Acasă Eveniment Protest cu hârtie igienică la Vila lac unde ”liberalii” stabilesc direcția guvernării, protestatarii consideră că cei de la PNL, sunt doar niște ”trădători de rahat”

Protest cu hârtie igienică la Vila lac unde ”liberalii” stabilesc direcția guvernării, protestatarii consideră că cei de la PNL, sunt doar niște ”trădători de rahat”

0
299

Protestatarii, printre care și hashragistul rezistac, Marian Moroșanu (zis Ceaușescu), au aruncat luni seară suluri de hârtie igienică în mașinile liderilor PNL veniți la ședința de la Vila Lac în care va fi decisă o eventuală alianță cu PSD. ”Să vă fie rușine, v-ați bătut joc de voturile oamenilor”, au strigat cei doi protestatari.

În timpul protestului, mai mulți șoferi au oprit mașinile în dreptul Vilei Lac și au strigat înjurături la adresa președintelui Klaus Iohannis și a PNL.

Au mai venit și alți protestatari. Sunt în jur de zece persoane care strigă sloganuri anti-PNL, anti-PSD și anti-Iohannis.

Între timp a ajuns și ex președintele PNL, Ludovic Orban, care nu își dorește un guvern PNL-PSD, ci refacerea alianței cu neomarxiștii de la USR.

Vă amintim că este o întâlnire de gradul 0 a Partidului Naţional Liberal la Vila Lac. Liderii din partid se întâlnesc pentru a decide cu cine continuă negocierile – cu PSD sau foştii parteneri de coaliţie – USR.

Există tabere care îşi doresc refacerea coaliţiei cu USR, altele care nu mai vor să audă de acest partid şi vor la guvernare cu PSD.

Între protestatari și un jandarm a avut loc următorul dialog:

Jandarm: Ce este aceasta hartie igienică?

Ceausescu: Este votul romanilor

Protestatar 2: Este o operă de artă

Jandarm: Vi se pare opera de arta?

Protestatar 2: Da

Ceausescu: Nu calcati pe voturile romanilor

Voturile românilor sunt și cele din sacii cu voturi furați de USR și Clotilde Armand la Sectorul 1 (N.r.)

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a declarat, înainte de ședința Biroului Politic Național al partidului, că este ”o rușine pentru conducerea PNL simplul fapt ca a angajat discuții cu PSD”.

Dacă se face o alianţă de guvernare cu PSD, drumurile noastre se vor despărţi”, a mai declarat Orban.

Ședința BPN are loc la sediul din Modrogan și este prima după cea în care liberalii au stabilit flexibilizarea mandatului de negociere și faptul că sunt deschiși la discuții și cu PSD, pentru formarea unui nou Guvern, după ce Guvernul Cioloș a picat votul din Parlament, iar premierul desemnat Nicolae Ciucă şi-a depus mandatul înaintea audierilor miniştrilor propuşi de către comisiile parlamentare.

O serie de discuţii tensionate au avut loc în PNL în ultimele zile, în contextul deciziei cu privire la partenerul de guvernare cu PSD sau USR, au declarat surse din cadrul partidului și pentru News.ro. Astfel, preşedintele Klaus Iohannis presează partidul pentru o alianţă cu PSD, mai mulţi lideri PNL spunând că au fost sunaţi de şeful statului în acest sens.

Pe de altă parte, alţii susţin că nu au existat telefoane din partea preşedintelui Iohannis, acuzându-i pe cei care declară contrariul că „vor să pară mai importanţi decât sunt”. „Nişte închipuiţi”, a declarat unul dintre liberali.

Surse din cadrul PNL au precizat că există un puternic curent de opinie în partid pentru o guvernare alături de PSD, cu Nicolae Ciucă premier, iar Florin Cîţu preşedintele Senatului. Sursele citate au explicat că mai mulţi lideri PNL au avertizat că există pericolul scindării formaţiunii dacă Florin Cîţu ar rămâne fără nicio funcţie publică, având doar şefia partidului.

Nu există încă o decizie. Nu vom risca ruperea partidului, nici măcar dacă preşedintele Iohannis ne-ar împinge. Dacă partidul spune ”nu” unei alianţe cu PSD, mai bine mergem în opoziţie”, a precizat unul din liderii partidului.

Potrivit acestuia, nici Florin Cîţu, nici Klaus Iohannis nu pot împinge PNL spre o alianţă cu PSD, acest lucru putându-se întâmpla doar la presiunea primarilor, a preşedinţilor de CJ şi a liderilor de organizaţii judeţene ”de a nu scoate partidul de la guvernare”.

Aritmetica bate influenţa”, a precizat unul dintre liderii PNL.

Totodată, va fi și prima întâlnire oficială în PNL după discuțiile care au avut loc la Parlament cu delegația PSD. În cadrul discuțiilor dintre PSD și PNL s-a convenit și că, dacă se vor alia, ambele partide vor intra într-un viitor Guvern cu prima linie politică, „cu cei mai puternici și influenți lideri”. Ceea ce înseamnă că din viitorul guvern PNL – PSD ar putea face parte inclusiv Alexandru Rafila, Gabriela Firea, Mihai Tudose și Sorin Grindeanu.

Social-democraţii pun şi condiţii pentru a intra alături de PNL la guvernare: în afară de cele 50% dintre portofolii, cei din PSD vor mărirea majorarea salariului minim de două ori, în 2022, astfel încât să ajungă la 3.000 de lei, și majorarea pensiilor cu 11%, chiar de la 1 ianuarie. Și, spun social-democrații, s-au găsit și bani în buget pentru aceste măriri.

Unii lideri din PNL sunt nemulțumiți de posibilitatea unui guvern PNL – PSD, dar spun că aceasta ar fi varianta care se conturează.

Florin Cîțu dorește șefia Senatului. Președintele PNL vrea pentru el poziția de președinte al Senatului, susțin surse politice. ”Nu a spus-o niciodată direct, dar a lăsat să se înțeleagă din discuțiile avute, a reieșit acest lucru”, au spus membri ai PNL. Senatul e condus, deocamdată, de Anca Dragu, de la USR, iar Florin Cîțu nu și-a exprimat nicio opinie oficială în acest sens.

Încarcă mai mult
Load More In Eveniment

Vezi Și

Klaus Iohannis, a invitat 300 de persoane, la recepția de 1 Decembrie cu certificat verde, de la Palatul Cotroceni.

”Președintele” Klaus Iohannis, organizează de Ziua Națională a României o recepție la Pala…