Acasă Eveniment Protest în Piața Victoriei și la Ambasada Rusiei din București, împotriva războiului din Ucraina și împotriva invaziei Rusești

Protest în Piața Victoriei și la Ambasada Rusiei din București, împotriva războiului din Ucraina și împotriva invaziei Rusești

0
207

Sute de persoane, au participat astăzi la o manifestație împotriva războiului din Ucraina. Evenimentul a avut loc atât în fața Ambasadei Rusiei la București, dar și în Piața Victoriei.

Sute de persoane participă la un protest în Piața Victoriei și care ulterior s-a mutat în fața Ambasadei Rusiei la București. Este vorba de mulți români dar și foarte multe persoane refugiate din Ucraina.

Oamenii s-au adunat în Piața Victoriei, la ora 16.00, și au cerut oprirea războiului. Se scandează lozinci împotriva agresiunii rusești. La eveniment participă și refugiați din Ucraina.

În jurul orei 17.30, manifestanții au plecat în marș spre Ambasada Rusiei, unde își vor continua acțiunea.

Manifestația pentru susținerea Ucrainei este organizată de mai multe asociații civile. Participanții s-au adunat la ora 16.00 în Piața Victoriei și apoi au plecat în marș către Ambasada Rusiei.

Oamenii cer oprirea războiului și scandează lozinci împotriva agresiunii rusești. La eveniment participă și refugiați din Ucraina.

Manifestații asemănătoare au loc sâmbătă în mai multe orașe din Europa.

Protest în Bucureşti împotriva războiului din Ucraina. Sute de persoane protestează, sâmbătă, în Bucureşti, faţă de invazia Federaţiei Ruse în Ucraina şi cer încetarea focului şi a crimelor împotriva umanităţii.

Protest în Bucureşti împotriva războiului din Ucraina. Mesaje de susţinere pentru poporul ucrainean.

Cei mai mulţi protestatari sunt ucraineni sau refugiaţi din ţara vecină şi scandează în limba acestei ţări. Manifestanţii au steaguri ale Ucrainei şi scandează lozinci în limba ucraineană.

Protestatarii au stat mai mult timp în Piaţa Victoriei, iar apoi au pornit în marş către Ambasada Rusiei, unde au desfăşurat drapelul Ucrainei, în culorile galben şi albastru şi au scandat lozinci în limba ucraineană. De asemenea, au purtat cu ei lozinci în limba ucraineană şi engleză.

Ucrainenii mor pentru valorile europene”, ”Glorie Ucrainei” sunt doar câteva dintre mesaje.

Protestul este organizat de mai multe asociaţii, care se alătură, astfel, mai multor capitale ale lumii unde au avut loc manifestări similare.

Greenpeace România îşi uneşte forţele cu 11 organizaţii civice pentru a participa la un protest comun de susţinere pentru Ucraina. Cerem oprirea războiului şi încetarea imediată a crimelor împotriva umanităţii şi mediului care au transformat Ucraina într-o rană deschisă. Sunt invitaţi toţi cei care îşi doresc o lume guvernată de pace, nu de interese meschine care se traduc în pierderi de vieţi omeneşti. Pacea nu poate fi atinsă fără a ne desprinde de industriile fosile care pompează bani în conflicte”, a transmis, Greenpeace, într-un comunicat de presă.

UNICEF avertizează, sâmbătă, asupra pericolului la care se expun copiii care fug din calea războiului din Ucraina. Ei pot fi victime ale traficului de persoane. Potrivit organizaţiei, peste 1,5 milioane de copii au fugit din Ucraina ca refugiaţi din 24 februarie şi nenumăraţi alţii au fost strămutaţi din cauza violenţei.

Copiii care fug de războiul din Ucraina sunt expuşi unui risc crescut de trafic şi exploatare de persoane. Traficanţii caută adesea să exploateze haosul mişcărilor populaţiei la scară largă şi, având în vedere că peste 1,5 milioane de copii au fugit din Ucraina ca refugiaţi din 24 februarie şi nenumăraţi alţii au fost strămutaţi din cauza violenţei în interiorul ţării, ameninţarea cu care se confruntă copiii este reală şi în creştere”, a transmis, sâmbătă, UNICEF, într-un comunicat de presă.

Încarcă mai mult
Load More In Eveniment

Vezi Și

Încep protestele împotriva creșterii preţului la carburanţi, mai mulţi şoferi revoltați, au blocat pompele unei staţii de alimentare din Târgu Jiu

Mai mulți șoferi, au protestat în această după-amiază, într-o benzinărie din Târgu Jiu. Ac…