Acasă Eveniment Președintele AUR, George Simion, boicot la adresa OMV Petrom care ieftinește carburanții: ”Nu mai alimentați de la acești austrieci împuțiți”

Președintele AUR, George Simion, boicot la adresa OMV Petrom care ieftinește carburanții: ”Nu mai alimentați de la acești austrieci împuțiți”

0
0
495

Președintele AUR, George Simion, a început sâmbătă boicotul aupra companiilor austriece care își desfășoară activitatea în România, după ce Austria a blocat aderarea țării noastre în spațiul Schengen. Prima companie care au intrat în vizorul liderului AUR a fost OMV Petrom.

George Simion a început boicotul la adresa OMV Petrom. Liderul AUR și-a început campania de boicot la adresa companiilor cu capital austriac care își desfășoară activitatea în România, după ce Austria a votat joi în Consiliul JAI împotriva aderării României la spațiul Schengen.

După palma primită de România din partea Austriei, președintele AUR nu este dispus să întoarcă și celălalt obraz și le-a declarat război firmelor austriece, împotriva cărora a lansat în mediul online o campanie de boicot extrem de dură.

Prima companie care a intrat în vizorul lui George Simion este OMV Petrom.

Președintele AUR a mers personal la una dintre stațiile de alimentare din București, unde a realizat un filmuleț în care i-a îndemnat pe români să nu mai alimenteze de la această companie în semn de solidaritate față de România.

Înainte de apune mâna și a alimenta de la OMV și sigur de la Petrom că ei ne-au luat tot petrolul românesc. Ce alimentăm aici la pompă, la OMV este petrol românesc. Nu mai alimentați în semn de respect față de tot ce înseamnă România de la acești austrieci împuțiți”, a declarat George Simion.

Liderul AUR nu s-a oprit aici și vineri seară a organizat în fața Ambasadei Austriei un protest la care au luat parte zeci de români, însă protestul nu a fost lipsit de incidente.

George Simion tună și fulgeră după ce jandarmii i-au percheziționat pe protestatarii care s-au strâns în fața Ambasadei Austriei de la București să își manifeste nemulțumirea față de votul acodrat de Viena împotriva aderării României în Schengen.

S-ar putea să găsească domnii de la jandarmerie în buzunarele protestatarilor credite la băncile austriece și bucăți de lemn din codrii seculari ai Bucovinei și alte materiale furate de austrieci de la români. Ăsta este disprețul, așa înțelege Rareș Bogdan, Lucian Bode și alții care au amenințat cu repercusiuni Austria, la un protest pașnic.

Momentan sunt câteva zeci de persoane aici și așa alege Jandarmeria Română să îi intimideze pe cei care participă, controlându-i corporal.

E control sumar nu e percheziție. Au blocat o stradă, tocmai îmi spuneau că nu e adevărat că s-a blocat această stradă.

Ba da, s-a blocat această stradă nu din vina participanților. Această stradă s-a blocat de către Poliția rutieră care este foarte îngrijorată de securitatea și de paza Ambasadei Austriei

Când mi-au făcut mie dosare penale cei de la poliția de circulație inventau motive, acum se gândesc la bunăstarea abasadorului austriac.

Să le fie rușine pentru că sunt plătiți din banii românilor! Nu trebuie să stea aici cu girofare și sirene și să pună jadarmi, că sunt dube de jandarmi aici”, a spus George Simion.

Ieftiniri-record ale carburanților după ce românii au ameninţat cu boicotarea firmelor austriece: litrul de benzină se apropie de pragul de 6 lei.

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților a operat și azi o ieftinire masivă la pompă, a patra în ultima săptămână. Prețurile au scăzut din nou cu 15 bani pe litru, și la benzină, și la motorină. Ieftinirea are loc în contextul scandalului şi ameninţărilor cu boicot din partea românilor după ce Austria a blocat intrarea României în Schengen.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișa sâmbătă, 10 decembrie 2022, în aplicația Petrom, un preț de 6,66 lei pentru litru de benzină standard. Litrul de motorină se vinde sâmbătă cu 7,78 lei/litrul.

După aplicarea subvenţiei de 50 de bani, preţurile reale plătite de şoferi sunt de 6,16 lei pe litru la benzină și 7,28 lei pe litru la motorină.

Potrivit unei analize Economica.net, comparativ cu prețurile de vineri, Petrom a ieftinit benzina și motorina cu 15 bani pe litru, ieftiniri la carburanți neuzual de mari față de politica obișnuită a firmei până recent, dar care au tot fost operate în ultima săptămână și jumătate.

Cu două zile în urmă, Petrom a scăzut prețurile cu 15 bani pe litru la benzină și cu 20 la motorină. Cu o zi înainte, compania redusese prețurile tot cu 15 bani, la ambii carburanți, după o ieftinire anterioară tot cu 15 bani, ziua precedentă. Toate au avut loc în ultima săptămână, după precedenta ieftinire de 15 bani, care a avut loc miercurea trecută.

Așadar, în 11 zile, prețurile au scăzut cu până la 80 de bani pe litru, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în istoria recentă – nu a fost niciodată o mișcare de preț nici în jos, nici în sus, de o asemenea anvergură.

Aceste ieftiniri masive au loc în contextul în care, acum șase zile, a intrat în vigoare embargoul impus de Comisia Europeană asupra importurilor de petrol ruesc pe cale maritimă dar și plafonarea de preț de 60 de dolari pe baril. Așadar, pare surprinzătoare decizia Petrom de a reduce nu o data, ci de patru ori în doar o săptămână prețurile de o asemenea manieră.

Totuși, decizia se explică prin cotațiile în scădere accentuată la produsele petroliere, cele care, alături de taxe, contează cel mai mult în stabilirea prețurilor la pompă.

Încarcă mai mult
Load More In Eveniment
Comments are closed.

Vezi Și

Rusia ”democrată”, un fleac, l-au ciuruit, Aleksei Navalnîi, cel mai vehement opozant al dictatorului Putin, a murit într-un penitenciar din Siberia

Alexei Navalnîi, politicianul rus de opoziție și critic al lui Vladimir Putin, a murit înt…