Acasă Eveniment România se strânge în București pentru a șaptea zi de proteste, zeci de protestatari s-au adunat deja la Universitate și Piața Victoriei

România se strânge în București pentru a șaptea zi de proteste, zeci de protestatari s-au adunat deja la Universitate și Piața Victoriei

1
321

Update: Grupul de la Piața Universității, a plecat în marș spre Piața Victoriei.

Noi proteste în București față de restricțiile impuse de autorități. Jandarmeria anunță că sunt anunțate mai multe adunări publice, la care există posibilitatea să participe un public numeros, în Piața Universității, Piața Victoriei, Piața Revoluției și alveola Parcului Izvor.

Zeci de protestatari s-au adunat deja în Piața Universității din Capitală. Vorbim despre oameni nemulțumiți de măsurile impuse de autorități. Protestatarii spun că vor merge în marș către Piață Victoriei, iar de acolo vor merge la Parlament să își strige nemulțumirile. Oamenii sunt veniți cu steaguri, cu vuvuzele și pancarte. Ei vor o viață normală și spun că restricțiile existente îi împiedică să ducă o astfel de viață.

Capitala va fi astăzi scena mai multor proteste. Cei care consideră măsurile și restricțiile pandemiei impuse aberant și total ineficient de actualele ”autorități” vor ieși din nou în stradă. Se anunță manifestații masive în Piața Universității și Piața Revoluției.

Avocatul Dan Citic, unul dintre organizatorii manifestațiilor din Piață Universității, a declarat că întoarcerea la normalitate se poate face prin trei măsuri care trebuie luate de urgență.

Abrogarea legii 55/2020, demisia lui Florin Cîțu, demisia lui Raed Arafat. Sunt cele trei măsuri cumulative care noi considerăm că trebuie luate pentru a se reveni la normalitate.

Aici în Piață găsiți o largă reprezentare a poporului român, din toate paturile sociale, stările, educațiile. Nu suntem analfabeți, nici pleavă, nici știrbi.

În ziua cu cele mai mari proteste anunțate în București, Raed Arafat a plecat din țară, în ”delegație” în Iordania.

Se protestează și în celelalte orașe mari ale României, în Constanța, Cluj, Arad, Timișoara, Deva…

Se cere din nou: ”Demisia Atafat”, ”Jos Guvernul”, ”Jos masca”, Jos Iohannis”, ”Libertate”, se protestează și împotriva măsurilor aberante de închidera a magazinelor după ora 18 și interdicția de circulație după ora 20.

Organizatorii spun, la rândul lor, că vor să aibă parte de un protest pașnic, menționând că se așteapă la participarea a peste câteva sute de persoane.

Astăzi, 03 aprilie a.c., în Municipiul București, sunt anunțate mai multe adunări publice, la care există posibilitatea să participe un public numeros, în Piața Universității, Piața Victoriei, Piața Revoluției și alveola Parcului Izvor.

Conform cadrului legal în vigoare, Jandarmeria are obligația de a asigura măsurile de ordine publică atunci când au loc manifestații la care participă un număr mare de persoane, pentru a asigura protecția participanților și a celorlalți cetățeni și pentru a preveni și combate fapte antisociale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu prevederile H.G. nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 14 martie 2021, organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă, cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane, în condițiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice (republicată).

Încarcă mai mult
Load More In Eveniment

Vezi Și

Protest în Piața Victoriei, protestatarii rezist îi cer demisia premierului penal și debitor Cîţu

Un protest faţă de premierul penal și incompetent Cîţu, are loc sâmbătă seara în Piaţa Vic…