Acasă Eveniment Lumea arabă dă în clocot, protestele se extind și în România, miting pro Palestina și la București, război total între Israel și Hamas

Lumea arabă dă în clocot, protestele se extind și în România, miting pro Palestina și la București, război total între Israel și Hamas

0
0
98

Lumea arabă dă în clocot, protestele se extind și în România, miting pro Palestina și la București, război total între Israel și Hamas.

”Protestatarii au steaguri și pancarte. Vorbim de peste 500 de cetățeni musulmani stabiliți la noi în țară care au ieșit astăzi în stradă. Aceștia sunt revoltați și acuză Israelul de genocid. Măsurile de securitate sunt unele fără precedent, jandarmii au montat garduri, iar protestatarii nu au voie să părăsească această zonă care le-a fost delimitată. Pentru a ajunge acolo sunt însă două filtre de securitate unde lucrătorii Jandarmeriei Capitalei îi verifică în genți și ghiozdane”.

Sâmbătă, 21 octombrie 2023, în Piața Universității, în intervalul orar 15:30-18:30, Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei, respectiv pentru asigurarea ordinii publice şi protecţia participanţilor la adunarea publică organizată de Asociația Comunității Palestiniene din România, în semn de solidaritate cu poporul palestinian.

Jandarmeria Capitalei recomandă persoanelor care vor participa la această manifestație, dar şi celorlalţi cetăţeni, să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură și să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi, dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

Proteste masive în marile orașe europene.

Întreaga lume este acaparată de proteste pro-Palestina, iar violențele extreme au dus și la sute de arestări. Zeci de manifestanți au fost ridicați de pe străzi, în Franța, iar peste 200 de oameni au fost arestați în Germania, după ce au provocat incendii și s-au bătut cu oamenii legii. 300 de arestări au avut loc și în SUA după ce Capitoliul s-a umplut de evrei anti-război. Protestele sunt interzise din cauza riscului crescut de atacuri teroriste însă, în întreaga lume sunt anunțate manifestații de amploare.

Demonstrațiile pro-Palestina au fost interzise în mai multe țări europene după ce simpatizanții Hamas s-au infiltrat la proteste. Peste 44 de milioane de musulmani trăiesc în Europa.

Poliția este acuzată de violențe în tot mai multe țări. Inclusiv în Statele Unite, forțele de ordine sunt acuzate că au rănit un individ care a luat cu asalt Capitoliul în timpul unei mișcări pro-Palestina.

În semn de solidaritate, Asociația Comunității Palestiniene din România a anunțat organizarea unei adunări publice în Piața Universității, sâmbătă, 21 octombrie, între orele 15.30 – 18.30. Pentru a menține un climat de siguranță în Capitală, Jandarmeria Capitalei va colabora cu alte instituții competente pentru a asigura ordinea publică și protecția participanților.

Jandarmeria Capitalei îi sfătuiește pe cei care vor lua parte la manifestație, dar și pe ceilalți cetățeni, să fie înțelegători cu măsurile adoptate, să se comporte civilizat, să urmeze indicațiile jandarmilor, să evite orice fel de conflicte și să sesizeze jandarmii cei mai apropiați, dacă văd persoane cu un comportament antisocial. În plus, autoritățile monitorizează amănunțit participanții.

Întreaga lume este acaparată de manifestații pro-Palestina, iar violențele extreme au dus la sute de arestări. În Franța, zeci de manifestanți au fost ridicați de pe străzi, iar peste 200 de oameni au fost arestați în Germania, după ce au provocat incendii și s-au bătut cu oamenii legii. Aceste proteste au un risc crescut de atacuri teroriste, dar în întreaga lume sunt anunțate manifestații de amploare. Demonstrațiile pro-Palestina au fost interzise în mai multe țări europene după ce simpatizanții Hamas s-au infiltrat la proteste.

Un nou protest pro-Palestina are loc, azi, la București. Măsuri fără precedent: lucrătorii de la Intervenţii Speciale percheziţionează protestatarii, verifică maşinile şi coşurile de gunoi.

Piaţa Universităţii a fost împânzită de echipaje de jandarmi. Aceştia au montat garduri astfel încât musulmanii care vor participa la manifestaţie să stea doar în perimetrul delimitat de garduri.

Lucrătorii de la Intervenţii Speciale din cadrul IGPR au luat la verificat fiecare metru în parte, au fost verificate inclusiv coşurile de gunoi şi bagajele oamenilor. De asemenea, cu ajutorul unor oglinzi speciale, aceştia au căutat pe sub maşini să nu fie amplasate bombe. Oameni ai legii in civil se vor infiltra printre protestatari.

Sunt atent monitorizate ambasadele, cimitirul evreiesc, Teatrul Evreiesc şi sinagoga mare.

Vineri, mai mulți ambasadori ai țărilor arabe au participat la protestul pro-Palestina organizat de ambasadat Palestinei. Momentul de susținere vine în contextul conflictului din Orientul Mijlociu. militanții Hamas distribuie masiv mesaje prin care fac apel ca susținătorii din întreaga lume să iasă în stradă.

Sâmbătă, 21 octombrie, în Piața Universității, între orele 15.30 – 18.30, Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru asigurarea unui climat de siguranță la nivelul Capitalei, respectiv pentru asigurarea ordinii publice și protecția participanților la adunarea publică organizată de Asociația Comunității Palestiniene din România, în semn de solidaritate.

Jandarmeria Capitalei recomandă persoanelor care vor participa la manifestație, dar și celorlalți cetățeni, să manifeste înțelegere față de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură și să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi, dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

Întreaga lume este acaparată de manifestații pro-Palestina, iar violențele extreme au dus la sute de arestări. În franța, zeci de manifestanți au fost ridicați de pe străzi, iar peste 200 de oameni au fost arestați în Germania, după ce au provocat incendii și s-au bătut cu oamenii legii.

Protestele sunt interzise din cauza riscului crescut de atacuri teroriste, dar în întreaga lume sunt anunțate manifestații de amploare.

Încarcă mai mult
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Un nou scandal în Camera Deputaţilor, între parlamentari AUR şi USR, Dan Tanasă, către Victor Ilie: ”Mă gunoiule, mă, ai pus mâna pe mine”

O nouă zi, un nou scandal în Parlament. A fost un schimb dur de replici în sedința Camerei…