Acasă Eveniment Românii din nou în stradă, protest în Piața Universității împotriva certificatului verde și măsurilor resrtrictive impuse de ”autorități”

Românii din nou în stradă, protest în Piața Universității împotriva certificatului verde și măsurilor resrtrictive impuse de ”autorități”

0
329

Zeci de persoane s-au adunat duminică, în jurul orei 16:00, în Piața Universității din București, pentru a protesta împotriva certificatului verde. Momentan, protestatarii ascultă discursul organizatorului și se protestează pașnic prin cântece și rugăciuni.

Proteste similare se întâmplă în acest moment și în Constanța, Timișoara și Galați.

În jurul orei 19, protestatarii vor pleca în marș spre mai multe instituții importante. Vor merge inițial în fața Ministerului Sănătății, apoi la Ministerul Educației și în cele din urmă vor ajunge și la Guvern.

Oamenii acuză, cu pancarte și steaguri, că le-au fost încălcate mai multe drepturi și libertăți cetățenești. Ei se opun și vaccinării copiilor.

În timp ce tot mai mulți oameni se adună în Piața Universității, se formează și cozi tot mai mari la centrele de vaccinare.

Centrele de vaccinare sunt deschise și azi. În București există 6 astfel de centre. În total, în țară, peste 130.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, din care peste 91.000 au făcut prima doză, conform statisticii CNCAV.

Românii stau la cozi la centrele de vaccinare din țară. Cifrele din Capitală, până azi, 24.10.2021, sunt următoarele:

Total vaccinari Bucuresti: 45 331

Total vaccinari maraton: 22 001

Romexpo = 4666

Circul Metropolitan = 2974

Clubul Seniorilor = 2599

Liberty center/Sf. Andrei = 2770

Palatul Copiilor = 5410

Biblioteca Naționala = 3582

Maratonul vaccinării se desfășoară în perioada 22 – 25 octombrie, în şase centre din Bucureşti, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

De luni, doar cu certificat verde la bancă, ANAF, RAR, Poliţie, ministere, primării – Hotărâre CNSU
De luni, 25 octombrie, certificatul verde va deveni obligatoriu în mai multe locuri din România, potrivit ultimei hotărâri CNSU.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat astăzi o hotărâre prin care propune ca angajații la stat și cei din clădiri de birouri private să poată avea acces la job doar cu certificatul verde, mai precis dacă fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării.

Se propune reglementarea accesului angajaților în toate sediile instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatorii economici cu capital public, precum și în clădiri de birouri private în care își desfășoară activitatea cel puțin 50 de persoane simultan, prin limitarea acestuia doar la persoanele care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării.

Unde nu mai pot intra românii fără certificat verde

Dar deşi măsura aceasta va intra în parcurs parlamentar, pentru a deveni lege, o altă măsură îi va opri pe cei 70 % dintre români care nu s-au vaccinat să intre în o sumedenie de locuri publice.

Încarcă mai mult
Load More In Eveniment

Vezi Și

Klaus Iohannis, a invitat 300 de persoane, la recepția de 1 Decembrie cu certificat verde, de la Palatul Cotroceni.

”Președintele” Klaus Iohannis, organizează de Ziua Națională a României o recepție la Pala…