Acasă Eveniment Protestatarii împotriva legii Certificatului Covid, s-au adunat de Crăciun în fața Guvernului

Protestatarii împotriva legii Certificatului Covid, s-au adunat de Crăciun în fața Guvernului

0
290

Circa 100 de protestatari anti-certificat verde, s-au adunat la Guvern, în ziua de Crăciun, iar jandarmii sunt și ei prezenți și pregătiți să intervină la fața locului.

Organizatorul susţine, conform sursei citate, că nu este posibil ca de Crăciun oamenii să stea cu mască şi, în plus, vrea să împartă cadouri copiilior defavorizaţi. Autorizaţia de protest ar fi până la ora 23:00.

La manifestaţie se așteaptă să apară și senatoarea, Diana Şoşoacă.

Amintim că, în această săptămână, mai mulți protestatari AUR au intrat în curtea Senatului unde au forța inclusiv intrarea în instituție.

Totodată, maşinile ambasadelor Japoniei şi Statelor Unite în România au fost vandalizate de către protestatari, în curtea Senatului.

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a informat că va face demersuri pentru identificarea şi sancţionarea organizatorilor şi participanţilor la protestul de la Palatul Parlamentului care au încălcat cadrul legal în vigoare.

Şeful Jandarmeriei a fost chemat la audieri, în dosarul deschis ca urmare a asaltului asupra Parlamentului din timpul protestelor organizate de cei care nu sunt de acord cu legea certificatului electronic COVID.

Procurorii vor să stabilească dacă au existat probleme în modul în care a fost organizat dispozitivul de jandarmi care ar fi trebuit să păzească cea mai importantă instituție din România.

Marţi, la protest, manifestanţii au reuşit în numai 10 secunde să treacă de poartă şi să năvălească în curtea Legislativului.

Şeful Jandarmeriei Bucureşti declara pe 21 decembrie, că problema a fost ruperea unui zăvor.

Doi bărbaţi au fost reţinuţi după asaltul asupra Parlamentului de la protestul faţă de certificatului verde, de marţi.

Unul dintre bărbaţii care a ajuns în spatele gratiilor este agent vamal în Galaţi, are 50 ani, iar poliţiştii au găsit asupra lui o mască de gaze militară, un briceag, mai multe seringi sigilate, precum și o stație de emisie-recepție.

El este bănuit că a pulverizat vopsea pe patru mașini la protestul de ieri de la Parlament. El a fost reținut marți seara.

Mulţimi de protestatari au intrat în curtea Palatului Parlamentului, marţi, după ce au înconjurat clădirea, ei protestând faţă de introducerea certificatului verde.

Printre protestatari sunt şi susținători AUR au intrat în curtea Palatului Parlamentului, după ce au spart cordonul de jadarmi.

Este vorba despre participanții la protestul anunțat de AUR față de introducerea certificatului verde și de impunerea restricțiilor COVID.

Până astăzi, 25 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.802.396 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.869 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.732.003 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până sâmbătă, 58.536 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 24.12.2021 (10:00) – 25.12.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 29 de decese, dintre care 2 anterioare intervalului de referință, ( 11 bărbați și 18 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Bihor, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Timiș și Municipiul București.

Dintre cele 29 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 1 la categoria de vârstă 50-59 ani, 11 la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 la categoria de vârstă peste 80 ani.

28 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a înregistrat comorbidități.

Au fost raportate 2 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Arad și Timiș, înregistrate în luna noiembrie, respectiv decembrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 27 de decese.

Din totalul de 29 de pacienți decedați, 27 erau nevaccinați și 2 vaccinați. Cei 2 pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 70-79 ani și peste 80 ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2.373. Dintre acestea, 466 sunt internate la ATI. Dintre cei 468 de pacienți internați la ATI, 43 au certificat care atestă vaccinarea. Din totalul pacienților internați, 47 sunt minori, 43 fiind internați în secții și 4 la ATI.

Încarcă mai mult
Load More In Eveniment

Vezi Și

Încep protestele împotriva creșterii preţului la carburanţi, mai mulţi şoferi revoltați, au blocat pompele unei staţii de alimentare din Târgu Jiu

Mai mulți șoferi, au protestat în această după-amiază, într-o benzinărie din Târgu Jiu. Ac…