Acasă Eveniment Oameni revoltați la Târgul de Crăciun din Constanţa, din cauză că intrarea se face doar pe baza certificatului verde

Oameni revoltați la Târgul de Crăciun din Constanţa, din cauză că intrarea se face doar pe baza certificatului verde

0
521

A fost scandal la Târgul de Crăciun din Constanța. Mai mulți constănțeni au dărâmat gardurile, revoltați că nu pot intra fără certificat covid. Jandarmii au intervenit în forță.

Un scandal a avut loc vineri seară, la Târgul de Crăciun din municipiul Constanţa, după ce mai multe persoane au încercat să forţeze accesul în interior, deşi nu aveau certificatul verde, care le-ar fi permis să intre, jandarmii intervenind şi reuşind să restabilească ordinea.

Grupul a forţat gardurile montate de autorităţi şi a dărâmat unele dintre acestea.

Târgul de Crăciun de anul acesta din Constanța are loc în Parcul Arheologic. Potrivit măsurilor de restricție aflate în vigoare, toți cei care vor să participe la astfel de evenimente au nevoie de certificatul verde COVID.

De ce se poate intra doar cu certificat verde și doar cu cel aferent vaccinului? Târgul nu este organizat din banii tuturor cetățenilor, vaccinați sau nevaccinați? Și doi, târgul e în aer liber, care este logica?! Faptul că participați la această mizerie care ne pune la îndoială inteligența, faptul că sunteți părtași la această manipulare, faptul că faceți discriminări, este cel mai bun exemplu că am greșit având încredere în voi! Tot ceea ce se întâmplă nu are logică!”, a declarat revoltată o femeie.

Măi, voi nu primiți copiii nevaccinați la Târgul de Crăciun? Nici părinți nevaccinați, deși târgul e în aer liber? Voi gândiți sau executați niște ordine? Să vă plătească impozite doar înțepații…”, ”Să fiți sănătoși! Cu siguranță acolo nu se mai îmbolnăvește nimeni. Au voie doar vaccinații. Ce porcărie!”, sunt doar câteva din reacțiile constănțenilor.

Accesul la Târgul de Crăciun se face în baza Certificatului Digital European și este permis doar persoanelor vaccinate cu schemă completă și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei și persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a confirmării infectării cu virusul SARS-Cov-2.

Excepţie sunt copiii mai mici de 12 ani. Aceştia trebuie să fie însoţiţi de un adult care se află în una dintre situaţiile de mai sus. Precizăm că nu u este permis accesul cu un Certificat Digital Electronic emis în baza unui test.

Un grup restrâns de bărbaţi şi femei a provocat în urmă cu câteva momente un scandal teribil în parcul Arheologic din Constanţa. Oamenii nu au ţinut cont de copiii care se aflau în târgul de Crăciun şi au forţat gardurile montate de autorităţi, au dărâmat o parte dintre ele şi s-au încăierat cu forţele de ordine. Nu au ţinut cont de nimic în încercarea lor disperată de a intra în Târgul de Crăciun fără a avea certificatul verde”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

Cu toţii trebuie să înţelegem că accesul în Târgul de Crăciun organizat de Primăria Constanţa se face în conformitate cu normele legale în vigoare. Mulţumim pe această cale tuturor persoanelor care au dat dovadă de responsabilitate”, au mai menţionat reprezentanţii administraţiei locale.

Încarcă mai mult
Load More In Eveniment

Vezi Și

Încep protestele împotriva creșterii preţului la carburanţi, mai mulţi şoferi revoltați, au blocat pompele unei staţii de alimentare din Târgu Jiu

Mai mulți șoferi, au protestat în această după-amiază, într-o benzinărie din Târgu Jiu. Ac…