Acasă Eveniment Cei doi bărbaţi care urmau să participe la o conferinţă dedicată revoluţionarilor, prinşi cu arme albe la intrarea în Parlament, duşi la audieri

Cei doi bărbaţi care urmau să participe la o conferinţă dedicată revoluţionarilor, prinşi cu arme albe la intrarea în Parlament, duşi la audieri

0
0
180

Doi bărbaţi de 71 şi 74 de ani, care urmau să participe la o conferinţă dedicată revoluţionarilor, au fost prinşi la intrarea în Palatul Parlamentului cu arme albe, un box metalic şi cuţite tip briceag, ei fiind duşi la audieri. Unul dintre ei a afirmat, enervat de control, că acasă are şi o ”grenadă”. Poliţiştii continuă verificările în acest caz. Conferinţa respectivă este un eveniment comercial organizat pe baza unui contract de închiriere a sălii.

Reprezentanţii Camerei Deputaţilor au transmis, referitor la incidentul de vineri, de la Palatul Parlamentului, intrarea C1, că este vorba despre un eveniment comercial contractat prin Centrul Internaţional de Conferinţe (închiriere de sală în baza unui contract).

Potrivit Poliţiei Capitalei, Secţia 17 de Poliţie a fost sesizată, vineri, că, la intrarea C1 în Palatul Parlamentului, angajaţii SPP au găsit, în urma controlului de securitate, un box metalic şi două cuţite tip briceag la doi bărbaţi, în vârstă de 71 de ani, respectiv 74 de ani.

Aceştia au calitatea de revoluţionari şi urmau să participe la Conferinţa Naţională Pentru Demnitatea Revoluţionarilor din Decembrie 1989, ce se desfăşoară în incinta Palatului Parlamentului, în sala „Nicolae Iorga„”, a arătat sursa citată.

Cei doi au fost duşi la sediul subunităţii, pentru a fi audiaţi în vederea stabilirii situaţiei de fapt.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul de 74 de ani a afirmat, iritat fiind de control, că şi acasă deţine o ”grenadă”.

Bărbatul care a încercat să intre cu două cuțite în Palatul Parlamentului a dat explicații halucinante despre gestul său. Mai mult, acesta a încercat să lovească mai mulți jurnaliști chiar în fața Secției de Poliție.

Bărbatul de 74 de ani care a încercat vineri să intre cu două cuțite în Casa Poporului a dat declarații incredibile înainte de a intra în Secția de Poliție, unde a fost chemat la audieri. El a spus că ar fi fost chemat pentru un viol.

Acesta nu a declarat nimic însă despre armele albe pe care le avea asupra lui. Mai mult, a încercat chiar să îi lovească pe jurnaliștii care îl filmau și îl întrebau despre incidentul pe care l-a provocat la Parlament.

Bărbatul de 74 de ani a încercat să iasă de trei ori din secția de poliție. Iar la ieșirea de la audieri, a încercat să-i lovească pe jurnaliști, îmbrâncindu-i.

Bărbat: ”Uitați-vă ce haită sunteți aici (referindu-se la jurnaliștii care așteptau în fața Secției 17 de Poliție, n.r.).”

Bărbatul de 74 de ani, alături de un alt revoluționar, de 71 de ani au vrut să participe la Conferința Naționala Pentru Demnitatea Revoluționarilor din Decembrie 1989, ce se desfășoară în incinta Palatului Parlamentului, în sala “Nicolae Iorga”.

Însă la controlul la intrarea C1 în Palatul Parlamentului, SPP a găsit arme albe asupra celor doi bărbați.

Bărbatul de 74 de ani, iritat de control, a spus că acasă deține o ,”grenadă”.

Cei doi bărbați, în vârstă de 71 și 74 de ani, aveau asupra lor două cuțite tip briceag și un box metalic.

La data de 12.05.2023 , Sectia 17 Politie a fost sesizata de ASP Galiceanu cu privire la faptul ca la intrarea C1 in Palatul Parlamentului lucratorii din cadrul SPP, în urma controlului de securitate, au găsit obiecte interzise la deținere asupra a două persoane. Un box metalic și două cuțite tip briceag.

Aceștia au calitatea de revoluționari și urmau să participe la Conferința Naționala Pentru Demnitatea Revoluționarilor din Decembrie 1989, ce se desfășoară în incinta Palatului Parlamentului, în sala “Nicolae Iorga”.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul subunității, unde urmează să fie preluate de G.O. pentru stabilirea situatiei de fapt. Ultima persoana a facut afirmatia, iritat fiind de control, ca si acasa detine o ,grenadă”, au transmis autoritățile.

Încarcă mai mult
Load More In Eveniment
Comments are closed.

Vezi Și

Explozie puternică în Constanța, barca ucraineană găsită în Marea Neagră a fost detonată, avea explozibil la bord, zgomotul comparat cu un cutremur

Facebook 1 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Ambarcaţiunea răsturnată la est de T…