Acasă Eveniment Protest AUR în Piața Universității, acţiunea include şi un protest la Ambasada Rusiei și la Cotroceni, se strigă ”Libertate” și ”Jos Iohannis”

Protest AUR în Piața Universității, acţiunea include şi un protest la Ambasada Rusiei și la Cotroceni, se strigă ”Libertate” și ”Jos Iohannis”

0
296

Un protest AUR, are loc duminică, 27 februarie, la București. Copreşedintele AUR George Simion a precizat că va fi un miting în Piaţa Universităţii începând cu ora 14,00, după care se va merge în marş până la Palatul Cotroceni. Acţiunea va include şi un protest la Ambasada Rusiei, în contextul agresiunii din Ucraina, a spus Simion. Protestul AUR este îndreptat, în principal, împotriva „regimului Iohannis” și a certificatului verde, dar şi a agresiunii Rusiei din Ucraina.

Manifestația este transmisă LIVE de George Simion care se plimbă printre protestatari, în timp ce se înregistrează cu selfie stick-ul.

”Libertatate, nu teroare”, scandează cei din jur, în timp ce se aud și expresii licențioase. ”Jos Iohannis”.

Sute de autovehicule şi circa 2.000 de persoane au plecat, duminică dimineaţă, de la Parcul Municipal Vest din Ploieşti către Bucureşti, pentru a participa la un protestul organizat de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) în București.

Jandarmeria a anunțat că va sprijini poliţiştii rutieri pentru păstrarea ordinii publice în București, după ce coloana de autovehicule şi-a exprimat intenţia de a se alătura manifestaţiei de duminică din Piaţa Universităţii.

Participanții la protestul AUR adunați, duminică, la Piața Universității din București au blocat traficul rutier pe Bulevardul Magheru, în jurul orei 14.30. Liderul partidului AUR, George Simion, acuză jandarmeria că a ”infiltrat” oameni violenți între protestatari.

De altfel, când a ajuns la Piața Universității, George Simion a fugit după un bărbat pe care l-a acuzat că e infiltrat, dar a fost oprit de jandarmi.

Simion s-a urcat pe scena amplasată de organizatori și a afirmat: ”Au pus în rândurile noastre infiltrați ca să spună că sunt violenți în rândurile noastre. Un jandarm în civil violent, care era inflitrat înttre rândurile noastre și ni l-au arătat colegii. I-au trimis cu elicoptere, i-au trimis la fiecare intersecție și i-au luat pe colegi la secția 10 pentru că au venit cu măgarul Virgil. Și colegii noștri care sunt la intrare la Colentina cu niște ouă. (…) Până nu sunt eliberați cei care sunt ținuți eliberați, eu mă duc la kilometrul 0 și o să aștept acolo până când își schimbă atitudinea.

Simion a mers apoi la troița ridicată în memoria eroilor de la Revoluție, fiind urmat ulterior de restul manifestanților, care au blocat traficul rutier pe Bulevardul Magheru.

Convoiul AUR a trecut pe lângă Ambasada Rusiei claxonând, George Simion s-a oprit puțin, a dat mâna cu jandarmii dar n-a scandat lozinici, nici n-a afișat pancarte în semn de protest față de Rusia sau solidaritate cu Ucraina.

Convoiul AUR a trecut duminică puțin după ora 14.00 pe lângă Ambasada Rusiei claxonând, iar copreședintele AUR, George Simion, s-a oprit puțin, a dat mâna cu jandarmii dar nu a scandat lozici în semn de protest față de agresiunea Rusiei și nici n-a afișat vreo pancartă în semn de solidaritate cu Ucraina. Convoiul a ajuns la ora difuzării știrii în Piața Universității. Protestul AUR a fost anunțat inițial drept o mișcare anti-guvernamentală, însă a fost rebotezat în Convoiul ”păcii și libertății” după ce Rusia a invadat Ucraina. La protest participă circa o mie de persoane. Simion anunțase zeci de mii de participanți din toată țara.

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, l-a criticat duminică pe copreşedintele AUR George Simion pentru protestul organizat în Bucureşti, susţinând că acesta „manipulează oameni în necaz”, în timp ce lumea civilizată se solidarizează împotriva liderului rus Vladimir Putin şi românii se mobilizează să ajute familiile ucrainene destrămate de război.
Încarcă mai mult
Load More In Eveniment

Vezi Și

Încep protestele împotriva creșterii preţului la carburanţi, mai mulţi şoferi revoltați, au blocat pompele unei staţii de alimentare din Târgu Jiu

Mai mulți șoferi, au protestat în această după-amiază, într-o benzinărie din Târgu Jiu. Ac…