Acasă Eveniment După protestele din noaptea trecută, mii de oameni au ieșit din nou în stradă împotriva noilor restricții, în toată țara

După protestele din noaptea trecută, mii de oameni au ieșit din nou în stradă împotriva noilor restricții, în toată țara

1
569

Noi proteste se desfășoară la această oră în Capitală și mai multe orașe mari din țară, proteste din ce în ce mai consistente împotriva restricțiilor absurde, abuzive și neeficiente, impuse de ”autorități” din cauza creșterii ratei de infectare cu COVID. Sunt câteva sute de persoane și în Piața Universității din București.

Spre deosebire de ieri, când se striga mai mult ”Libertate” și se cerea demisia lui Arafat, azi se cere și demisia Guvernului și demisia lui Iohannis. La Timișoara, se cere demisia primarului pluserist Fritz.

Deputatul USR-PLUS Seidler, a declarat la România TV, că ”protestatatarii sunt needucați”. Probabil că dacă ar fi protestat împotriva ciumei roșii și nu împotriva lor, ar fi fost educați.

Proteste faţă de noile restricţii impuse de autorităţi se anunță loc luni, în a doua parte a zilei, în Bucureşti şi numeroase alte oraşe din ţară. Acest nou val de reacţii vine după ce mii de oameni au ieşit duminică noaptea în stradă. Ei au sfidat, astfel, noile limitări impuse de Guvern, care interzic circulaţia după ora 20.00 şi obligă la închiderea magazinelor la ora 18.00, în funcţie de rata de infectare de la nivelul localităţilor.

Sunt proteste în București, Brașov, Constanța, Timișoara, Alba Iulia, Sibiu, Brăila, Galați și Cluj-Napoca. În București, un incident a marcat începutul manifestației împotriva restricțiilor anunțată în Piața Universității: un bărbat a fost ridicat de jandarmi şi băgat în dubă, pentru a fi dus la secţia de poliţie.

Jandarmeria a explicat într-un comunicat de ce a fost ridicat protestatarul:

Bărbatul a refuzat să poarte masca de protecție, motiv pentru care i s-a pus în vedere să se legitimeze. A refuzat legitimarea, a devenit agresiv, a adresat injurii și a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i însoți la secția de poliție, în vederea stabilirii identității, conform procedurii în vigoare. A încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor și a lovit cu picioarele”, se arată în comunicatul instituției.

Bărbatul a fost dus la o secție de poliție pentru luarea măsurilor legale ce se impun. Aproximativ 150 de oameni manifestau la ora 18:00 în centrul Bucureștiului împotriva restricțiilor anti-COVID, scandând „Libertate!”

Proteste în România. În Satu Mare, oamenii au purtat măşti la protestul anti-mască
Mai puţin de 20 de persoane au protesat împotriva restricţiilor la Satu Mare. Cu mesaje scrise la adresa secretarului de stat Raed Arafat, protestatarii au purtat, cei mai mulţi dintre ei, măşti de protecţie (foto galerie).

Proteste şi la Timişoara, unde circa 100 de persoane au ieşit, luni după-amiază, în stradă, la proteste anti-restricţii.

Proteste în România. Oamenii au incendiat măşti la Sibiu
Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, luni seară, în Piața Mare din Sibiu. Unii au dat foc măștilor de protecție.

Unul dintre protestatari a înjurat și a făcut gesturi obscene în direcția Primăriei. Acesta a fost îmbrâncit, moment în care au intervenit jandarmii. Tânărul recalcitrant i-a înjurat și pe aceștia și a fost băgat în duba jandarmeriei.

Oamenii au plecat din Piața Mare spre principalele bulevarde ale orașului, urmând traseul avut de fiecare dată la marile proteste.

Majoritatea celor 200 de persoane nu poartă măști.

Ei strigă „Arafat judecat pentru cei legați de pat”, „Demisia” sau „Ieșiți din casă, e și țara voastră”.

La Botoşani, oamenii au cântat „Noi suntem români” şi au aprins fumigene,

Proteste în România. Zeci de oameni s-au adunat în pieţele marilor oraşe. În cursul după-amiezii, grupuri de oameni care numărau iniţial zeci de oameni au început să se formeze în Bucureşti, Constanţa sau Iaşi.

În Constanţa, protestatarii nu poartă măști de protecție și au afișe cu mesajul „Libertate, te iubim”.

La Alba Iulia, câteva zeci de persoane s-au adunat în zona Prefecturii și mărșăluiesc, având mesaje în care cer libertate.

În Piața Tricolorului din Bacău la fel s-au adunat câteva zeci de persoane care strigă „Libertate!”.

Proteste similare au loc la Ploiești, Brașov şi Cluj-Napoca. În mare parte, oamenii cer libertate pentru industria ospitalităţii, grav afectată de restricţiile asociate cu pandemia.

În București, protestatarii s-au adunat în Piața Universității. Un tânăr a fost luat pe sus de jandarmi și târât până la dubă pentru că nu purta mască și pentru că a refuzat să se legitimeze.

Un participant la protestul anti-restricţii, în desfăşurare luni după-amiază în Bucureşti, la Piaţa Universităţii, a fost ridicat de jandarmi şi băgat în dubă, pentru a fi dus la secţia de poliţie.

Din primele informaţii, bărbatul în cauză nu purta mască şi ar fi refuzat să se legitimeze. El a fost imobilizat şi târât spre dubă de 6-7 jandarmi.

Potrivit Antena 3, cel reţinut nu avut un compotament ciudat iar incidentul a fost declanşat de refuzul său de a se legitima.

Un al doilea bărbat, martor la incident, era legitimat de oamenii legii după reţinerea protagonistului.

Câteva zeci de persoane participau, luni după-amiază, la protestul anti-restricţii de la Universitate.
Încarcă mai mult
Load More In Eveniment

Vezi Și

Protest în Piața Victoriei, protestatarii rezist îi cer demisia premierului penal și debitor Cîţu

Un protest faţă de premierul penal și incompetent Cîţu, are loc sâmbătă seara în Piaţa Vic…