Acasă Eveniment Protest la poarta penitenciarului Rahova pentru eliberarea fostului primar Piedone, condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv: ”Nevinovat”

Protest la poarta penitenciarului Rahova pentru eliberarea fostului primar Piedone, condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv: ”Nevinovat”

0
202

După ce joi l-au condus în aplauze dincolo de poarta închisorii, susținătorii fostului primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone s-au întors duminică la Rahova ca să ceară eliberarea acestuia.

Aproximativ 200 de persoane s-au strâns, duminică la amiază, în fața Penitenciarului Rahova pentru a-și arăta susținerea față de Cristian Popescu Piedone, primarul condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv.

Oameni de toate vârstele au scandat numele fostului primar al Sectorului 5 și au fluturat afișe cu chipul acestuia, alături de hashtagul ”nevinovat”.

Piedone, Piedone, Piedone! Nevinovat, nevinovat!”, ”Nevinovat, dar condamnat!”, ”Ne vrem primarul”, ”Jos mafia din Justiție!”, au scandat oamenii, fluierând și aplaudând.

Pe unul dintre afișe apărea și mesajul: ”Moroșenii te susțin”. Susținători ai lui Piedone din Maramureș. ”Am venit special. Considerăm că s-a făcut o nedreptate. El nu a greșit cu nimic. Nu sunt în măsură să spun eu cine sunt vinovații, dar cu siguranță domnul Piedone e nevinovat”, a declarat pentru Libertatea unul dintre maramureșeni.

Unii dintre susținători sunt de părere că Piedone „a semnat ca primarul” avizul pentru Colectiv și se arată indignați că el a fost tras la răspundere, în timp ce cele trei funcționare din primăria Sectorului 4 au fost achitate.

Pentru un gard, pentru o bancă, pentru o floare, noi ne bucurăm. O floare, dacă o pune, pe noi ne bucură. Vizual, ne place. Până acum n-am văzut așa ceva”, spune o doamnă. ”Ne-a făcut școli, parcuri, ne-a făcut de toate”, completează un domn.

La câte a făcut în Sectorul 5 nu se merită să șadă în pușcărie. E nevinovat. Nu se poate așa ceva”, este de părere un bărbat.

Timp de 20 de ani nu s-a schimbat nimic în Sectorul 5. El e singurul care a mișcat lucrurile”, spune un tânăr de 20 de ani.

La protest au fost prezenți și fiul lui Piedone, deputatul PSD Vlad Popescu, și celebra protestatară Oana Lovin.

Vlad și Ana Popescu, copiii lui Cristian Popescu Piedone, s-au strâns duminică, 15 mai, alături de alte sute de persoane, în fața Penitenciarului Rahova, pentru a transmite un puternic mesaj de susținere pentru fostul primar al Sectorului 5.

Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, și-a luat angajamentul să facă tot posibilul pentru a continua proiectele tatălui său, de la Primărie.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au venit astăzi în fața penitenciarului. Tatăl meu este nevinovat.

Lucrul acesta (n.r. – susținerea oamenilor) îi dă putere, să vadă că lumea că îl iubește. Noi îl iubim în continuare și vom fi lângă el non-stop.

Ne-a spus (n.r. – Popescu Piedone) să fim puternici, ca el este puternic în continuare. Am învățat de la el o lecție pe care a spus-o și cetățenilor Sectorului 5: să fac imposibilul posibil. Voi face și eu asta mai departe cu echipa de la Sectorul 5. Voi merge să candidez la Primăria Sectorului 5. Voi face imposibilul posibil și voi duce proiectele lui (n.r. – ale lui Piedone) mai departe.

(…) Tatăl meu este nevinovat. Dumnezeu este sus, îi va face dreptate. Odată și odată, tot va ieși adevărul la iveală”, a declarat Vlad Popescu.

Și Ana Popescu a vorbit despre tatăl său, pentru care a promis că va face tot posibilul, cu ajutorul avocaților, să-l remedieze problemele fostului primar.

Sunt lacrimi de mândrie… Noi suntem mândri de tata, noi îl susținem, el va veni acasă”, a declarat fiica lui Piedone, din fața penitenciarului Rahova.

Cristian Popescu Piedone, care s-a predat, joi, la Penitenciarul Rahova, a transmis primul mesaj din închisoare.

Ce fac șacalii, șușanelelor? Ce fac orcii țării? Mi-au șoptit păsările cerului că petreceți cu lăutari! Și că v-ați adunat lângă troc. Petreceți, orcilor! Petreceți și înjurați-mă! Știu că dansați cu cuțitele la brâu și vă visați deja stăpâni pe primărie! Vă întreb, orcilor: chiar credeti că cetățenii Sectorului 5 nu înțeleg ce înseamnă condamnarea lui Cristi Piedone? Știu, orcilor! Și nu se vor lăsa iar mințiți și furați de șleahta voastră!

I-ați făcut proști când m-au ales! Vă amintiți, orcilor? Ați gresit! Sunt cerebrali și deștepți! Cât ne-ați lăsat să fim împreună, am construit printre dărâmăturile voastre! Așa că… Nu-i batjocoriți și nu-i subestimați! Sunt mai puternici ca voi!”, a scris Cristian Popescu Piedone pe Facebook.

Încarcă mai mult
Load More In Eveniment

Vezi Și

Încep protestele împotriva creșterii preţului la carburanţi, mai mulţi şoferi revoltați, au blocat pompele unei staţii de alimentare din Târgu Jiu

Mai mulți șoferi, au protestat în această după-amiază, într-o benzinărie din Târgu Jiu. Ac…