Acasă Eveniment Într-o campanie protest ”Adoptă un șobolan”, locuitorii Sectorului 1 au aruncat saci de gunoi pe treptele Primăriei conduse de Clotilde Armand

Într-o campanie protest ”Adoptă un șobolan”, locuitorii Sectorului 1 au aruncat saci de gunoi pe treptele Primăriei conduse de Clotilde Armand

1
868

Într-o campanie protest ”Adoptă un șobolan”, primărița Sectorului 1 al Capitalei, ”Regina Gunoaielor”, pluserista Clotilde Armand, s-a trezit cu saci de gunoi pe treptele instituției, saci aduși de bucureștenii care s-au săturat de conflictul întreținut de această cu firma de salubritate, în urmă căruia gunoaiele au rămas neridicate în tot sectorul.

Oamenii se revoltă în legătură cu situația gunoiului rămas neridicat din sectorul 1. Mai mulți cetățeni au venit să arunce saci cu deșeuri pe treptele Primăriei.

Ei vor să transmită, astfel, un mesaj către primarul Clotilde Armand, asupra felului în care aceasta a gestionat problema ridicării deșeurilor de către firma de salubritate. Oamenii spun că nu mai pot sta în asemenea condiții.

Cetățenii susțin că singurul loc în care gunoiul se ridică constant, în ciuda acestei problemei pe care o are Primăria cu firma de salubritate, este chiar în fața sediului Primăriei Sectorului 1. Doar aici coșurile de gunoi sunt golite constant, așa că au venit și ei să-și aducă gunoiul, în speranța că cineva va veni să îl ridice.

Gunoaie la Primăria Sectorului 1. În timp ce acopereau treptele Primăriei cu gunoaiele strânse de zile întregi, protestatarii scandau „Demisia” şi „La puşcărie”.

În scurt timp, la faţa locului au apărut poliţiştii de la Poliţia Locală, care au urcat pe treptele Primăriei, printre gunoaie, pentru a legitima oamenii. Protestatarii le-au reamintit poliţiştilor că primarul Clotilde Armand a sfătuit locuitorii sectorului 1 ca, în situaţia în care nu li se ridică gunoiul din faţa caselor, să sune la Poliţia Locală.

Poliţiştii au avertizat oamenii că vor aplica amenzi pentru depozitarea gunoaielor în locuri neamenajate, moment în care mai multe persoane au răbufnit, întrebându-i pe oamenii legii ce ar trebui să facă cu gunoaiele ridicate, dacă să le ţină în casă.

”Am trei saci de gunoi. Unde să-i ţin, în casă?” răbufneşte un bărbat.

Între timp, la Primărie au ajuns şi angajaţi Romprest, trimişi să ridice deşeurile de pe scările instituţiei. A fost un nou moment de revoltă al protestatarilor, nemulţumiţi că gunoaiele de pe străzi nu sunt ridicate, în timp ce pentru strângerea gunoaielor din faţa Primăriei au putut fi mobilizate echipe de oameni.

Protestatarii i-au întrebat pe operatorii de la salubritate cine i-a trimis să ridice gunoaiele de la Primărie. O angajată a răspuns că a fost trimisă. Femeia a început să plângă spunând că nu putea refuza să vină să-şi facă datoria, pentru că are datorii la bancă şi nu-şi permite să rămână fără serviciu.

Șeful Gărzii de Mediu a anunțat sancțiuni și plângeri penale

Octavian Berceanu, comisarul-șef al Gărzii Naționale de Mediu, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, că se efectuează mai multe controale, atât la Primăria Sectorului 1 cât și la alte primării și la operatorii de salubritate din Capitală. În funcție de rezultatul controalelor, se vor aplica sancțiuni și vor fi făcute chiar plângeri penale.

Facem o anchetă vis-a-vis de modul de gestiune a deșeurilor în Sectorul 1. Este sub ancheta comisarilor de mediu salubristul din Sectorul 1, luni va întra și primăria. Și vor intra și alte primarii și salubriști, pentru că nu vrem ca această situație să se repete”, a anunțat Octavian Berceanu.

Vom face o radiografie, vom aplica sancțiuni și ne uităm dacă există elemente care să constituie o plângere penală.

Mirosul e greu de suportat. Încă nu au fost temperaturi de 28-32 de grade, așa cum ar fi fost normal pentru această perioada. Dar a plouat, apa a pătruns în aceste deșeuri și se va încălzi. Și odată ce se evapora această apă, va fi insuportabil disconfortul olfactiv”, a mai spus el.

Încarcă mai mult
Load More In Eveniment

Vezi Și

Zeci de persoane au ieşit în în Piaţa Victoriei şi Universitate împotriva stării de alertă

Proteste în stradă, în prima zi fără restricții în aer liber. Proteste în Piața Universită…