Acasă Eveniment Protest anti guvern, anti sistem, anti măsuri falimentare și anti Iohannis, organizat de AUR, azi, în Piața Universității, se strigă ”Demisia, Hoții”

Protest anti guvern, anti sistem, anti măsuri falimentare și anti Iohannis, organizat de AUR, azi, în Piața Universității, se strigă ”Demisia, Hoții”

0
1
312

Mitingul de protest care va avea loc duminică în Piaţa Universităţii va începe la ora 14.00, potrivit unui comunicat al AUR, manifestanţii urmând să ajungă în jurul orei 16.00 în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului.

Protestul AUR organizat dumnică în Piața Universității are loc după o serie de scandaluri provocate strategic de George Simion în Parlament și în Piața Victoriei. Deși a invitat românii în stradă la un protest pașnic, tot ceea ce a făcut liderul AUR pe parcursul săptămânii a ridicat tensiunea.

Manifestația a început la ora 14, în Piața Universității din Capitală. Oamenii vor merge apoi în fața Guvernului pentru a protesta. Protestul a fost anunțat acum câteva săptămâni, chiar de George Simion. Pe Facebook, mii de oameni au confirmat deja prezența. De câteva zile, orașul este plin de afișe care anunță manifestația.

Potest organizat de AUR – Aproximativ 1.000 de persoane, purtând drapele tricolore, au plecat în marş spre Piaţa Romană, destinaţia fiind Piaţa Victoriei. Manifestaţii scandează ”Demisia”. Traficul este complet blocat

Manifestanţii adunaţi duminică în Piaţa Universităţii, la mitingul de protest organizat de AUR au pornit în marş spre Piaţa Victoriei, traficul în zonă fiind complet blocat. Liderul formaţiunii George Simion, aflat printre protestatari, a anunţat încă de la începutul protestului că nu va rosti niciun discurs şi a cerut oamenilor să vină la miting, acuzând că autocare venind din judeţe au fost oprite pe drum.

Numărul manifestanţilor a ajuns la aproximativ 1.000 au plecat spre Piaţa Victoriei, traficul în centrul Capitalei fiind complet blocat. Protestatarii au drapele tricolore şi scandează ”Demisia!” şi ”Hoţii!”.

Participanţii la protest au drapele tricolore, iar unii dintre ei sunt îmbrăcaţi în costume populare.

La ora 15:00, conform programului anunţat de AUR, urmează plecarea coloanei de protestatari spre Piaţa Victoriei iar la ora 16:00, coloana de protestatatari intră în Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului.

AUR a precizat că protestul se va încheia la miezul nopţii.

Protestatarii au pornit în marș spre Piața Victoriei. Printre mesajele scandate de protestatari se numără: „Virgil de la Energie să meargă la pușcărie, furați, taxați, nu vă saturați, ne-ați readus în comunism, nnu vrem să fim conduși de hoți, curentul și gazul ne-au adus necazul” – „La Palatul Cotroceni cântă cucuveaua…Mutulică și-a gasit beleaua„.

Nu este un protest care aparține exclusiv AUR. Manifestarea de duminică este un strigăt al tuturor românilor și în desfășurarea protestului am invitat alături de noi și alte formațiuni politice, și alte figuri publice, ONG-uri, sindicate și patronate”, a declarat George Simion într-o conferință de presă susținută pe 27 septembrie.

În noaptea de joi spre vineri, liderul AUR a intrat în conflict cu polițiștii și jandarmii în Piața Victoriei din București. Politicianul a venit acolo pentru a pregăti protestul anunțat pentru duminică, dar a ajuns la secție unde, conform Poliției Capitalei, i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis.

Oamenii au steaguri tricolore pe care scrie ”LIBERTATEA FAMILIA NAȚIUNEA CREDINȚA” și primesc vuvuzele. ”Dă și mie o suzeta d-aia” , cere un protestatar brăilean. De la Unirii la Elisabeta, zona este împanzită de jandarmi.

Încarcă mai mult
Load More In Eveniment
Comments are closed.

Vezi Și

Un nou scandal în Camera Deputaţilor, între parlamentari AUR şi USR, Dan Tanasă, către Victor Ilie: ”Mă gunoiule, mă, ai pus mâna pe mine”

O nouă zi, un nou scandal în Parlament. A fost un schimb dur de replici în sedința Camerei…