Acasă Eveniment George Simion și simpatizanții AUR, au blocat o benzinărie OMV Petrom din Ploieşti: ”Afară cu OMV din țară”

George Simion și simpatizanții AUR, au blocat o benzinărie OMV Petrom din Ploieşti: ”Afară cu OMV din țară”

0
192

Liderul AUR, George Simion, a continuat împreună cu simpatizanții, ”pelerinajul” de protest la benzinăriile deţinute de firme austrice din toată ţară. După Piteşti, duminică a fost rândul unei benzinării din Ploieşti să fie blocată de protestatari.

George Simion, liderul partidului AUR, dar și câțiva protestatari sunt la ora actuală în incinta benzinăriei OMV din cartierul ploieștean Albert. Acțiunea vine în contextul în care Austria a dat un vot de veto împotriva intrării României în Schengen, iar OMV este companie austriacă. Protestarii au intrat și în incinta magazinului benzinăriei, unde scandează: “PSD și PNL, slugile la OMV”, “Afară cu OMV din țară”, “Vrem Petromu’ înapoi” și “Jos Guvernul”.

Știți cum este? Politicienii români spun că nu mai trebuie să mergem în Austria la ski și la shopping. 99,9% dintre români nu merg la ski și la shopping în Austria. Le dau o veste: 99% dintre români sunt afectați de faptul că sunt prețuri mari la pompă, de faptul că nu avem gaze naturale extrase încă și nu există un plan concret de a extrage gazele naturale din Marea Neagră, în sensul ăsta Austria favorizând Rusia în mod clar.

Și lemnele cu care ar trebui să se încălzească mare parte din populația rurală care există lângă păduri nu sunt accesibile pentru această populație pentru că anumite companii austriece taie aceste lemne și le duc direct în Ungaria, în Austria, se încălzesc austriecii, ungurii, iar noi nu avem voie”, a declarat George Simion.

Noi trecem la fapte pentru că ei sunt aceeași care spuneau că vom intra în spațiul Schengen, sunt aceeași care spuneau sau spunea premierul Ciucă că nu trebuie să deranjăm europarlamentarii, nu trebuie să îi jignim nici măcar cu o floare că nu-i bine”, a transmis liderul AUR.

Avem 1500 de firme austriece care nu sunt deranjate în momentul ăsta de Protecția Consumatorului, de Consiliul Concurenței, de nimeni.

Am văzut un exemplu clar când Protecția Consumatorilor s-a dus la un retailer din acesta alimentar și imediat ambasadorul Franței, pentru că retailer-ul era francez, i-a chemat pe cei de la conducerea Protecției Consumatorilor practic la ordine, senzația noastră este că din nefericire ponderea și opinia ambasadelor în România contează mai mult decât instituțiile românești.

Majoritatea dintre ele alimentează exact de la OMV Petrom, au bonuri din acelea de alimentare și alimentează de la OMV Petrom, cel puțin Parlamentul așa face”, a transmis politicianul.

Deși Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care are un număr 7.000 de angajați, și Hidroelectrica au anunțat că vor renunța la aceste conturi și carduri austrice, George Simion consideră că ”nu este de ajuns”.

Nu este de ajuns, noi am votat în parlament o lege care interzice soft-uri din țări terțe, în afară de țările din Uniunea Europeană și din NATO pentru a evita soft-urile rusești, cred că se impune să interzicem ca vreo instituție a statului să mai alimenteze de la OMV Petrom sub diferitele forme pe care le avem.

Înainte de venirea acestor companii austriece, numărul de angajați în firmele de prelucrare a lemnului, în Petrom, în petrochimie că au terminat toată petrochimia cei de la OMV, era de 200 000. Ce a făcut OMV, ce au făcut firmele austriece a fost să reducă numărul de angajați, să distrugă petrochimia, să nu dea despăgubire”, a concluzionat George Simion.

OMV Petrom: ”Susţinem ferm accesul României la Schengen. Nu comentăm decizii politice”.

Suntem un punct de sprijin pentru economia românească, pentru securitatea energetică a ţării şi un partener pentru cele mai relevante cauze sociale. Nu este rolul nostru să comentăm decizii politice. Cu toate acestea, votul pentru Schengen are un impact asupra noastră, având în vedere că deţinem operaţiuni atât în România cât şi în Bulgaria. Am crezut întotdeauna că dreptul la liberă circulaţie în zona Schengen este un atu puternic al UE, prin urmare susţinem ferm accesul României la Schengen. Avem acelaşi punct de vedere în privinţa Bulgariei. Ne exprimăm speranţa că decidenţii vor ajunge la o soluţie cât mai curând”, a precizat pentru ZF compania.

Încarcă mai mult
Load More In Eveniment

Vezi Și

Ciucă și Ciolacu, huiduiți la Iași, de manifestările Zilei Principatelor Române: ”Eu chiar vă iubesc într-o zi atât de aleasă”

La Iași, manifestările de Ziua Principatelor Române au loc în Piaţa Unirii, în prezența câ…