Acasă Eveniment ”Bravul liberal”, Lucovid Orban, se dă victimă, după ce ar fi fost atacat de simpatizanții AUR, în fața Parlamentului: ”Am fost lovit, scuipat și înjurat”

”Bravul liberal”, Lucovid Orban, se dă victimă, după ce ar fi fost atacat de simpatizanții AUR, în fața Parlamentului: ”Am fost lovit, scuipat și înjurat”

0
206

Un protest AUR a avut loc, miercuri, la Parlament, în timpul căruia manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii. Jandarmeria Română a anunțat că, protestul este ilegal dar că manifestanții refuză să plece. „Aveți noroc că și-au lăsat toți cuțitele acasă”, a amenințat la un moment dat un parlamentar AUR.

Ludovic Orban, atacat de simpatizanții AUR, în fața Parlamentului: ”Am fost lovit, scuipat și înjurat!”. Ludovic Orban susține că a fost atacat și lovit de simpatizanții AUR, miercuri, la intrarea în Parlament.

Mi s-a spus că nu pot intra decât dacă traversez pe partea cealaltă, să intru pe la Senat. Am fost obligat practic de interdicția care a fost dată de forțele de ordine de Jandarmerie să merg de-a lungul străzii Izvor spre Bulevardul Libertății. Am fost, în primă fază, lăsat în pace, nimeni nu mi-a zis nimic, până când au început să apară agitatori, care, după părerea mea, sunt agitatori trimiși de AUR.

Trebuie să știți că marea majoritate a celor care sunt prezenți acolo sunt membri aduși de AUR și chiar au parlamentari și șefi de organizații care stau în rândul activiștilor AUR și care le detectează comportamentul.

Singura excepție, pe care trebuie să o evidențiez, este un coleg din AUR, Antonio Andrușceac, care a încercat să îi convingă pe manifestanți să nu mă agreseze. Și cred că și-a luat-o și el.

Acolo s-a întâmplat ceva inacceptabil. Asta nu este democrație. Dacă susții un punct de vedere, este normal, poți să îl manifești, există lege, nimeni nu interzice manifestațiile, nimeni nu interzice susținerea punctelor de vedere și orice alte forme, greve, marșuri, și așa mai departe. Dar ceea ce se întâmplă cu acești așa zici susținători ai AUR este inacceptabil pentru o democrație.

Am fost scuipat, lovit cu bățul de la steag, lovit cu piciorul, ca să nu se vadă pe cameră, înjurat, insultat în cele mai grobiene mijloace.

În plus, era evident că erau oameni acolo care erau agitatori și care îi incitau pe alții la o atitudine agresivă”, a declarat Ludovic Orban.

De cealaltă parte, reprezentantul AUR, Dan Tanasă, i-a replicat lui Orban că minte.

Oamenii sunt frustrați. Sunteți în politică de 33 de ani. Nu se leagă nimic de numele dumneavoastră în politică și oamenii sunt frustrați. (…) O regulă de bun simț este să nu mințiți, domnule Orban. Nu ați fost agresat. Mințiți”, a spus Dan Tănasă.

Orban a declarat la Parlament că nu a fost lăsat de către jandarmi să intre în curtea Parlamentului. „I-am solicitat ofiţerului să sune şeful dispozitului, să îi solicite să îmi permit accesul, ca parlamentar pe intrarea normal în clădirea Parlamentului„, a spus Ludovic Orban, adăugând că „nu i s-a dat acest acces şi poarta i-a rămas închisă în nas„.

Mi s-a spus că nu pot să intru decât dacă traversez pe partea cealaltă, pe la Senat şi am fost obligat de interdicţia forţelor de ordine de la Jandarmerie să merg pe strada Izvor spre Bulevardul Libertăţii. Am fost în primă fază lăsat în pace, nimeni nu mi-a zis nimic, până au început să apară agitatori„, a povestit Orban.

Singura excepţie pe care trebuie să o evidenţiez este un coleg din AUR, Antonio Andusceac, care a încercat să îi convingă pe manifestanţi să nu mă agreseze şi cred că şi-a luat-o şi el„. Ludovic Orban a povestit cum a fost agresat der protestatarii AUR. „Am fost scuipat, lovit cu băţ de la steag, lovit cu piciorul, să nu se vadă pe cameră, înjurat, insultat în cele mai grobiene mijloace. În plus, era evident că erau oameni acolo incitatori„, a spus Orban.

Jandarmeria Capitalei spune că face demersuri pentru a-i identifica pe cei care l-au agresat pe Ludovic Orban la protestul organizat de AUR în fața Palatului Parlamentului, adăugând că jandarmii l-au sprijinit pe fostul premier să ajungă într-o zonă sigură.

În rândul manifestanților și-a făcut apariția domnul Orban Ludovic, care a fost agresat verbal și huiduit de ceilalți participanți la adunarea publică”, transmite Jandarmeria Capitalei.

Totodată, Jandarmeria face toate demersurile pentru a identifica persoanele care au încălcat legislația în această situație și pentru a dispune măsuri legale împotriva lor.

Menționăm faptul că s-a permis accesul domnului Orban Ludovic în Curtea Palatului Parlamentului și, sub protecția jandarmilor, a fost condus într-o zona de siguranță, fiind adoptată varianta conducerii persoanei în interiorul curții, printr-o altă intrare”, potrivit Jandarmeriei.

Deputatul AUR, Darius Pop, care le-a spus jandarmilor în timpul protestului de la Parlament că au „noroc că și-au lăsat toți cuțitele acasă” a oferit o explicație halucinantă. El a spus că „în Maramureș cuțitul se poartă, tradițional, la brâu„.

Cel de-al doilea parlamentar agresat de AUR, a fost Csoma Botond, liderul deputaților UDMR.

De asemenea, o persoană din rândul manifestanților a agresat verbal un alt parlamentar, făptuitorul fiind identificat de jandarmi, pentru a fi întocmite demersurile necesare sesizării organelor de urmărire penală. Jandarmeria Capitalei va sprijini aceasta acțiune și prin punerea la dispoziție a imaginilor necesare pentru probarea faptelor„, a transmis Jandarmeria.

Protestul a început în jurul orei 8.00, fiind prezenți în jur de 300 de manifestanți.

E dreptul nostru de a protesta, îl exercităm, în momentul în care vedem legi nedrepte şi nu le putem opri, protestăm„, a strigat liderul AUR, George Simion.

El a fost îndepărtat de un jandarm, în momentul în care s-a urcat pe gardul Parlamentului.

Încarcă mai mult
Load More In Eveniment

Vezi Și

Profesorii au plecat în marș spre Cotroceni: ”Cu Iohannis și cu Ciucă, educația-i pe ducă!”, negocierile cu Guvernul au eșuat, Greva continuă

Peste 20.000 de profesori au plecat în marș spre Cotroceni: ”Cu Iohannis și cu Ciucă, educ…