Acasă Eveniment Ipocriții Neomarxiști de la USR, critică protestele AUR împotriva Certificatului Verde, de azi din București

Ipocriții Neomarxiști de la USR, critică protestele AUR împotriva Certificatului Verde, de azi din București

0
587

Ipocritul Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor și deputat USR, critică modul în care forțele de ordine au gestionat situația de la Parlament, când protestatarii au dat buzna în curtea instituției și au forțat intrarea în clădire. Acesta a declarat pentru Libertatea că, în urma protestului, mai mulți miniștri au anulat planurile de a susține marți bugetul pe anul 2022 în fața comisiilor de specialitate și vor participa virtual, prin video.

Drulă compară situația cu asaltul Capitoliului din luna ianuarie 2021, când fanii fostului președinte american Donald Trump au devastat clădirea-simbol a democrației americane.

Mi se par două momente revoltătoare. Primul este că Jandarmeria s-a ocupat cum s-a ocupat și avem momente din astea sinistre ca la Capitoliu. Al doilea este că miniștrii nu mai vin la Parlament și participă prin video. Este un act de lașitate incalificabil. S-au ascuns ca potârnichile. Două mii de ultrași ai AUR au speriat statul român.

Asaltul Parlamentului vine într-o zi cu semnificaţii profunde pentru România 21 decembrie. Imaginile de azi amintesc şi de una dintre cele mai şocante zile din istoria recentă a Statelor Unite, când susţinătorii fostului preşedinte Donald Trump au forţat intrarea în Congres ca să împiedice validarea victoriei lui Joe Biden în alegeri.

După un scenariu similar, susţinătorii AUR au vrut să pătrundă în Senat, să-i forţeze pe aleşi să renunţe la proiectul de lege care prevede introducerea certificatului COVID la locul de muncă.

Din Parlament, primeau încurajări, live, pe Facebook, de la liderul AUR, George Simion.

La ora 08:00, aproxmativ 500 de protestatari au plecat spre Palatul Parlamentului.

O oră mai târziu, numărul protestatarilor a ajuns la peste 2.000, care s-au împărţit. Jumătate din ei s-au îndreptat spre poarta Senatului, alături de George Simion. Restul, alături de Diana Şoşoacă, au plecat spre Piaţa Universităţii.

La ora 10.00 Brigada Rutieră a fost forţată să intervină. Traficul a fost restricţionat pe mai multe străzi din Capitală.

În jurul orei 11.30 a început calvarul. Protestatarii au intrat în curtea Senatului.

În jurul orei 12:00, protestele au devenit violente. Mai multe maşini din curtea Parlamentului au fost vandalizate, printre care şi maşina de serviciu a unui deputat PSD, al cărui şofer ar fi arătat semne obscene protestatarilor.

La aceaşi oră, poarta Camerei Deputaților era forţată de protestari şi mulţi dintre ei erau urcaţi pe garduri.

În tot acest timp, oficialii au rămas blocaţi în parlament şi ar fi putut ieşi doar respectând condiţiile impuse de George Simion.

Protestatarii faţă de Legea certificatului verde au ajuns marţi după-amiază în faţa Guvernului, după ce în cursul dimineţii au forţat intrarea în Parlament.

Au fost în jur de 1.000 de protestari la sediul Guvernului. Au plecat circa 3.000 de oameni din Piaţa Constituţiei, dar pe traseu, unii dintre ei au renunţat la manifestaţie.

Până acum nu au fost semnalate incidente, iar manifestanţii sunt însoţiţi de jandarmi.

Protestatarii vor ca legea certificatului verde să nu fie adoptată, pentru a nu li se îngrădi anumite drepturi.

Mulţimi de protestatari au intrat în curtea Palatului Parlamentului, marţi, după ce au înconjurat clădirea, ei protestând faţă de introducerea certificatului verde.

Printre protestatari sunt şi susținători AUR au intrat în curtea Palatului Parlamentului, după ce au spart cordonul de jadarmi.

Este vorba despre participanții la protestul anunțat de AUR față de introducerea certificatului verde și de impunerea restricțiilor COVID.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, marţi, că jandarmii de la poarta Senatului, forțată marți de protestatarii AUR, vor fi verificați pentru modul în care şi-au îndeplinit datoria.

Suntem pregătiți. (…) Cu siguranță vom face verificări cu privire la modul în care jandarmii s-au achitat de sarcinile ce le reveneau în momentul în care protestatarii au intrat.

Dacă dispozitivul era corect dimensionat, cum au intrat protestatarii în curte? Vor răspunde. Din moment ce ar au putut intra în curte, mă gândesc că puteau acționa mai bine„, a spus, marţi, ministrul de Interne, Lucian Bode.

El a precizat că au fost în jur de 300 de jandarmi în dispozitiv.

Am avut forțe dimensionate, funcție de dinamică. Activitățile jandarmeriei am avut în jur de 300 de jandarmi în dispozitiv.

În legătură cu acest protest anunțat despre care jandarmeria știa, sigur că la momentul în care au forțat, efectiv au împins poarta dinspre Senat, i-a căzut și au intrat câteva sute de jandarmi (protestatari – n.r.). Suntem pregătiți„, a adaugat Bode.

Circa 200 de protestatarii au forțat marţi intrarea în Parlament. Este vorba despre participanții la protestul anunțat de AUR față de introducerea certificatului verde și de impunerea restricțiilor COVID.

Protestatarii împotriva legii certificatului verde au spart cordonul de jandarmi şi au forţat intrarea în Parlament.

Mulţimi de protestatari au intrat în curtea Palatului Parlamentului, marţi, după ce au înconjurat clădirea, ei protestând faţă de introducerea certificatului verde.

Printre protestatari sunt şi susținători AUR au intrat în curtea Palatului Parlamentului, după ce au spart cordonul de jadarmi.

Este vorba despre participanții la protestul anunțat de AUR față de introducerea certificatului verde și de impunerea restricțiilor COVID.

George Simion, ultimatum pentru guvernanţi: „Vor urma noi acţiuni de protest. Nu acceptăm certificate care să suspende dreptul la muncă„.

Vor urma noi acţiuni de proteste până când Nicolae Ciucă nu ne va spune clar şi limpede că acceptă dezbaterile din comisiile parlamentare şi nu va exista nicio asumare a răspunderii„, a spus liderul AUR, George Simion, care a subliniat că îngrădirea dreptului la muncă încalcă un drept din Constituție.

George Simion a răspuns acuzațiilor aduse de Dan Barna, deputat USR, care a spus că protestatarii au fost mințiți astăzi, iar actele de violență și de provocare au fost mult peste limita de exprimare civică.

Domnul Dan Barna? Ei care se tăvăleau pe acolo pe jos prin Parlament, vorbesc despre manifestări politice? Păi noi nu am intrat în Parlament şi nu s-a întâmplat nimic acolo. Unii au forțat uşa, dar răspunderea este individuală şi nu am făcut ca toţi dracii cum fac cei de la USR„, a spus liderul AUR, George Simion.

A fost o manifestare pașnică pentru cei 15.000 de manifestanți care au venit într-o zi de lucru„.

Referitor la protestele de azi, acesta a apreciat că a fost o manifestare pașnică şi cere ca cei care au provocat turbulențe să fie pedepsiți. Mai mult, liderul AUR laudă şi le mulțumește românilor care au ieșit azi în stradă să îşi apere drepturile şi libertățile. Nu a uitat nici de jandarmi pe care i-a felicitat că nu au provocat conflicte, amintind de episodul 10 august.

A fost o manifestare pașnică pentru cei 15.000 de manifestanți care au venit într-o zi de lucru. Frustrarea este maximă la nivelul societății şi nu cred în acest moment că mai este o altă formațiune politică, care să îi asculte pe români, din păcate.

”Se insistă pentru acest certificat pentru că unii şi alţii trebuie să facă frumos în faţa Bruxelles-ului.

Voința românilor este ca acest certificat să nu fie aplicat. Singurul motiv pentru care se insistă pentru acest certificat este pentru că unii şi alţii trebuie să facă frumos în faţa Bruxelles-ului

Am înțeles că a existat un personaj turbulent care a scris cu spray pe nişte maşini. Să fie pedepsit personajul turbulent. În rest, ceilalți 15.000 de români care au manifestat pentru libertatea lor trebuie apreciați, după cum şi jandarmeria trebuie apreciată că nu a iscat conflicte cum au făcut cei de la #Rezist şi cei de la USR la 10 august„, a spus George Simion.

Vor urma noi acţiuni. Nu acceptăm certificate care să suspende dreptul la muncă„.

Zilele următoare şi săptămânile următoare vor urma noi acțiuni de protest până domnul Ciucă ne spune clar şi limpede că acceptă dezbaterile din comisiile parlamentare şi nu va exista nicio asumare a răspunderii. Am purtat în acest sens discuții cu liderii PSD şi PNL astăzi, în Camera Deputaţilor.

Încarcă mai mult
Load More In Eveniment

Vezi Și

Încep protestele împotriva creșterii preţului la carburanţi, mai mulţi şoferi revoltați, au blocat pompele unei staţii de alimentare din Târgu Jiu

Mai mulți șoferi, au protestat în această după-amiază, într-o benzinărie din Târgu Jiu. Ac…