraineni, până când se va sfârși definitiv războiul oribil, care pune în pericol de moarte întreaga omenire! Pare atât de departe primăvara lui 2019, când mi-am serbat ziua de naștere la Kiev, într-o metropola strălucitoare, populată de oameni fericiți să savureze o primăvară superbă.

Eram acolo cu fiica mea la un turneu de scrimă și încercam să îmbinăm utilul cu plăcutul, trecând în revistă în timpul liber atractiile turistice ale capitalei Ucrainei. Evenimentul sportiv era perfect organizat, gazdele erau ospitaliere, natura era o feerie de culori si de parfumuri, oamenii aveau zîmbetul pe buze si in priviri in acel debut de mai. Si noi eram doi români fermecati de tot ce ne înconjura. Eram fericiți la Kiev! Părea atunci un scenariu SF, ca locurile acelea sa fi fost invadate trei ani mai târziu de un război devastator, ca poporul ucrainean să fi fost bombardat fără milă, ca acel mall, în care căutasem suveniruri si cadouri pentru cei de acasă, să fi fost pulverizat în martie 2022 de rachete lansate de clona lui Hitler.

Au trecut deja săptămâni terifiante de război cu anvergură planetară, Kievul a fost asediat de cotropitori sadici, planând deasupra marilor orașe din Ucraina spectrul unei lovituri nucleare apocaliptice. Nimic din fericirea acelor zile de primăvară din 2019 nu se mai regăsește într-un prezent trist, demoralizant, în care speranța pâlpâie tot mai firav. Omenirea traversează o criză planetară, care tinde să devină apocaliptică. Masacre înfiorătoare au loc în Ucraina, milioane de victime se refugiază în țări încă nebombardate, încă neafectate teribil de stihia unui război mondial, care poate fi sfârșitul civilizației umane.

Micuții spadasini exuberanți în 2019 trăiesc un coșmar în 2022, întrebându-se dacă vor mai fi în viață în orele următoare, dacă vor reveni curând în casele lor și în familiile lor, dacă vor mai avea motive să zâmbească din nou.

Este atât de trist că lumea democratică nu reacționează prompt și ferm, pentru a reinstaura pacea, pentru a-l pedepsi rapid pe dictatorul însetat de sânge nevinovat, pentru a arăta că există solidaritate umană, pentru a demonstra că ultimul război mondial nu mai poate avea loc și că planeta asta nu poate fi distrusă de oameni, pentru că ororile istoriei nu mai pot fi repetate. Am privit admirativ uriașele demonstrații de condamnare a invaziei putiniste, care au avut loc la Praga și în alte metropole ale lumii civilizate.

Și, totuși, măsurile punitive adoptate împotriva Rusiei lui Putin nu sunt încă suficiente și eficiente pe termen scurt. Nevinovați mor în fiecare clipă în Ucraina. De ce nu au fost expulzați diplomații Rusiei, de ce nu au fost transformate ambasadele dictatorului rus în centre pentru refugiații ucraineni? Dacă nici acum nu ne declarăm toți ucraineni și nu acționăm solidar pentru a mai avea un viitor civilizația umană, atunci nu vom mai avea o altă ocazie, pentru că vom trăi un sfârșit apocaliptic. Și vom fi vinovați, că nu am făcut totul pentru a dovedi că merităm să mai populam această planetă mult prea încercată.

SĂ FIM TOȚI UCRAINENI SI SĂ SALVĂM PREZENTUL SI VIITORUL CIVILIZAȚIEI UMANE!”, a scris Bogdan Drăghici pe pagina sa de Facebook pe 4 aprilie.

Ambasada Rusiei la București a avut o reacție halucinantă, după ce Bogdan Drăghici a intrat cu mașina în porțile instituției și s-a sinucis, cu pretextul că protestează la adresa crimelor Kremlinului în Bucha.

Ambasada Rusiei cataloghează gestul ca fiind profund rusofob, continuând pe linia propagandei Kremlinului.

Comunicatul delirant al Ambasadei Rusiei:

Ambasada își exprimă profundele condoleanțe rudelor și prietenilor bărbatului care și-a dat foc în mașina după încercarea eșuată de a lovi porțile Ambasadei Rusiei în România.

Trebuie să afirmăm cu regret că oricare ar fi motivele șoferului, nu există nicio îndoială că acesta a comis acest act sub influența unei explozii de isterie anti-rusă în legătură cu o provocare regizata în orașul Bucea. În acest mic oraș ucrainean, nu departe de Kiev, abandonat de armata rusă în urma acordurilor încheiate la Istanbul pe 30 martie, naționaliștii ucraineni au masacrat civili, punând vina pe personalul militar rus. De fapt, persoana respectivă a devenit victima unei propagande militare nestăpânite a regizolrilor neo-naziști aflați la putere la Kiev și a patronilor lor occidentali, care, fără să aștepte rezultatele unei examinări medico-legale și ale mărturiei martorilor oculari, au lansat o campanie împotriva Federației Ruse pe fundalul desfășurării operațiuni militare speciale în Ucraina.

Imperiul minciunilor Occidentului colectiv necesită sacrificii sângeroase, tehnologia a fost elaborată de mult timp, atât în ​​Siria în cazul provocărilor Căștilor Albe, cât și în 2014, în timpul loviturii de stat din Ucraina (”Suta Cerească” ). În același timp, suntem convinși că ”făcătorii de adevăr” din mass-media ucraineană și occidentală, blogosfera vor lăsa în mod tradițional în tăcere faptele dezvăluite de tortură a prizonierilor de război ruși, agresiune și crime brutale ale locuitorilor din Mariupol și alte orașe din Ucraina.

La rândul nostru, îi subliniem și îi informăm pe cei care nu au posibilitatea de a primi informații obiective, aflându-se sub capota mainstreamului propagandei militare occidentale, că scopurile operațiunii militare speciale din Ucraina sunt: ​​1) protejarea populației a republicilor populare Donețk și Luhansk de la genocidul efectuat timp de 8 ani de către neonaziști ucraineni; 2) demilitarizarea Ucrainei, care a devenit un avanpost militar anti-rus al NATO, ameninţând securitatea naţională a ţării noastre; 3) denazificarea Ucrainei, unde Occidentul colectiv a tolerat în mod deliberat creșterea sentimentelor radicale de dreapta pentru a crea un proiect geopolitic ”anti-Rusia”. Cea mai importantă prioritate, după cum a remarcat Comandantul Suprem Vladimir Putin, este evitarea victimelor civile prin toate mijloacele.

Precizăm, că în urma incidentului, niciunul dintre angajații Ambasadei și forțelor de ordine române nu au fost răniți.

Reacție MAE în urma declarațiilor halucinante ale Ambasadei Rusiei. ”MAE consideră ca pripită și complet nepotrivită calificarea în orice fel a incidentului.

Ministerul Afacerilor Externe respinge luarea de poziție de astăzi a Ambasadei Federației Ruse la București în urma incidentului regretabil care a avut loc în această dimineață.

Astfel, MAE consideră ca pripită și complet nepotrivită și inoportună calificarea în orice fel a acestui incident.

MAE respinge totodată orice atribuire de context sau semnificație politică acestui incident tragic și face apel ca Ambasada Federației Ruse să manifeste reținere maximă în oferirea oricăror interpretări înaintea finalizării anchetei autorităților responsabile. Până la finalizarea anchetei și comunicarea rezultatelor acesteia de către autoritățile române competente, orice fel de ante-pronunțări reprezintă doar speculații nefondate.

MAE evidențiază, în mod special, că nu a fost afectată integritatea personalului Ambasadei Federației Ruse în România și a clădirii acesteia.

MAE atrage atenția că instituțiile responsabile din România au dispus, încă din data de 24 februarie 2022, ca dispozitivul de pază și protecție alocat Ambasadei Federației Ruse să fie suplimentat. În plus, la 5 martie, a fost dispusă o nouă măsură de consolidare a efectivelor de protecție a Ambasadei Federației Ruse, prin alocarea unui noi echipe de patrulare, sprijin și intervenție.

Ministerul Afacerilor Externe subliniază că aceste măsuri de suplimentare a efectivelor de protecție au fost dispuse inclusiv pentru a veni în mod operativ în întâmpinarea solicitărilor Ambasadei Federației Ruse.

MAE reiterează, și cu acest prilej, condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparține Rusiei, fiind comise în zone din Ucraina aflate sub ocupația forțelor armate ruse la momentul comiterii lor. România consideră că este foarte important ca toți cei care au comis aceste fapte să fie investigați, aduși în fața justiției și să răspundă pentru faptele lor.

Bogdan Drăghici, președintele Asociației T.A.T.A., cel care a provocat incidentul de la Ambasada Rusiei, a lovit mai întâi poarta, apoi și-a dat foc. În interiorul mașinii au fost găsite mai multe dispozitive inflamabile.

Anchetatorii au spus că nu a fost un gest terorist. Bogdan Staicu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, a declarat, miercuri, că bărbatul a intrat cu mașina în poarta Ambasadei, apoi a aprins un dispozitiv. ”În felul acesta s-a produs incendiul din interiorul mașinii, rezultatul fiind carbonizarea bărbatului. Acestea sunt datele la momentul actual. Cu siguranță nu este o stare de fapt stabilită cu certitudine, dar pe baza datelor existente aceasta este situația de fapt conturată momentan”, a spus Staicu.

Întrebat dacă poate fi catalogat ca gest terorist, ținând cont de situația de la graniță, prim-procurorul a exclus acest lucru. ”Nu există la momentul acesta elemente concrete într-un asemenea sens. Nu putem afirma la momentul ăsta că acest gest ar avea legătură cu altceva decât cu circumstanțe personale. Se fac audieri inclusiv cu personalul Jandarmeriei care se afla la fața locului. După ce se vor finaliza aceste audieri vom ști ce s-a întâmplat”, a mai spus Staicu.

În momentul de față se fac verificări inclusiv pentru a găsi motivele exacte pentru gestul sinucigaș al bărbatului. ”La momentul actual nu aș putea să vă comunic date în legătură cu circumstanțele personale, eventual cu lăsarea vreunui bilet care să justifice o anumită conduită”, a mai spus procurorul. Potrivit acestuia, în timpul cercetării la fața locului, în interiorul mașinii au fost găsite recipiente pentru substanțe inflamabile. Surse din anchetă susțin că individul era condamnat la 15 ani de închisoare pentru viol. Un șofer a intrat miercuri dimineața cu mașina în gardul Ambasadei Rusiei la București. Mașina a luat foc, iar șoferul a murit.

Bogdan Drăghici s-a urcat la volanul unei mașini și a intrat în gardul Ambasadei Rusiei. Mașina a luat foc, iar președintele T.A.T.A. a murit pe loc. Incidentul a avut loc la doar o zi după ce Bogdan Drăghici a fost condamnat la 15 ani și 4 luni de închisoare pentru fapte de viol, agresiune și rele tratamente aplicate unui minor.

”În legătură cu incidentul înregistrat în această dimineață la sediul ambasadei Federației Ruse din București, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române face următoarele precizări:

În jurul orelor 06.00, un autoturism a pătruns, în mod deliberat și fără drept, în zona de siguranță instituită în jurul ambasadei. În drumul său, autoturismul a lovit gardul pietonal de protecție și a continuat deplasarea până la porțile de acces, fără a trece de acestea.

Jandarmii aflați în dispozitivul de pază și securitate al misiunii diplomatice au intervenit prompt și au încercat să extragă conducătorul din autovehicul, moment în care acesta s-a autoincendiat.

Imediat a fost solicitat sprijinul echipajelor ISU BIF, care au intervenit pentru stingerea incendiului.

Concomitent s-au luat măsuri de asigurare a perimetrului pentru a permite desfășurarea activităților de cercetare.

Prin măsurile adoptate la obiectiv și prin modul prompt de acțiune și intervenție al jandarmilor aflați în serviciu, nu a fost pusă în pericol securitatea ambasadei și nici integritatea personalului diplomatic.

Menționăm că începând cu data de 24.02.2022, Jandarmeria Română a dispus măsuri suplimentare pentru protecția obiectivului diplomatic aparținând Federației Ruse, în principal, prin:

– întărirea dispozitivului de pază și protecție, prin suplimentarea efectivelor și a mijloacelor;

– realizarea unui dispozitiv de protecție fizică pietonală în perimetrul ambasadei.

Permanent a existat o comunicare cu responsabilii de securitate ai obiectivului diplomatic, nefiind înregistrate incidente de natură a afecta siguranța personalului diplomatic și a ambasadei”.

Încarcă mai mult
Load More In Eveniment

Vezi Și

Încep protestele împotriva creșterii preţului la carburanţi, mai mulţi şoferi revoltați, au blocat pompele unei staţii de alimentare din Târgu Jiu

Mai mulți șoferi, au protestat în această după-amiază, într-o benzinărie din Târgu Jiu. Ac…