Acasă Eveniment După evenimentele tragice din Serbia, un elev de 7 ani, a intrat nestingherit cu o armă airsoft, într-o școală din Constanța

După evenimentele tragice din Serbia, un elev de 7 ani, a intrat nestingherit cu o armă airsoft, într-o școală din Constanța

0
202

După evenimentele tragice din Serbia, unde 9 elevi au fost uciși cu sânge rece într-o școală, un elev de 7 ani a intrat nestingherit cu o armă airsoft în școală, în Constanța.

Alertă într-o şcoală din Constanţa: un elev în clasa întâi a fost prins cu o armă cu lunetă, la nici o săptămână după masacrul din Serbia. Copilul i-a luat-o tatălui său de acasă şi a intrat nestingherit cu ea pentru ca nu exista paznic. Un profesor i-a confiscat arma, dar nu se ştie de ce, a raportat incidentul abia a doua zi. Mai multe anchete sunt în desfăşurare acum, iar părinţii copilului sunt la audieri. Specialiştii cred că atacul din Belgrad este un precedent periculos şi contagios.

Panică la o şcoală din Constanţa, acolo unde un elev a adus o armă cu lunetă în clasă. Din primele informaţii copilul, în vârstă de 7 ani, ar fi luat arma de la tatăl său.

Scenele nemaivăzute în unităţile de învăţământ de la noi au avut loc la şcoala anghel saligny din constanta. Băiatul de 7 ani i ar fi luat arma tatălui său de acasă şi a dus-o pe terenul de sport al şcolii ca să se laude în faţa colegilor. Deşi arma este mai mare decât copilul, nimeni nu s a sesizat pe drumul spre şcoală. Profesorul de sport este cel care a văzut ce se întâmplă în curtea şcolii, şi-a dat seama că arma nu e de jucărie şi i-a confiscat-o. Nu a anunţat însă pe nimeni.

Arma cu lunetă de tip airsoft adusă de elevul de 7 ani la şcoală a fost găsită inițial de profesorul de sport care nu a făcut nicio sesizare şi ar fi lăsat-o pur şi simplu într-un cabinet al şcolii peste noapte.

Potrivit informaţiilor Inspectoratului Şcolar General Constanţa, arma era stricată, iar copilul o folosea drept jucărie. Elevul de 7 ani ar fi adus-o la şcoală în mână, fără husă.

Elevul ar fi adus arma la şcoală pentru a se juca cu ea alături de colegi. Copilul de 7 ani adusese la şcoală şi alte pistoale de jucărie.

În timpul unei pauze un elev de clasa I a venit în curtea şcolii cu o armă de agrement nefuncțională. Intenția lui era de a se juca cu ea, pentru că mai avea la el şi alte pistoale de jucărie„, a transmis un reprezentant al Inspectoratului Şcolar General Constanţa.

Polițiștii din Constanța au fost sesizați, joi, de directorul Școlii Generale nr. 33 Anghel Saligny Constanța, că un copil de 7 ani, elev al școlii respective, ar fi introdus în școală ”o armă”, a transmis Inspectoratul Şcolar General Constanţa.

Din primele informaţii elevul ar fi luat arma de la tatăl său pentru a se lăuda cu ea la şcoală. Copilul a introdus arma în școală miercuri după-amiază, informează IPJ Constanța.

Este vorba despre o armă cu lunetă de tip airsoft, neletală și nesupusă autorizării, aceasta fiind ridicată de un profesor.

La data de 11 mai a.c., în jurul orei 13.55, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au fost sesizați, prin SNUAU 112, de directorul Școlii Generale nr. 33 Anghel Saligny Constanța, cu privire la faptul că un minor, de 7 ani, elev al școlii respective, ar fi introdus, în incinta unității de învățământ, o armă.

Patrula mixtă deplasată la fața locului, formată din polițist și jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, a constatat că, la data de 10 mai a.c., în jurul orei 17.00, minorul ar fi introdus, în unitatea de învățământ, o armă cu lunetă de tip airsoft (neletală și nesupusă autorizării), aceasta fiind ridicată de un cadru didactic.

În cauză, cercetările sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Totodată, se fac verificări sub aspectul comiterii unor fapte de natură contravențională, prevăzute de Legea 295/2004„, se arată în comunicatul Poliţiei.

Autoritățile din județul Constanța deschid în ultima vreme tot mai multe dosare penale, în majoritatea cazuri fiind vorba de tineri care dețin puști și pistoale airsoft, obiecte care nu pot fi cumpărate de persoane sub 18 ani.

Jandarmii craioveni au depistat miercuri, în jurul orei 18, un tânăr de 16 ani care a pătruns în incinta unui liceu din Craiova, cu un cuțit tip briceag.

Acesta avea un comportament ”neadecvat”, conform jandarmilor, și a fost legitimat.

I s-a cerut tânărului să prezinte toate bunurile aflate asupra sa, moment în care, acesta a scos din buzunar un cuțit de tip briceag cu lama de inox, cu lungime totală de 27,5 cm.

Obiectul a fost ridicat, în vederea confiscării, pe bază de proces-verbal, iar minorului i s-au întocmit actele de constatare pentru fapta de port fără drept de obiecte periculoase în sediul unei instituţii publice, urmând a fi înaintate organelor de urmărire penală, pentru continuarea verificărilor”, transmit jandarmii craioveni.

Tânărul nu era elev al instituției de învățământ unde s-a produs fapta.

Portul, fără drept, în locuri publice a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului sau a altor asemenea obiecte periculoase se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu zile-amendă.

Încarcă mai mult
Load More In Eveniment

Vezi Și

Profesorii au plecat în marș spre Cotroceni: ”Cu Iohannis și cu Ciucă, educația-i pe ducă!”, negocierile cu Guvernul au eșuat, Greva continuă

Peste 20.000 de profesori au plecat în marș spre Cotroceni: ”Cu Iohannis și cu Ciucă, educ…