Acasă Eveniment De la 1 septembrie Restaurantele se deschid, dar sub restricții și condiții draconice

De la 1 septembrie Restaurantele se deschid, dar sub restricții și condiții draconice

0
0
481

Guvernul a adoptat hotărârea prin care sunt redeschise restaurantele și activitățile culturale în interior, dar nu oricum, ci în anumite condiții.

Guvernul a adoptat, în ședința de azi, Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Hotărârea prevede redeschiderea restaurantelor, teatrelor și cinematografelor, în anumite condiții.

Ședință importantă în această dimineață la Palatul Victoria. Guvernul a dat undă verde redeschiderii restaurantelor și sălilor de spectacole, începând de marți, 1 septembrie, cu excepția zonelor unde numărul cazurilor din ultimele două săptămâni depășește pragul de 1,5 la mia de locuitori.

În cursul zilei de astăzi ministerele trebuie să publice ordinele pentru măsurile de protecție sanitară. Premierul Ludovic Orban le-a cerut de asemenea miniștrilor Sănătății și Educației să finalizeze ordinul comun pentru reluarea cursurilor școlare.

Prin această hotărârea de guvern adoptată azi sunt implementate recomandările transmise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență prin Hotărârea numărul 43, cele mai importante aspecte fiind legate de redeschiderea restaurantelor, teatrelor, cinematografelor de la 1 septembrie.

Cele mai importante prevederi ale acestei Hotărâri sunt:

– permiterea reluării activității restaurantelor și cafenelelor aflate în interiorul unor clădiri, cu respectarea normelor de protecție stabilite de specialiști, activitatea putând fii reluată în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori;

– administratorii restaurantelor și cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât și a celor de la interior, trebuie să asigure o distanță de minimum 2 metri între mese și să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă;

– se menține interdicția pentru activități de tip bar/club/discotecă;

– reluarea activității cinematografelor și instituțiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecție;

– creșterea numărului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind că la evenimentele private organizate în interior pot participa maxim 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.

Încarcă mai mult
Load More In Eveniment
Comments are closed.

Vezi Și

Îmbrânceală ”de dreapta” în Parlamentul României, ”liberalii” Dan Vîlceanu și Florin Roman, bătaie cu mușcături și înghiorlăieli pe holurile Parlamentului

Facebook 49 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Parlamentul României a fost scena u…